Ei ole ihan sama, mihin kohtaan kasvoja finni ilmestyy – näppyjen paikka voi paljastaa niiden syyn

Onko näppy leuassa, otsassa vai jommassakummassa poskessa? Face mappingin mukaan sijainti antaa tietoa finnin alkuperästä.

10.1.2019 19:30

Kasvotko kartta loppuun kroppaan?

Niin ajatellaan kasvoja ja kasvojen ihoa tutkivassa face mappingissa, kertoo kauneussivusto Byrdie. Se pohjautuu ikivanhaan Ayurvedaan eli intialaiseen terveydenhoitojärjestelmään ja kiinalaisen lääketieteen oppeihin ja havaintoihin.

Tuhansia vuosia vanha menetelmä uskoo, että kasvojen eri kohtien oireilu kertoo tietyssä kehonosassa, siis usein tietyssä elintavassa, olevan korjattavaa.

Finnit näissä kasvojen osissa saattavat hälvetä pienillä korjausliikkeillä.

Kulmakarvojen yllä

Otsan sanotaan olevan yhteydessä maksaan. Kulmakarvojen yläpuoliset finnit saattavat viitata prosessoituun, rasvaiseen ja roskaruokaan. Näitä kannattaa siis vähentää, jos kärsii otsanäpyistä.

Kulmakarvojen välissä

Aivan kulmakarvojen välissä olevat finnit voivat kertoa liiasta alkoholin tai tupakan käyttämisestä mutta myös liian kaloripitoisesta ruoasta. Niiden vähentämiseksi neuvotaan vähentämään esimerkiksi voita, juustoa ja myöhäisiä välipaloja ja lisäämään liikuntaa ja unta.

Nenässä

Nenän finnit saattavat johtua mausteisista ruoista, lihasta ja suolasta. Nenänäppylöistä jatkuvasti kärsivä voi saada apua hedelmistä, vihanneksista ja pähkinöistä, omega-3 ja -6 rasvahapoista sekä B-vitamiinista.

Vasemmassa poskessa

Vasemman posken sanotaan olevan yhteydessä maksaan, ja tämän alueen näppylät voivat vähentyä, kun lisäät ”viilentävien ruokien”, kuten vahakurpitsan ja kurkun syömistä.

Oikeassa poskessa

Oikean posken näppylät hyötyvät puolestaan aerobisesta liikunnasta, sillä niiden ajatellaan olevan yhteydessä keuhkoihin. Ruoista voi kokeilla vähentää esimerkiksi sokeria ja viiniä.

Suun ympärillä

Finnit ja näppylät suun alueella voivat nekin kieliä epäsopivasta ruokavaliosta. Niitä välttääkseen neuvotaan vähentämään mausteisia ja käristettyjä ruokia ja lisäämään ruoansulatukselle suotuisia kuituja, hedelmiä ja kasviksia.

Toisaalta näpyt suun ympärillä voivat johtua hieman yllättäen myös hammastahnasta. Se voi sisältää ihoa ärsyttäviä ainesosia. Siksi kasvot olisi hyvä pestä vasta hampaiden harjaamisen jälkeen, jolloin hammastahnaroiskeet ja niiden mukana suusta tulleet bakteerit peseytyvät pois iholta.

Leuassa

Leuan finnien sanotaan johtuvan usein hormoneista ja stressistä. Artikkelissa kehotetaan kokeilemaan piparminttuteetä ja omega-3-rasvahappoja näppylätilanteen helpottamiseksi.

Lue kaikki finnejä, niiden syitä ja hoitokeinoja käsittelevät juttumme täältä!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?