Janitan nerokas pyykkikorimetodi paljastaa armotta vaatteet, jotka ovat tyystin turhia

Perheenäiti Janita keksi niksin, jolla vaatekaapista saa karsittua turhat vaatteet kuin itsestään.

1.1.2019 11:21

Janita Sallisella, 29, oli vaatekaapissaan paljon vaatteita, joita hän ei käyttänyt mutta joista hän ei raaskinut noin vain luopuakaan. Kun aikaa tai motivaatiota vaatekaapin kertaluonteiseen suursiivoukseen ei ollut, Janita keksi nerokkaan niksin, jonka avulla hän sai karsittua kaappinsa pienellä vaivalla.

Näin Janitan metodi toimii

Janita käytti vaatteitaan muuten normaalisti, mutta pesusta tulleet vaatteet hän jätti pyykkikoriin. Kun vaate oli kerran päätynyt pyykkiin, sitä ei ollut lupa ottaa enää uudelleen käyttöön.

Kun Janita sai pukeutua vain vaatekaapistaan löytyviin vaatteisiin, hän huomasi kuukauden jälkeen, että parhaimmat ja mukavimmat oli käytetty. Jäljellä oli enää epämukavia tai -sopivia vaatteita.

– Menetelmän avulla vaatekaapin siivous onnistuu normaalin arjen ohella. Menetelmä tosin vaatii hieman malttia, jotta ei ota lempivaatteitaan pois pyykkikorista, Janita kertoo.

Kasa liian pieniä farkkuja

Kuukaudessa Janita huomasi, mitä vaatteita hän ei enää käytä.

– Jäljelle jääneet huonosti istuvat paidat ja valuvat farkut joutivat surutta pois. Minulla oli paljon ihan kivoja vaatteita, joita en osannut yhdistää minkään kanssa. Nyt vaatteeni toimivat keskenään ja löytyvät helposti.

Janitan käyttöön jäi enimmäkseen helppoja arkivaatteita, kuten tunikoita ja leggingsejä, jotka päällä on helppo olla lasten kanssa leikkipuistossa. Juhlavaatteista Janita jätti kaappiin kolme suosikkiasuaan.

Kaapista löytyi myös kasa pieneksi jääneitä farkkuja.

– Näytin miehelle vitsinä pieneksi jääneitä farkkuja, että säästetäänkö nämä tyttärellemme. Farkkujen vaatekoko oli lähempänä tyttäreni kokoa kuin omaani.

Janita aikoo myydä turhat vaatteensa kirpputorilla.

– Myytäviä vaatteita kertyi kolme Ikea-kassillista. Ne, jotka eivät mene kaupaksi, menevät vaatekeräykseen. Huonokuntoiset ja nukkaantuneet vaatteet aion laittaa tekstiilikierrätykseen.

Lue myös:

Heidi, 32, tienasi kuukaudessa lähes 2 000 euroa nettikirppiksillä: ”Täytyy valita tarkkaan, mitä myy”

Maalaisjärkeä raivaukseen: kaksi kysymystä paljastaa, tarvitseeko sinun hankkiutua tavarasta eroon

Ei enää siivouspäiviä – 9 helppoa tapaa pitää koti aina järjestyksessä

Puoliksi käytettyjen vaatteiden ongelma on nyt ratkaistu! Näin sen tein

Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 4.5.2018.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?