”Keski-iässä pitää opetella meikkaamaan toisin” – ammattilaisen 4 vinkkiä, joilla nelikymppinen saa siistin meikin - Tyyli - Ilta-Sanomat

”Keski-iässä pitää opetella meikkaamaan toisin” – ammattilaisen 4 vinkkiä, joilla nelikymppinen saa siistin meikin

Miksi meikki on alkanut sottaantua päivän mittaan? Ehkä siksi, että alat olla keski-iässä. Mutta eipä hätää, sillä tämän luettuasi saat sen taas pysymään siistinä.

31.1.2019 14:15

Aamulla meikkasin ihan huolella, mutta loppupäivästä meikkiä ei juuri enää näy tai se on levinnyt epäsiistin näköiseksi. Tuntuuko tutulta?

Tältä tuntuu monesta neli-viiskymppisestä naisesta, ja siihen on syynsä.

– Ihon lämpö ja ruumiinlämpö ilmeisesti lisääntyvät iän myötä. Se taas vaikuttaa meikin pysyvyyteen, sanoo kuvausmeikkaaja ja kampaaja Tintti Leppänen.

Hänen keski-ikäiset asiakkaansa kertovat usein samasta pulmasta.

– Lämmön lisäksi ihosta tulee usein keski-iässä öljyisempi. En tiedä, liittyykö se hormonaalisiin muutoksiin vai mihin.

Omat ongelmansa aiheuttavat vuotavat silmät. Iän myötä sekin vaiva lisääntyy, samoin kuin aamutukkoisuus nenässä.

1. Pohjusta paremmin

Leppänen vinkkaa keinoja, joilla meikin saa kestämään.

– Meikkipohjan eteen pitää tehdä vähän enemmän hommia kuin ennen. Ainakin meikin pohjustus on tosi tärkeää, jos haluat, että meikki pysyy koko päivän. Jos iho on kuiva, meikki pysyy kyllä keski-ikäisenäkin, mutta jos se on öljyinen, tarvitsee pohjustusvoiteen.

Leppäsen mukaan hyviä primereita eli pohjustusvoiteita saa edullisestikin.

– On mattapintaisia ja sellaisia, joissa on hiukan helmiäistä. Se luo sopivasti sellaista ihanaa hehkua.

2. Vaihda meikkivoide ohuempaan

Jos meikistä tuntuu olevan vain rippeet jäljellä illalla, myös meikkivoide on viisasta tarpeen mukaan vaihtaa erilaiseksi.

– Vähän sarjasta riippuen meikkivoiteissakin on pysyvämpiä versioita. Myyjää voi pyytää neuvomaan omiin tarpeisiin sopivan.

Pysyvä ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin paksu ja peittävä. Tintti ehdottaa, että iän lisääntyessä on hyvä pikemminkin siirtyä entistä ohuempiin voiteisiin.

– Kyllähän oikein paksu ja peittävä pysyy, mutta näyttää samanlaiselta kuin vahamainen teatterimeikki. Normikuluttajan on vaikea käyttää niitä siten, että lopputulos näyttäisi hyvältä.

Suomalaisnaiset tykkäävät käyttää meikkipuuteria, jolla kasvot saa pysymään mattapintaisina.

– Se on tavallaan helppoa, kun siinä on meikkivoide ja puuteri samassa. Mutta jos koostumus on puuterimainen, se tekee naamaan kakkumaisen pakkelin, joka näyttää kamalalta ja vanhentaa. Rypyt tulevat näkyviin. Se näyttää siltä kuin olisi laittanut liikaa puuteria.

Tintti suosittelee panostamaan aamulla meikkipuuterin sijaan ”ihan kunnon meikkiin”: alle nopea pohjustus, sitten ohut meikkivoide ja päälle tavallista irtopuuteria.

Katso videolta, kuinka ammattimeikkaaja tekee aikuisen naisen kauniin juhlameikin.

3. Kokeile toista maskaraa

Ja sitten ne sottaantuneet ripsiväritkin vielä! Miten ripsivärin leviämisen voisi estää? Pitääkö siirtyä vedenkestävään versioon?

Ammattimeikkaajan mukaan ihon lämpeneminen voi tosiaan johtaa siihen, ettei ripsiväri pysy ripsissä yhtä hyvin kuin nuorempana. Jos silmät vielä vuotavat entistä herkemmin, lopputulos näyttää herkästi levinneeltä.

– Maskaran valinta on aina vähän mielipidekysymys, mutta jos nykyinen ei pysy, kannattaa kyllä kokeilla vedenkestävää. Niissä tosin on se ongelma, että ne eivät tuuheuta yhtä hyvin, vaan ripsistä tulee kiiltävät ja lankamaiset.

Hyödynnä kosmetiikkamyyjien ammattitaitoa ja pyydä heiltä vinkkejä, kun etsit itsellesi sopivinta ripsiväriä.

4. Panosta kestävyyteen

Jotta meikki kestäisi, omaan meikkipussiin voi olla syytä lisätä muutama uusi tuote. Moni ei ole tottunut pohjustelemaan luomiväriä mitenkään, mutta viimeistään 40−60-vuotiaana sekin alkaa olla hyvä idea.

– Silmäluomillekin on oma beigen värinen primer, joka vähän tasoittaa luomen punakkaa sävyä ja kiinnittää luomivärin. Sitä laitetaan ensin kerros luomille ja päälle luomiväri. Silloin väri ei niin herkästi liiku luomivakoon.

Uudenlaisten meikkaustapojen lisäksi tai sijaan voi myös panostaa pysyvyyteen. Kuvausmeikkaaja kertoo, että nyt laitatetaan paljon pysyviä kestoripsiä tai pigmentoidaan kulmakarvat tatuoinnin tai microbladingin avulla.

– Voihan meikkiä toki pitkin päivää myös korjata, mutta moni on sanonut, että niiden avulla elämästä on tullut helpompaa.

Lue lisää:

Maria, 37, oppi muuttumisleikissä lisää meikkaamisesta: ”Arkimeikin pitäisi syntyä kahdessa minuutissa” – katso kuvat ennen ja jälkeen

Meikkaatko samoin kuin nuorena? Ei ehkä kannata – 5 vinkkiä ikääntyvälle iholle

Huippumeikkaaja vinkkaa: Näillä sudeilla syntyy parasta jälkeä – ja näin pidät niistä huolta

Miten meikata, jos itseä ei näe peilistä ilman rillejä? Ammattilaisen viisi vinkkiä ikä- ja likinäköisille

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?