Kaisa kuvasi kenkätyylin Kööpenhaminan muotiviikoilta – suomalaisten paljaat nilkat kalpenevat tämän rinnalla - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kaisa kuvasi kenkätyylin Kööpenhaminan muotiviikoilta – suomalaisten paljaat nilkat kalpenevat tämän rinnalla

Tanskan pääkaupungissa vietetään tällä hetkellä muotiviikkoja – yhdessä lämpöasteessa ja paljain varpain.

”Villahousut” ja varpaat paljastavat korkokengät kuuluivat Kööpenhaminan muotiviikkojen vaatevalintoihin.­

1.2.2019 12:07

Tiistaina alkaneet ja tänään perjantaina päättyvät Kööpenhaminan muotiviikot kokosivat muotikansan tammikuiseen Tanskaan.

Ensi syksyn muotimallistoja esittelevien näytösten lisäksi pääkaupungissa nähtiin tietysti runsaasti katutyylejä. Muotiviikkovieraat tälläytyivät parhaimpiinsa, ravasivat Kööpenhaminan katuja näytöksestä toiseen ja tallentuivat lukuisiin katumuotikuviin.

Myös suomalainen muotitoimittaja Kaisa Virtanen taltioi erään asukokonaisuuden yksityiskohdan, joka onnistuu yllättämään paatuneimmankin muotifanin.

Virtanen julkaisi kuvan näytösvieraan kenkävalinnasta Instagram-tilillään saatesanoin ”Näin jotkut Köpiksen +1 asteen lämmössä”.

Kööpenhaminassa on myös jutun kirjoitushetkellä perjantaiaamuna yksi plusaste ja puolipilvinen sää.

Suomessa on kauhisteltu nuorten kulkemista kesät talvet nilkat paljaina, mutta vielä suomalaisia teinejäkin karaistuneempaa näyttää olevan kansainvälinen muotiväki.

Vilaus nilkkoja kalpenee paljaiden varpaiden rinnalla – vaikka kumpikaan tyylivalinta ei tietenkään ole se terveellisin vaihtoehto.

”Bilekengät, paljaat varpaat ja toppatakki”

Virtasen bongaamat korot eivät suinkaan ole ainoat kaupungin avonaiset kengät.

– Monet näytösvieraat ovat sonnustautuneet mielenkiintoisiin kokonaisuuksiin. Bilekengät, paljaat varpaat, kevyt mekko tai housut ja ylisuuri, täkkimäinen toppatakki tai turkki, tavoittamamme Virtanen kuvailee vieraiden keskivertotyyliä.

Katutyyli Kööpenhaminan muotiviikoilta.­

Kaisa Virtanen on käynyt Kööpenhaminan muotiviikoilla jo kaksi vuosikymmentä.

– Nyt täällä ei ole lunta, mutta jonakin vuonna on ollut vähän loskaa, ja silti jotkut ovat valinneet kesäkengät. Naiset kulkevat tottuneesti superkoroillakin. Tosin tänä vuonna yhä useammalla on lenkkarit, hän kertoo.

Muotiviikkotyylit ovat muuttuneet Virtasen mukaan 20 vuodessa selvästi.

– Muutos näkyy lähinnä yleisössä. Täällä on paljon bloggareita ynnä muita somevaikuttajia, jotka pukeutuvat näyttävästi, koska haluavat kuvattavaksi.

Muodilla ei pakkasrajaa?

Kokosimme Kööpenhaminan muotiviikkojen hyytävät tyylit yhteen. Muodikasta ja ihanan näköistä – mutta pukisitko kuitenkaan itse?

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset