Seerumeiden jättitesti! Toimitus kokeili 17 ihon supertuotetta, nyt jokaisen testaajan iho hehkuu – nämä pullot vakuuttivat - Tyyli - Ilta-Sanomat

Seerumeiden jättitesti! Toimitus kokeili 17 ihon supertuotetta, nyt jokaisen testaajan iho hehkuu – nämä pullot vakuuttivat

Seerumi on ihon kosteuttajien ykkönen. Testasimme joukon seerumeita eri hintaluokista.

Jos seerumi vielä puuttuu rutiinistasi tai kaipaat uutta luottotuotetta, tämä juttu on sinulle.

10.1.2019 15:55

Jos suomalaisnaisten ihonhoitorutiiniin pitäisi lisätä jotakin, olisi se seerumi.

Näin ovat todenneet sekä japanilainen ihonhoitoguru Akiko Yokota että suomalaisnaiset Vivi ja Varpu. Seerumi on nimittäin usein se tärkein ja puuttuva askel kosteutettuun ja siksi sileän, hehkuvan, kuulaan ja kimmoisan näköiseen ihoon.

Otimme ihonhoidon pienet ihmepullot testiin. Kokeilimme uutuusseerumeita ja kestosuosikkeja sekä synteettisestä että luonnonkosmetiikasta eri budjeteilla.

Seerumeissa on suuriakin eroja, mutta yhteinen lopputulos on selvä: jokaisen testaajan iho voi paremmin ja näyttää hehkuvammalta seerumin kanssa kuin ilman.

– Testijakson jälkeen, vasta nyt 39-vuotiaana tajusin, että seerumit ovat oikeasti tärkeitä tuotteita. Naururypyt ja ihon samea sävy vain syvenevät, jos ihoa ei kosteuta kunnolla. Kun seerumien käytön otti tavaksi, huomasi todella, kuinka iho kosteutui kunnolla ja tuntui todella hyvältä, toimituksesta kommentoidaan.

Näin tuotteet pärjäsivät.

Biotherm Aquasource Aura Concentrate, 55 € / 50 ml

Kuulautta ja syväkosteutusta iholle lupaava seerumi on koostumukseltaan hyvin kevyt ja imeytyy ihoon nopeasti. Seerumin kevyt ja vihreä tuoksu on miellyttävä ja hyvin tunnistettavan ”biothermainen”.

Vesimäinen koostumus sopii pintakuivalle sekaiholleni hyvin kasvovoiteeseen sekoitettuna. Tämä saattaisi olla etenkin rasvoittuvamman ihon omaavan käyttäjän mieleen.

Itse kaipasin aavistuksen tuhdimpaa kosteuttajaa ainakin näin talvipakkasilla. Tämä myös tuskin riittäisi yksinään iholle edes kesällä, vaikka moni tuhdimpi seerumi riittääkin.

Lumene Lähde Arctic Dew Quenching Aqua Serum, 26,90 € / 30 ml

Rakkautta ensilevityksellä! Nyt on kotimainen Lumene onnistunut tekemään todella hyvän seerumin.

Tuote lupaa intensiivistä kosteutusta, hienojen juonteiden häivyttämistä ja täyteläisen, kimmoisan ja raikkaan ihon. Sanoisin, että kaikki lupaukset täyttyvät.

Seerumi sisältää muun muassa tehokosteuttajana tunnettua hyaluronihappoa. Kirkas ja geelimäinen seerumi on todellinen kosteuspommi, joka oikein humahtaa ihooni. Ihan kuin ihoni olisi heti kauniimpi.

Tuotteen tuoksu on kevyt ja miellyttävän ”vesimäinen” ja hintakin näin hyvälle tuotteelle kohdallaan. Ei ihme, että tätä on hehkutettu maasta taivaisiin pitkin blogosfääriä.

Dior Capture Youth Matte Maximizer Serum, 115 € / 30 ml

Tällaista seerumia en ole koskaan käyttänyt, mutta tämä on erittäin tervetullut lisä meikkipussiini!

Diorin seerumi antaa iholle pitkäkestoisen mattapinnan ja tuntuukin ehkä enemmän primerilta kuin seerumilta. Lisäksi sen aktioksidanttiset ainesosat lupaavat uudistaa ihon pintaa samalla, kun esimerkiksi vaaleanpunainen savi imee iholta ylimääräistä talia ja kontrolloi kiiltoa.

Tuote lupaa pehmeämmän ja kauniimman ihon. Allekirjoitan lupaukset täysin. Tämä toimii iholla kuin kevyt photoshoppaus, ja mattaisuus kestää yllättävän pitkään. Kovin kosteuttavalta seerumi ei tunnu, mutta ei kyllä kuivattavaltakaan.

Mistä tuotteessa en innostu, on yllättävän voimakas hajuvesimäinen tuoksu. Jos on kovin tuoksuherkkä, tätä ei välttämättä kasvoilleen halua.

Minä ja pintakuiva sekaihoni palaamme tämän pariin ehdottomasti keväämmällä, mutta talveksi kaipaan seerumilta nimenomaan tehokosteuttavia ominaisuuksia. Hinta on suolainen, mutta jos ihon kiiltely häiritsee, tämän kokeilemista kannattaa harkita.

Avène Radiance Serum, 30,60 € / 30 ml

Apteekeissa myytävän Avènen seerumi lupaa kirkastaa ja ravita väsynyttä ihoa ja sopia kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Punaisten marjojen uutteen pitäisi tehostaa E-vitamiinin vaikutusta iholla ja brändin tunnetun lähdeveden rauhoittaa ja virkistää ihoa. Refinylin kerrotaan puolestaan vähentävän väsymyksen merkkejä ja tuovan iholle hehkua.

Olen jo pitkään suosinut Avènen tuotteita, sillä ne ovat hajusteettomia, helliä ja sopivat herkälle iholleni.

Seerumi oli uusi tuttavuus, joka ihastutti heti. Tuote levisi iholle pehmeäksi kerrokseksi ja jätti kasvot tosiaan hehkuvan ja terveen näköisiksi. Jatkoon!

Inari Arctic Beauty Midsummer Magic Lifting Serum, 145 € / 30 ml

Vasta hetken markkinoilla ollut suomalainen luonnonkosmetiikkasarja ja sen seerumi herättävät kiinnostuksen. Inari-sarjan ovat luoneet yrittäjänaiset Sirkku Hahn ja Nina Stenberg, ja kuten muutkin merkin tuotteet, myös seerumi sisältää Inarin ”arctic blendiä” eli pakuria, ruusunjuurta, männynkaarnaa, puolukkaa, lakkaa ja mustikkaa.

Seerumi on voidemaisen harmahtavaa mutta melko nestemäistä. Se tuntuu iholla hyvältä, eikä lähes kaikkien muiden luonnonkosmetiikkatuotteiden tapaan aiheuta lainkaan punoitusta, kirvelyä tai kuumotusta herkälläkään iholla.

Seerumi tuntuu lupauksensa mukaan kosteuttavalta, ja iho pysyy sen kanssa kauniina. Tuote on tarkoitettu erityisesti ikääntyvälle iholle ehkäisemään ikääntymisen merkkejä, mutten näe syytä, miksei sitä voisi käyttää kaiken ikäisenä.

Ainut mutka matkaan tulee tuotteen hajusta. Seerumissa on kasvoille levitettynä hieman tunkkainen, multainen ja maaperäinen haju. Muuten tuote toimii hyvin, mutta varmista ennen ostoa, että siedät seerumin tuoksun.

YA Naturae seerumi pellava hyaluronihappo, 19,90 € / 30 ml

YA Naturaen seerumi sisältää luonnollisia tehoaineita, kuten hoitavaa luomupellavaöljyä, syväkosteuttavaa hyaluronihappoa, uudistavaa koivunmahlaa ja kimmoisuutta lisäävää mustaherukansiemenöljyn omega-rasvahappoa.

Yliopiston Apteekin oma seerumi on kehitetty ja valmistettu Suomessa, ja se on edullinen vaihtoehto luonnonkosmetiikan ystävälle.

Valkoinen nestemäinen seerumi tuoksahtaa heti avatessa tutulta: se sisältää mustaherukansiemenöljyä, joka on tuttu luonnonkosmetiikasta. Tuote on vain miedosti hajustettu, mikä ilahduttaa tuoksuille herkkää allergikkoa, eikä se ärsytä ihoa.

Omalla kohdalla kokeilu jää kuitenkin yhteen purkkiin. Seerumi imeytyi kasvoille miellyttävästi, mutta tuntui ehkä rahtusen ohkaiselta talvi-iholle.

Globe Hope Organic Beauty by Mia Höytö Lumi Strong Radiant White Brightening Serum, 54,90 € / 30 ml

Kotimaisen kierrätysmuodista tunnetun Globe Hopen uusin aluevaltaus on kosmetiikka yhdessä entisen luonnonkosmetiikkamerkki Mia Höydön kanssa. Sarjan seerumi sisältää muun muassa antioksidantteja, jotka ehkäisevät ikääntymisen merkkejä ja suojaavat ihoa UV-säteiltä.

Seerumin tuoksu on iloinen yllätys: luonnollisista raaka-aineista huolimatta makeahko mutta raikas tuoksu miellyttää. Silti tuote on hajusteeton.

Tämän luonnonkosmetiikkatuotteen kohdalla tosin käy kuten pelkäsinkin, ja herkät kasvoni lehahtavat punaisiksi heti tuotteen levittämisen jälkeen. Punoittava ja hieman kuumottava efekti toistuu käyttökerrasta toiseen. Punoitus kuitenkin laskee muutamissa minuuteissa ja loppuu lopulta onneksi kokonaan.

Seerumi toimii moitteettomasti – luonnonkosmetiikaksi. Vaikka tuote pitää ihon kunnossa ja lisää kosteutta selvästi, pelkän tehon ja lopputuloksen perusteella en vieläkään vaihda synteettistä seerumia luonnontuotteeseen. Erittäin kelpo luonnonkosmetiikkaseerumi!

The Body Shop Drops Of Youth Concentrate, 31,50 € / 30 ml

Tehotiivisteen tarkoituksena on toimia ihon esikosteuttajana ja edistää ihosolujen uusiutumista – tuote sisältää muun muassa kolmea kasviperäistä kantasolu-uutetta. En huomaa vaikutusta niinkään peilissä, mutta tunnen sen ihon kimmoisuutena. Iho vaikuttaa parempikuntoiselta ja tehokkaammin kosteutetulta.

Kukkaistuoksuinen seerumi on koostumukseltaan hiukan geelimäistä ja paksua. Ihollani on taipumusta rasvoittua, ja tämä seerumi on koostumukseltaan sen verran tuhtia, että se tuntuu liian paksulta kerrokselta meikin alla käytettynä. Seerumi toimiikin yökäytössä paremmin.

Plussaa siitä, että tuote on pakattu lasiseen pipettipulloon. Lasipullo näyttää aina hyvältä, ja se on helppo käyttää viimeiseen pisaraan saakka ja sen jälkeen kierrättää. Tuote on myös vegaaninen ja sopii kaikille ihotyypeille.

Dermosil Nature Kasvoseerumi, 10,50 € / 30 ml

Kotimainen luonnonkosmetiikan seerumi kympillä?! Tämän parempaa diiliä tuskin tulee ihan heti vastaan.

Hinta-laatusuhde on loistava. Dermosilin luonnonkosmetiikkaseerumi on oikein hyvä, kosteuttava ja koostumukseltaan ”maitomainen” perusseerumi.

Pintakuivalle sekaiholleni tämä toimii hyvin kosteusvoiteen alla talvella ja kesähelteillä riittää yksinäänkin. Tämä imeytyy nopeasti ja yksinkertaisesti hoitaa hommansa ilman turhia sirkustemppuja.

Ainoa miinus lähtee luonnonkosmetiikan tuotteelle vähän yllättävästä, makean vaniljaisesta tuoksusta, joka saattaa jakaa mielipiteet.

Dermalogica BioLumin-C Serum, 103,30 € / 30 ml

C-vitamiinin eli askorbiinihapon tehoa ihon kimmoisuuden säilyttäjä on viime vuosina kovasti ylistetty, ja Dermalogican seerumia kokeiltuani olen valmis liittymään tähän kuoroon.

Seerumi on yksi tehokkaimmista – toki myös kalleimmista – joita olen koskaan kokeillut. Kirpeän sitruksen tuoksuinen seerumi on pakattu pipettipulloon, josta sitä on helppo annostella juuri sopiva määrä. Ohut tuote imeytyy hetkessä.

Seerumin luvataan vähentävän huomattavasti pieniä juonteita ja ikääntymisen merkkejä. Huomaan kasvojen kirkastuvan ja hehkuvan selvästi nuorekkaamman näköisinä. Iho näyttää myös terveemmältä kuin aiemmin.

Tätä ostan lisää!

Medik8 Calmwise Serum, 45 € / 15 ml

Palkitun ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvan kosmeseuttisen ihonhoitomerkin Medik8:n seerumi lupaa vähentää ja tasoittaa punoitusta, rauhoittaa ärtynyttä ihoa, auttaa ihoa suojautumaan ulkoisilta ärsytystekijöiltä ja vahvistaa ihon luonnollista hydrolipidikalvoa.

Yllätykseksi tämä seerumi muistutti pikemminkin ihoöljyä. Montaakaan tippaa ei siis kasvoille tarvitse levittää.

Omaan makuuni seerumista jäi ehkä hiukan liian öljyinen tuntuma, mutta esimerkiksi meikkivoiteen alle juuri tällainen seerumi voi näin talviaikaan olla ihan paikallaan. Hajusteettomuudesta plussaa.

Medik8 Hydr8 B5 Liquid Rehydration Serum, 57 € / 30 ml

Uusi lemppari, josta en aio luopua ihan helpolla! Hinta voi kirpaista, mutta kosteusköyhälle iholle tämä kosmetologin suositus on ollut talven pelastus.

Hyaluroni- ja panthoteenihappoa sisältävä syväkosteuttava seerumi lupaa sekä välitöntä että pitkäkestoista kosteutusta. Testin perusteella lupaus todella toteutuu: iho on keskellä talveakin kuulas, kaunis ja tasainen, ja pintakuivuus pysyy hyvin kurissa.

Seerumi on kirkasta, hyvin vesimäistä geeliä, ja se imeytyy nopeasti ja helposti ja jättää ihon raikkaan näköiseksi. En suoraan sanottuna keksi tuotteesta mitään huonoa sanottavaa. Puhdasta rakkautta!

Clarins Extra-Firming Phyto-Serum, 99 € / 50 ml

Clarinsin uutuus, helmikuussa myyntiin saapuva seerumi lupaa kohottaa kasvonpiirteitä välittömästi ja näkyvästi. (Nippelitietoa: Välitön kohottava vaikutus perustuu sokereihin, jotka muodostavat ihon pintaan ohuen, kiinteyttävän verkon, ja pitkäaikaisesti kohottava vaikutus valkoisen lupiinin uutteeseen, joka aktivoi ihon kiinteyttä ylläpitävien säikeiden jännitettä ylläpitävän filamiini-proteiinin muodostumista ihossa.)

Näin radikaalia vaikutusta en huomaa, mutta ihon pinta todella tuntuu tasaisemmalta ja napakammalta, ja kasvojen yleisilme näyttää virkeämmältä.

Ihollani on kuitenkin taipumusta rasvoittua, ja olen huomannut, että monet tehoaineilla kyllästetyt seerumit voivat tuntua päiväkäytössä meikin alla liian paksuilta. Näin käy myös tämän tuotteen kohdalla, joten säästän tehoseerumin yökäyttöön.

Clarins Pore Control Pore Minimizing Serum, 55 € / 30 ml

Merkin toinen seerumi lupaa supistaa ihohuokosia ja tasoittaa ihon pinnan rakennetta. Huomaan silottavan vaikutuksen poskissa, jossa itselläni on näkyvimmät ihohuokoset.

Aavistuksen voidemainen seerumi muuttuu iholle levittäessä koostumukseltaan hiukan puuterimaiseksi. Tämän ominaisuutensa ansiosta tuote toimii meikin alla tasoittavan primerin tapaan.

Parin viikon käytön aikana ihoni pinta tuntuu yllättäen hiukan kuivuvan. Arvelen, että tämä voi johtua kylmän vuodenajan ja ihohuokosia supistavien ainesosien yhteisvaikutuksesta. Tuote toimiikin itselläni parhaiten kosteuttavan seerumin rinnalla paikallisesti käytettynä.

Lumene Harmonia Nutri-Recharging Revitalizing Serum, 39,90 € / 30 ml

Tämä seerumi kuuluu Lumenen Harmonia-sarjaan, joka on merkin vastaus luonnonraaka-ainebuumiin. Sarjan hittiainesosa on superruokana tunnettu, maailman tehokkaimpiin luonnon antioksidantteihin kuuluva pohjoinen pakuri ja sen sisältämät mikroravinteet.

Pakkaus ja pullo ovat kauniit. Tuotteen tuoksu on voimakas, ja seerumi on paksua, hyvin tuhtia. Käytinkin seerumia iltaisin.

Tuote imeytyi ihoon nopeasti jättäen ihon pehmeäksi. Hyvin pintakuivalle iholleni seerumi ei ehkä kuitenkaan täysin riittänyt. Se imeytyi nopeasti, mutta tuntui, että sitä olisi pitänyt käyttää kerralla hyvin runsaasti.

Kuten monissa seerumeissa, levityksen jälkeen sormiin jäi hieman tahmainen tunne. Tuote on kuitenkin miellyttävä ja sopii niille, joiden iho ei ole todella kuiva.

Vichy Aqualia Thermal Rehydrating Serum, 30 € / 30 ml

Ihana tuote! Seerumin tuoksu ja koostumus ovat miellyttäviä.

Vichyn seerumi lupaa virkistää ja vahvistaa ihoa, kosteuttaa sitä 48 tuntia ja soveltua kaikille ihotyypeille. Pullon sisältä löytyy esimerkiksi Vichyn mineraalipitoista lähdevettä, kasvisokeria, hyaluronihappoa ja glyserolia.

Tuote imeytyi nopeasti ja kosteuttavan vaikutuksen todella tunsi. Seerumi ei jätä lainkaan kireyden tunnetta iholle, iho jää raikkaaksi ja pehmeäksi. Muutaman päivän käytön jälkeen huomaa, kuinka hyvää kunnon kosteutus iholle tekee. Tämä sopii todella pintakuivalle iholle elvyttäjäksi.

Ziaja Antioxidation Acai Berry Face and Neck Serum, 9,90 € / 50 ml

Ziajan kiinteyttävä seerumi kasvoille ja kaulalle on antioksidanttinen tehotiiviste, joka lupaa taistella ikääntymisen ensimerkkejä, älylaitteiden käytön aiheuttamia ”teknokaulajuonteita” ja ilmansaasteita vastaan. Sen kerrotaan silottavan, tehokosteuttavan ja vahvistavan ihoa, rauhoittavan punoitusta ja tasoittavan ihon sävyä.

Tuotteen koostumus on kevyt ja tuoksu miellyttävä. Seerumi uppoaa kuivaan ihoon hyvin nopeasti. Erittäin kuivaihoinen voi tarvita parikin levityskertaa, jotta kosteuttavan vaikutuksen tuntee paremmin. Iho jää pehmeäksi, mutta ei välttämättä täysin kosteutetun tuntuiseksi, jos kärsii talven vaikutuksista.

Vaikutusta kaulan alueeseen on vaikea itse arvioida. Jos iho ei ole hyvin pintakuiva, kokemus voi olla toisenlainen.

Miellyttävä tuote on silti, ja suurin vaikutus näkyy siinä, että seerumi tasoittaa hieman ihon sävyä. Tuotetta suositellaan erityisesti meikin alle, ja siinä se toimiikin hyvin.

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai! Kaikki kauneustuotearviomme löydät täältä. Seuraa muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?