4 neuvoa, jotka jokaisen tulisi tietää ihonhoidosta – tarkista, ettet skippaa yhtäkään - Tyyli - Ilta-Sanomat

4 neuvoa, jotka jokaisen tulisi tietää ihonhoidosta – tarkista, ettet skippaa yhtäkään

Tervetuloa, parempi iho.

9.1.2019 18:20

Kauneussivusto Byrdie listaa uuden vuoden kunniaksi joukon kauneusoppeja, jotka jokaisen tulisi tietää – ja ottaa käyttöön mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Kokosimme ihonhoidon tärkeimpien elementtien infopaketin artikkelin ohjeista ja lukemisen arvoisista aiemmista jutuistamme.

Pystytkö ruksimaan jokaisen kohdan?

1. Käytä aurinkosuojaa joka ikinen päivä

Tätä sääntöä ei vain voin toistaa liikaa.

Auringon UV-säteily on suurin ulkopuolinen syy ihon vanhenemisen merkkeihin. Siinä missä UVB-säteily ruskettaa ja polttaa ihoa, vuoden ympäri ihollemme säteilevä UVA on se säteilyn muoto, joka vanhentaa ihoa eli aiheuttaa esimerkiksi ryppyjä.

Suojakerrointuote on kasvoille yleensä ainut tapa suojautua säteilyltä.

Jos erillisen aurinkovoiteen käyttö tuntuu vaivalloiselta, tyhjää parempi tapa ottaa suojakerroinrutiini omaan käyttöön on valita jo kaupassa päivävoide, meikinpohjustustuote ja meikkivoide sellaisina, joissa on molemmilta säteilymuodoilta suojaava suojakerroin valmiina.

2. Tuplapuhdista

Monen asiantuntijan mukaan auringolta suojautumisen lisäksi ihonhoidon tärkeimpiä asioita on huolellinen ihon puhdistus.

Muun muassa japanilainen ihonhoitoguru Akiko Yokota nimesi täsmällisen kasvojenpuhdistuksen suureksi syyksi japanilaisnaisten uskomattoman nuorekkaan näköisenä pysyvään ihoon.

Moni ammattilainen suosittelee nykyisin tuplapuhdistusta, jossa ensin kasvoilta viedään öljypuhdistustuotteella meikit, ylimääräinen rasva ja muu lika ja seuraavaksi hellävaraisella kasvojenpuhdistusaineella viimeisetkin tuotekertymät, epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut.

3. Lopeta kolme huonoa tapaa lopullisesti

Byrdie huomauttaa jutussaan myös iholle vahingollisten mutta monelle tuttujen arkisten tapojen seurauksista. Vai eikö muka kuulosta tutulta?

  1. Meikit kasvoilla nukkuminen

  2. Meikkisienten ja -sivellinten liian harvoin puhdistaminen

  3. Kasvojen jatkuva kosketteleminen, puristelu ja näprääminen

Niinpä.

Kaikki kolme yleistä mutta kasvojen kannalta huonoa tapaa kannattaisi ihon hyvinvoinnin vuoksi vain yksinkertaisesti lopettaa. Miksi meikkien poistaminen, sivellinten säännöllinen pesu ja sormien pitäminen kaukana kasvoista onkaan niin hankalaa!

4. Panosta hyviin ainesosiin

Byrdie vinkkaa suosimaan ihonhoitotuotteissa kolmeen kulttimainetta nauttivaan ihonhoidon ainesosaan: hyaluronihappoon, retinoliin ja AHA-happoihin.

Hyaluronihappo toimii esimerkiksi seerumissa, retinoli yövoiteessa ja AHA-hapot kuorintatuotteessa tai naamiossa.

Näiden lisäksi kehotamme tutustumaan C-vitamiinin ja keramidien hyötyihin. Kirkastava C-vitamiini kuuluu suomalaisasiantuntijan suosikkeihin, ja ihon omaa suojamekanismia parantava keramidi ihotautilääkärin vinkkeihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?