Yksi sävy saa huulet näyttämään kapeilta, toinen huijaa niihin pulleutta – helpot kikat täyteläisiin huuliin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Yksi sävy saa huulet näyttämään kapeilta, toinen huijaa niihin pulleutta – helpot kikat täyteläisiin huuliin

Täyteläisimpiä huulia tavoitteleva ei aina tarvitse pistoksia. Listasimme viisi tärkeää kikkaa, joilla huulet saa näyttämään isommilta.

Diane Krugerin huulet ovat kapeahkot, mutta se ei estä näyttelijätärtä sädehtimästä punaisella matolla.

29.1.2019 18:50

Meillä kaikilla ei ole samanlaisia huulia kuin muhkeista pusuhuulistaan tunnetulla näyttelijä Angelina Joliella. Kapeammissa ja ohuemmissa huulissakaan ei ole kuitenkaan mitään pahaa – päinvastoin!

Välillä huuliin saattaa kuitenkin haluta hieman täyteläisempää ilmettä. Purewow-sivuston esittelemillä meikki- ja ihonhoitovinkeillä huulista saa luotua hieman tavallista muhkeamman näköiset.

1. Valitse huulipunan sävy huolella

Vaikka tummanpunainen huulipuna luo näyttävän meikin, se ei saa huulia näyttämään ainakaan täyteläisimmiltä. Sen sijaan nuden ja vaaleanpunaisen eri sävyt ovat paras vaihtoehto ohuille huulille.

Vielä vuonna 2007 näyttelijä Gwyneth Paltrow suosi tummaa huulipunaa, joka saa huulet näyttämään entistä kapeammilta.

Nykyään Gwyneth Paltrow suosii huulissaan ohuita huulia imartelevia, vaaleita sävyjä.

Kapeahuulisen kannattaa hankkia meikkipussiinsa myös useampia huultenrajauskyniä, joilla huulen oman rajan yli voi piirtää ohuesti. Rajauskynän kanssa sävysävyyn oleva puna kruunaa ilmeen.

2. Kohtuus kaikessa – varsinkin huulikiillossa

Huulikiiltoa ei kannata lisätä kaikkialle huuliin. Sipaus ala- ja ylähuulen keskelle riittää hyvin, sillä näin valo heijastuu parhaiten huulista ja saa aikaan kolmiulotteisen vaikutuksen.

Voit halutessasi lisätä vielä sipauksen helmiäisen väristä korosteväriä tai luomiväriä amorinkaaren yläpuolelle.

3. Panosta silmämeikkiin

Silmät ovat sielun peili. Näyttävä silmämeikki varastaakin taatusti huomion kapeista huulista. Kun huulimeikki on neutraali, voi luomiin lisätä rohkeasti tummaa sävyä. Panosta siis näyttävään silmämeikkiin ja räpsyripsiin!

Keira Knightleykin sen tietää: vahva silmämeikki ja vaaleat huulet toimivat kapeahuulisella.

4. Älä unohda hoitaa huuliasi!

Tiesitkö, että kuivat huulet heijastavat vähemmän valoa ja näyttävät siten kapeammilta? Huulten kosteutus on avainasemassa, sillä se saa huulet näyttämään entistä täyteläisimmiltä. Huulirasvaa kannattaakin lisätä ahkerasti.

Ennen kuin huuliin lisää väriä, ne kannattaa muistaa myös kuoria. Kuorinnan voi tehdä esimerkiksi hammasharjalla, käsipyyhkeellä tai huulten kuorintaan tarkoitetulla voiteella.

Huulten hoitamisen lisäksi kuorinta edistää verenkiertoa, joka pullistaa huulet väliaikaisesti.

Yöksi huuliin on hyvä lisätä hyaluronihappoa sisältävää voidetta. Se saa huulet tuntumaan pehmeiltä myös aamulla.

5. Suojaa huulesi auringolta

Kun suuntaan seuraavalla rantalomallesi, muista suojata ihosi lisäksi myös huulesi.

UV-säteet vanhentavat ihon lisäksi myös huulia. Sitä voi kuitenkin estää käyttämällä huulissa voidetta, jonka suojakerroin on vähintään 15.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?