Leviääkö ripsivärisi? Pari helppoa kikkaa, jotka korjaavat tilanteen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Leviääkö ripsivärisi? Pari helppoa kikkaa, jotka korjaavat tilanteen

Luomille levinnyt ripsari on tuttu meikkikömmähdys useimmille. Rasvoittuvilla luomilla se on vielä yleisempää kuin muilla, mutta ei hätää – näin otat ripsitilanteen haltuun.

Yhtä suttaantumaton ripsivärilook kuin näyttelijä Lucy Boyntonilla? Kyllä kiitos.

24.1.2019 18:54

Vilkaisu työpaikan vessanpeiliin paljastaa jälleen kerran poskille, ylös yläluomille tai vähintään aivan ripsien alle valahtaneet ripsivärit – ei taas!

Vaikka ripsiväri valuisi ja suttaantuisi helposti, se ei tarkoita sitä, että se lähtisi helposti iholta pois. Tervetuloa, suttaantunut meikki ja pandasilmät.

Erityisen helposti ripsiväri leviää, jos silmäluomet ovat rasvoittuvat. Ihon öljyisyys nimittäin sulattaa ripsivärin lähes silmämeikinpoistoaineen tavoin.

Puuteria ja lämmintä vettä

Näin kertoo myös kosmetiikka-alan ammattilainen Virve Fredman tuoreessa kirjassaan Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon (WSOY). Hän vinkkaa kaksi pientä niksiä avuksi leviävälle ripsivärille.

– Pelkkään tavalliseen pitkäkestoiseen tai vedenkestävään ripsiväriin siirtyminen ei useinkaan tuo ongelmaan ratkaisua, sillä myös ne liukenevat ihon pinnan öljyihin, Fredman kirjoittaa.

Sen sijaan silmämeikin hyvä pohja ja aivan tietynlainen ripsiväriteknologia auttavat.

– Paranna silmämeikin kestoa puuteroimalla silmänympärysiho kevyellä puuterilla, joka poistaa iholta liiallisen rasvaisuuden, ja vaihda ripsiväri lämpimällä vedellä poistettavaan versioon.

6 x lämminvesiliukoinen ripsiväri

Lämpimällä vedellä poistettavat ripsivärit on suunniteltu liukenemaan 38-asteiseen tai sitä lämpimämpään veteen. Öljyt tai tätä viileämpi vesi eivät niitä irrota.

Esimerkiksi nämä ripsarit saa poistettua lämpimällä vedellä.

Ikonisen Sensain 38°C-ripsivärin saa nyt myös runsautta antavana versiona. Sensai Lash Volumiser 38°C -ripsiväri 39,70 €, mm. Sokos ja Stockmann.

Clinique High Impact Curling -maskara lupaa ripsistä äärimmäisen pitkät, tuuheat ja taipuisat. 29 €, mm. Sokos ja Stockmann.

Kosmetiikkaketju Kicksin oma Powerful Intensity -ripsiväri lupaa runsasta volyymia. 17,90 €.

Hajusteeton ja silmälääkäreiden testaama IsaDora Hypo-Allergenic Volume Mascara -ripsiväri lupaa lisää tuuheutta erityisesti herkkäsilmäisille. 18,50 €, tavarataloista ja marketeista.

Miaray Fiberwig Paint-on False Lashes Mascara on Japanin myydyin maskara, joka perustuu putkiteknologiaan. 25 €, Kicks.

Helena Rubinstein Lash Queen Perfect Blacks -ripsiväri lupaa tuuheuttaa ja erotella ripset tarkasti. 35,90 €, Stockmann.

Lähde: Virve Fredman: Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon, WSOY 2019.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?