Suuri pikkarikysely paljastaa, millaisia alushousuja naiset suosivat ylitse muiden: Ylistys ”mummiksille” - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suuri pikkarikysely paljastaa, millaisia alushousuja naiset suosivat ylitse muiden: Ylistys ”mummiksille”

Parhaat pikkarit peittävät surutta pakaraa, kertoo Me Naisten kysely. Pahnan pohjimmaisiksi jäivät pikkuruiset narupikkuhousut.

Muistatko Carrien suuret valkoiset pöksyt Sinkkuelämää-sarjasta? Hieman samankaltaiset mummikset ovat myös monen suomalaisnaisen lempparit.­

5.2.2019 20:00

Kaija Koo paljasti hiljattain telkkarissa kammoavansa stringejä. Laulajatähti vitsaili Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että pakarat saattavat jauhaa stringien narun puhki.

Siitä, voiko stringien naru tosiaan paukahtaa kahtia ahkeran käytön seurauksena, kaivataan vielä lisää tutkimusta. Sitä odotellessa Me Naiset kuitenkin tarttui koko yhteiskuntaa askarruttavaan kysymykseen: Millaiset alushousut oikeasti ovat ihmiselle, ja erityisesti naisihmiselle, parhaat?

626 vastausta suomalaisnaisilta

Saimme totuuden selvittämiseen runsaasti apua lukijoiltamme. Otanta ei tietenkään täytä tieteellisiä kriteereitä. Selvittämättä jäi myös esimerkiksi alushousujenkäyttäjän sosioekonomisen aseman ja maantieteellisen sijainnin suhde siihen, mitä pikkarimallia hän suosii.

Joka tapauksessa uskallamme 626 kyselyvastausta saatuamme sanoa, että totuus on selvillä. Alushousujen kuningatar on kruunattu – ja niin ovat myös vähemmän suositut mallit. Aloitetaan ehdokkaista, jotka eivät päässeet kärkisijoille.

Shortsit: Joidenkin suosikit

Lahkeellisilla, shortsi- ja bokserimallisilla alushousuilla on oma vakaa kannattajakuntansa. Viitisen prosenttia äänistä meni shortseille. Shortsien salaisuus näyttää olevan se, että ne pysyvät poissa pakaroiden välistä.

”Todella ärsyttävää jos alushousut menee esimerkiksi urheillessa tai työpäivän aikana pakaroiden väliin”, eräs vastaaja sanoittaa monen naisen tunnot.

9,99 €, Lindex.­

Tait: Uskollisen seuraajajoukon ykköset

Vastaava pieni, mutta uskollinen seuraajajoukko on tai-mallilla, joka on jäänyt suomalaisten mieleen Sloggin valmistamana. Tai-pikkareissa on yleensä syvään uurretut jalka-aukot eikä ihan matalaa vyötäröä.

Tai-mallin käyttäjät arvostavat erityisesti istuvuutta, väljiä jalka-aukkoja ja sitä, että tait eivät ”tunnu päällä” samaan tapaan kuin vakoon pyrkivät mallit.

27,95 €, Change.­

Brazilianit: Nouseva hittimalli

Kun brassityyliset paljon pakaraa paljastavat pikkubikinit ovat saapuneet Suomeen, ovat niiden vanavedessä tulleet myös brazilian-malliset alushousut. Brazilian-mallissa on usein pakaroita korostava rypytys takasaumassa ja vähän kangasta takapuolella.

Brasilialaisten alushousujen suosio näyttää selittyvän paljolti sillä, mitä ne tekevät takapuolen ulkonäölle.

”Brazilianit saavat pepun näyttämään hyvältä ja siksi myös tanssijalan vipattamaan peilin edessä. Parhaat kumppanin iloksi, mutta etenkin omaksi iloksi”, brassialkkareita suosiva vastaaja paljastaa.

7,99 €, Gina Tricot.­

Stringit: Neljäs sija

Vaikka narupikkareita mollataan nyt urakalla, on stringeillä puolestapuhujiakin. Pikkupikkareilla on noin 15 prosentin kannatus.

”Vihaan pikkuhousujen rajoja, jotka näkyvät housujen läpi! Siksi ehdottomasti stringit!”

Tämä vastaus tuo ilmi selvimmän syyn käyttää narupikkareita, mutta on stringeillä muitakin hyviä puolia. Monen mielestä stringit ovat mukavat ja saavat pyllyn näyttämään hyvältä.

”Usein sanotaan, että stringit olisivat epämukavat, mutta omasta mielestäni ne nimenomaan ovat ainoat, joita ei edes tunne päällä.”

4,95 €, Cubus.­

Jaettu toinen sija: Hipsterit

Peräti 18,5 prosenttia vastaajista suuntaa alusvaateosastolla hipsterihyllylle. Hipsterien suosiota selittää niiden mukavuus. Vastaajien lausuntojen mukaan hipsterit eivät kiristä, purista tai hierrä. Eivätkä hilaudu persvakoon. Täydellistä!

7,99 € / 3 kpl, H&M.­

Briefit: Jaettu toinen sija

Klassisissa brief-pikkareissa pakarat jäävät peittoon. Tätä mallia suosii 18,5 prosenttia vastaajista.

”Ne vain tuntuu parhaimmilta, ei hierrä, ei kierrä ja on helppo pierrä, kuten se vanha viisaus meni”, toinen komppaa.

7,99 €, KappAhl.­

”Mummikset”: Ylivoimainen ykkönen

Kyllä mummot tietävät parhaiten, myös alusvaateasioissa. Perinteikkäät, joka suuntaan peittävät ja estetiikaltaan koreilemattomat niin kutsutut mummopikkarit ovat suomalaisnaisten suosikkeja.

Kyselyvastauksissa mummomallia kehutaan kestäväksi ja mukavaksi. Niillä on peräti noin 27 prosentin kannatus.

”Mummisten” istuvuus on vakuuttanut urheilijat, ja niiden kangasta säästelemätön leikkaus saa kiitosta vatsakkailta. Mummopikkarit lämmittävät vetoisassa kaupassa työskentelevän selkää ja takaavat istumatyöläiselle häiriöttömän työpäivän.

”Litistää masua ja eivät ole hanuriin uponneena. Hengittävää kangasta, eli aina puuvillaiset ’pikkarit’ oltava. Keinokuitu ei käy mun herkälle toosalle lainkaan”, eräs vastaaja perustelee.

4,90 €, Speidel / Stockmann.­

Perusteluja piisaa. Olemme kirjoittaneet mummoalkkarien mahtavuudesta aiemminkin:

Juttu on julkaistu alun perin menaiset.fi-sivustolla.

Lue lisää:

Tarjolla menkkatahroja ja vauhtiraitoja – tamperelaiset Ninni, 27, ja Milla, 18, löivät rahoiksi myymällä käytettyjä pikkareitaan

Tässä se on: ylivoimaisesti nopein ja kätevin tapa pestä rintaliivit! Nerokas kikka pitää rintsikat hyvänä vuosia

Ei enää näkyviä pikkuhousunrajoja – ovatko nämä kaikkien aikojen pienimmät alushousut?

Näin paljon rintaliivit vaikuttavat rintojen ulkonäköön – katso kuvat!

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset