Hyvät ainesosat iholle: C-vitamiini ja hyaluronihappo - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomalainen asiantuntija nimeää 2 ihonhoidon suosikkiainettaan – sopivat kaikille iästä ja ihosta riippumatta

Yliopettaja Marjo Poutanen tietää, mikä todella tekee hyvää iholle.

Jos kaipaat mahdollisimman hehkuvaa ihoa, tämä juttu on sinulle.

8.1.2019 15:00

– C-vitamiini ja hyaluronihappo ovat suosikkejani. Ne sopivat oikeastaan kaikille ihoille missä tahansa iässä, kemisti, FT, Laurea-ammattikorkeakoulun vastuuyliopettaja Marjo Poutanen sanoo.

Hän opettaa työkseen tulevia kauneudenhoitoalan osaajia ja tuntee kosmetiikan raaka-aineet läpikotaisin.

Miksi hyaluronihappo?

– Nämä molemmat ovat tunnettuja raaka-aineita. Kaikissa käyttämissäni seerumeissa löytyy jompaakumpaa tai molempia, Poutanen sanoo.

Hyaluronihappo on äärimmäisen hyvä kosteuttaja. Se kosteuttaa ihoa sitomalla itseensä vettä eli sitomalla kosteuden iholle, Poutanen selittää.

– Ja kosteutettu ihohan näyttää aina paremmalta kuin kuiva.

C-vitamiini kirkastaa ja lisää kimmoisuutta

C-vitamiinilla on puolestaan sekä tuotteelle että iholle hyviä vaikutuksia. Se kirkastaa ihoa ja on välttämätön ihon kimmoisana ja napakkana pitävän kollageenin tuotannolle.

Se toimii myös antioksidanttina suojaten sekä tuotetta että ihoa sieppaamalla vapaita happiradikaaleja ja vähentämällä siten hapetusstressiä.

C-vitamiini on hyödyllinen suoraan iholle levitettynä, mutta ammattilainen korostaa, että vitamiini on kuitenkin vielä parempi saada ravinnon kautta.

Hyvän tuotteen ei tarvitse olla kallis

Poutanen käyttää hyaluronihappoa ja C-vitamiinia erityisesti seerumeissa.

– Seerumin päälle levitän vielä kosteusvoiteen. Se on aivan pakollinen varsinkin Suomen talvessa.

Poutanen sanoo, että kalliimpien ja edullisempien tuotteiden ainesosissa voi hyvinkin olla laatueroja molekyylitasolla, mutta aina hinta ei kerro suoraan siitä, kuinka hyvä, laadukas tai toimiva tuote on.

– Suhtautuisin esimerkiksi hyvin hehkuttavaan mainostekstiin kriittisesti. Itse en osta erityisen kalliita tuotteita. Käytän usein ihan markettikosmetiikkaa.

Poutanen vinkkaa, että jos tietää mitä etsii, ja tuote löytyy vaikka marketista tai apteekista, hyvä – mutta jos ei, kannattaa hyödyntää ammattilaisten apua.

– Painotan aina, että esimerkiksi kosmetologi osaa kertoa, mitä juuri sinun ihosi tarvitsee ja suositella sille sopivia tuotteita.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?