Osaatko käyttää meikinpohjustusvoidetta? Minuutin sääntö ja 3 muuta vinkkiä, joilla onnistut

Meikinpohjustusvoiteesta eli primerista on hyötyä yleensä vain, jos sitä osaa käyttää oikein. Kokosimme vinkit.

Meikinpohjustusvoiteen tarkoitus on tehdä meikkipohjasta kauniimpi ja kestävämpi.

22.2.2019 15:05

Kasvojen pohjustaminen asia, joka jakaa mielipiteet. Toiset ovat sitä mieltä, että ilmankin pärjää aivan hyvin, ja toiset pitävät primeria välttämättömänä vaiheena, jota ilman meikkipohjasta ei tule hyvä.

Mielipide perustuu todennäköisesti siihen, millaisia kokemuksia pohjustamisesta on. Jotta viimeisetkin voisivat valita puolensa (tai vaihtaa sitä), kokosimme vinkit onnistuneeseen meikin pohjustamiseen.

Niiden avulla pitäisi päästä niin hyvään lopputulokseen kuin mahdollista. Sen jälkeen voi sitten tehdä päätöksen siitä, pohjustaako vaiko eikö pohjustaa.

Huomioi myös, että kasvomeikin pohjustaminen on ihan eri asia kuin silmämeikin pohjustaminen – jälkimmäinen kannattaa likipitäen aina.

1. Huomioi käyttötarkoitus

Pohjustaminen ei tosiaan kannata, ellei tiedä, mitä on tekemässä. Pohjustusvoiteita kun on moneen eri käyttötarkoitukseen.

Usein meikinpohjustusvoiteelta haetaan pohjameikille parempaa kestävyyttä. Monet pohjustustuotteet onkin tehty niin, että niiden tarkoitus on ehkäistä tai vähentää ihon rasvoittumisen aiheuttamaa meikin ”hajoamista”. Tällaiset tuotteet sopivat etenkin rasvoittuvalle iholle. Kuivalla iholla sen sijaan lopputulos saattaa olla katastrofi.

On myös olemassa lukuisia pohjustustuotteita, joiden tarkoitus ei ole varsinaisesti pidentää meikin kestoa. Ne voivat kosteuttaa ihoa, parantaa meikkivoiteen levittyvyyttä, häivyttää ihohuokosia tai tasoittaa sävyeroja.

Yksi pohjustusvoide harvoin tekee ihan kaikkea, joten pitää tietää, mitä odottaa.

2. Vähemmän on enemmän

Siistein ja kestävin meikki syntyy yleensä niin, että tuotetta käyttää pienimmän mahdollisen määrän. Paksu tuotekerros voi tehdä meikistä epätasaisen ja yleensä se myös alkaa liukua iholta aikaisemmin kuin ohueksi ihoon työstetty.

Pohjustusvoiteen koostumuksesta riippuen riisinjyvän kokoinenkin määrä voi riittää. Sillä kannattaa aloittaa, ja lisätä tuotetta, jos sille vielä on tarvetta.

3. Odota minuutti

Useimmat pohjustusvoiteet on helpointa levittää iholle sormenpäillä. Sen kummempia tekniikoita ei tarvitse osata.

Sen sijaan se, mitä pohjustuksen levittämisen jälkeen tapahtuu, voi olla ratkaisevaa lopputuloksen kannalta.

Meikkaaja Mary Phillips neuvoo Alluren artikkelissa, että pohjustusvoiteen tulee antaa asettua ennen kuin sen päälle levittää meikkivoiteen. Se ehkäisee tuotteiden sotkeutumista toisiinsa, mikä voi näkyä esimerkiksi meikkivoiteen rullautumisena. Yleensä noin minuutin odottelun pitäisi riittää.

4. Yhteensopivuus ratkaisee

Vaikka sekä pohjustusvoide että meikkivoide olisivat kumpikin huippulaatua, ne eivät välttämättä toimi yhdessä.

Aina koostumusten yhteensopivuutta on mahdotonta ennustaa, joten jos on ostamassa uutta pohjustajaa, kannattaa testata sitä yhdessä suosikkimeikkivoiteensa kanssa.

Yksi kikka, jota monesti suositellaan, on ostaa kumpikin tuote samalta merkiltä tai tuotelinjasta, sillä silloin ne on usein suunniteltu toimimaan yhdessä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Ylimääräinen vaihe vai oikea ihmetuote? 3 naista testasi, onko pohjustusvoiteesta hyötyä

9 syytä siihen, että meikkipohja epäonnistuu – ja näin korjaat tilanteen

7 yllättävää tapaa tehdä hieno silmämeikki helposti

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?