Muistatko 90-luvun pahimmat meikkityylit? Ne ovat taas muotia

Ysärin meikkityyli oli kamala – mutta silti jotenkin niin ihana. Kokosimme 7 vinkkiä aitoon ysärityyliin.

90-luvulta tutut meikkityylit saa taas ottaa käyttöön.

26.2.2019 15:55

90-luvun vaikutteet näkyvät muodissa nyt selvästi: hiusdonitsit, vyölaukut sekä ysärifarkut ja -colleget ovat tehneet paluun.

Myös meikkimuodissa sekoittuvat nyt eri vuosikymmenten tyylit, joten on aika muistella, kuinka kultaisella 90-luvulla oikein meikattiinkaan.

Kuvausmeikkaaja, kampaaja Tintti Leppänen palauttaa mieleen trendit, jotka 90-luvulla jyräsivät. Osa niistä on jo tullut takaisin.

1. Ohuet kulmakarvat

”Hyvin muotoillut kulmakarvat olivat 90-luvun juttu. Aloitin itse urani silloin, ja muistan, kuinka itselläni oli välillä ihan käsi kipeä niiden nyppimisestä. Kulmat tehtiin kauhean siisteiksi ja nykyistä aika paljon ohuemmiksi. Nythän ihanne etenkin nuorilla on paksut kulmat, tosi leveät ja palkkimaiset. Sellaiset kuin Kim Kardashianilla, mistä me meikkaajat emme kyllä tykkää. Meistä paras olisi luonnollinen malli, eikä väriltään kovin paljon luonnollista tummempi.”

2. Tummat huulipunat

”Matta huulipuna oli 90-luvulle tyypillinen, kanervan värinen. Ysärijuttu oli ruman ruskeat huulipunat, ja ne ovat kyllä tulleet takaisin sekä mattana että kiiltävänä. Kiiltävä tulee 70−80-luvulta, matta 90-luvulta. Ysärillä oli myös tumman viinin värisiä huulipunia, ja tummat punat ovat taas muotia.”

Artisti Lady Gagan tummat huulet ja tumma kynsilakka olivat trendejä myös 90-luvulla.

3. Huulikiilto

”Ysärin loppupuolella tulivat muotiin huulikiillot, huulille tuli glitteriä. Se oli pitkään poissa, mutta nyt glitteriä on taas ollut jo pari vuotta sekä huulilla, luomissa että vaatteissa. On myös mattahuulikiiltoja, jotka on helppo levittää applikaattorilla. Pinta onkin samettinen, mattamainen. Fiilis tulee ysäriksi.”

Laulaja Dua Lipa näyttää mallia trendikkäistä kiiltävistä huulista.

4. Lämpimät luomivärit

”Luomiin laitettiin lämpimiä sävyjä, ruskeaa ja viininpunaista. Ne häivytettiin silmien muodon mukaan pehmeästi luomivakoa myötäillen. Sähkönsiniset luomivärit ja kajalit jäivät 80-luvulle.”

Näyttelijä Sophia Bushin silmämeikki henkii 90-lukua.

5. Smoky eye

”Smoky eye -meikki tuli myös 90-luvulla. Siinä meikattiin luomille tummat luomivärihäivytykset niin, että se selkeästi suurensi silmiä. Siksi sitä kutsuttiin jopa nimellä ”heroine look”. Rajauksista tehtiin pehmeät ja kajalia laitettiin silmän sisäluomelle.”

Savusilmät ovat tehneet paluun, näyttää näyttelijä Olivia Wilde.

6. Runsas poskipuna

”Poskipunaa laitettiin 90-luvulla paljon. Silloin oli tosi paljon kaikkea, paljon huulipunaa ja paljon poskipunaa. Kaikki laitettiin naamaan kauhean siististi. Siinä ei siis ollut mitään rokkirosoa.”

Poskipunaa saa levittää reippaasti esimerkiksi malli Maria Borgesin tapaan.

7. Tumma kynsilakka

”Ennen 90-lukua lakka oli vaaleaa helmiäistä, mutta 90-luvulla kynnet muuttuivat aika dramaattisen näköisiksi. Muistan, että olin silloin maskeerauskoulussa, ja käytimme paljon tummaa viininpunaista ja tummaa sinistä kynsiin. Niistä tulee vähän mieleen huippumalli Linda Evangelista.”

Ja miltä lopputulos näyttää?

”Tavallaan kauhean meikatun näköiseltä! Jos joku nyt laittaisi kaiken tämän, kaikki huomaisivat ja ajattelisivat, että hän on menossa jonnekin. Nythän meikki tehdään paljon kevyempänä, laitetaan vain jotain silmiin ja kulmiin, ja lopuksi huulirasva. Jotkut laittavat vain kirkkaan huulipunan. Ei käytetä koko meikkitelinettä.”

Lue lisää:

Värikkäät silmämeikit tulevat – katso 13 kuvaa kevään trendikkäimmistä sävyistä

Mitä jos poskipunan levittäisikin meikkivoiteen alle? Kokeilin, ja ihoni on harvoin näyttänyt yhtä hyvältä

Kaksi tuotetta, joilla meikistä saa raikkaan hehkuvan käden käänteessä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?