Miksi meikkivoide näyttää iholla kamalalta? Kasvovoidekikka ja 3 muuta niksiä korjaavat tilanteen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miksi meikkivoide näyttää iholla kamalalta? Kasvovoidekikka ja 3 muuta niksiä korjaavat tilanteen

Meikkivoiteen ei kuulu korostaa kasvojen epätasaisuutta, mutta joskus se tekee sen silti. Listasimme keinot, joiden avulla ongelman pitäisi ratketa.

Kasvovoideniksillä mattainenkin meikkivoide levittyy vähän notkeammin.

30.1.2019 11:47

Meikkipohjan kuuluisi tehdä ihosta paremman näköinen, mutta jokainen kyseistä tuotetta joskus käyttänyt tietää, että eihän se aina niin mene.

Koska elämme jälleen niitä aikoja (lue: talvea), joina hyväkin meikkaaja joutuu aika ajoin taistelemaan meikkipohjansa epätasaisuuden ja pakkelimaisuuden kanssa, kokosimme vinkit, joilla kamppailusta selviää todennäköisemmin voittajana.

1. Kasvovoidekikka helpottaa levitystä

Olemme listanneet aikaisemmassa jutussamme mahdollisia syitä siihen, että meikkipohja näyttää ihan joltain muulta kuin toivoit.

Talvella listallakin mainittu ykkössyy siihen, että ihon epätasaisuus tuntuu meikin alla lähinnä korostuvan, on kuivuus. Seka- ja jopa rasvoittuvalle voi ilmaantua paikallista kuivuutta, joka saa meikkivoiteen tarrautumaan nenänpieliin ja uppoamaan näkyvästi ihohuokosiin.

Ihon kuoriminen ja kosteutus auttaa yleensä ongelmaan. Kuorimisen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Jos iho on jo muutenkin kovilla, liika hankaaminen ei välttämättä ole hyväksi, vaan saattaa jopa pahentaa ongelmaa.

Ihonhoitotuotteilla voi myös tehdä meikistä paremmin levittyvän. Meikkivoiteen voi esimerkiksi levittää heti kasvovoiteen jälkeen, jolloin ihon pinta on vielä voiteen tasoittama ja aavistuksen kostea. Beyoncén meikkitaiteilija on suositellut tätä niksiä.

Kasvovoideniksillä mattainenkin meikkivoide levittyy vähän notkeammin, mutta jos sekään ei riitä kosteuttamaan tarpeeksi, kasvoöljy joko meikkivoiteen alla tai siihen sekoitettuna saattaa olla ratkaisu.

2. Muokkaa meikkivoidetta

Öljyn lisäksi meikkivoiteeseen voi sekoittaa tietenkin myös kasvovoidetta, mutta myös erilaisten meikkivoiteiden yhdistely kannattaa.

Jos tykkäät pitkäkestoisesta mattameikkivoiteesta, kokeile parantaa meikkivoiteen levittyvyyttä pisaralla kosteuttavaa ja hohtoa tuovaa meikkivoidetta. Meikkipohjasta tulee heleämpi, mutta silti kestävä ja liian kiillon kurissa pitävä.

3. Luovuta ja laita voide vaihtoon

Meikkivoiteen kuin meikkivoiteen voi saada toimimaan kaikenlaisten kikka kolmosten avulla, mutta joskus helpommalla pääsee myöntämällä, että voidevalinta meni mönkään.

Lue Me Naisten jutusta, miten tunnistat, että meikkivoide ei ole juuri sinun ihollesi se oikea.

Hyvän meikkivoiteen voi löytää myös marketista, mutta suomalaisten meikkitaiteilijoiden mielestä meikkivoide on yksi niistä tuotteista, joista kannattaa maksaa enemmän.

Mikäli edullisemman pään valikoima on jo koluttu, saattaa siis olla aika marssia kosmetiikkamyyjän luo ja pyytää ainakin suositus ja näyte jostakin vähän arvokkaammasta pohjameikkituotteesta.

Muista myös puuterimaiset meikkipohjat! Vaikka voisi kuvitella, että puuteri ja ihon kuivat kohdat eivät voi millään toimia yhteen, hengittävät mineraalimeikkipohjat saattavat yllättää.

4. Testaa paikallista peittämistä

Onko meikkivoidetta sitten pakko käyttää? Monen arkeen se kuuluu, mutta peittävä meikkivoidekerros koko kasvoilla ei ole ainoa vaihtoehto parempaan naamapäivään.

Spot concealing tarkoittaa vain niiden kohtien peittämistä, jotka oikeasti kaipaavat häivyttämistä. Muu meikkipohja jätetään kevyeksi, mutta silti lopputuloksena on tasaisemman värinen iho.

Näin se tehdään:

  1. Levitä koko kasvoille meikkivoide, joka on kevyt eikä kovin peittävä. Myös sävyttävä kosteusvoide tai ohut BB-tai CC-voide käy. Voit myös sekoittaa puolet kosteusvoidetta ja puolet tavallista meikkivoidetta – tai mikä sekoitussuhde nyt tuntuukaan toimivimmalta.

  2. Ota esiin ihosi sävyinen, peittävä peitevoide. Levitä sitä joko sormella tai pienellä siveltimellä kasvojen kohtiin, joissa iho näyttää eriväriseltä kuin muualla. Häivytä huolellisesti, jotta paremmin peitetyt kohdat eivät erotu muusta meikkipohjasta.

  3. Voit myös kokeilla, onko lopputulos vieläkin huomaamattomampi, jos peitevoiteen levittää jo meikkivoiteen alle.

  4. Halutessasi kiinnitä meikki ohuella kerroksella puuteria. Puuterisivellintä tai -vippaa ei kannata pyyhkiä kasvoja pitkin, vaan paineleminen tai rullaava liike pitää meikkipohjan varmemmin ja paakkuuntumatta paikoillaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Etkö vieläkään tiedä, mikä on ihosi pohjasävy? 3 kikkaa, joilla se paljastuu

Näin piilotat punotuksen ja maksaläikät helposti – 6 täsmävinkkiä täydellisen ihon metsästäjälle

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?