Tämä tuote nostaa meikkisi uudelle tasolle: Testasimme eri hintaluokkien primerit, halpis yllätti! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tämä tuote nostaa meikkisi uudelle tasolle: Testasimme eri hintaluokkien primerit, halpis yllätti!

Primerit eli meikinpohjustustuotteet tekevät nykyään vaikka mitä: korjaavat sävyä, häivyttävät ihohuokosia, antavat hehkua ja jopa hoitavat ihoa. Testasimme joukon voiteita.

Meikinpohjustusvoiteet testissä.

27.12.2018 18:57

Pohjustustuote voi tuntua ylimääräiseltä meikkausvaiheelta ja rahanmenolta, mutta harvan iho on niin hyvässä kunnossa, etteikö primerin käytöstä olisi hyötyä.

Primerin sormin kasvoille levittäminen vie vain hetken, joten vaikeasta tai aamurutiineja hidastavasta lisävaiheesta ei ole kyse. Joinain päivinä ihon kaunistamiseksi voi myös riittää pelkkä pohjustustuote!

Testasimme 12 tuotetta eri hintaryhmistä hieman rasvoittuvalle sekaiholle, jossa ihohuokoset näkyvät. Lähes kaikki paransivat meikkivoiteen pysyvyyttä ja saivat ihon ja meikin näyttämään paremmalta.

Näin purkit sijoittuivat.

HALVIN: Miss Beauty London Perfect Base Face Primer, 3,49 € / 25 ml

Prisman markettituote ja testin halvin voide levittyy kasvoille vaivatta ja tasoittaa ihon pintaa. Sen voidemainen, melko paksu koostumus tuntuu kuitenkin hiukan turhan tuhdilta lisäkerrokselta iholla.

Päivän mittaan meikkiä joutuu hieman korjailemaan, sillä meikkivoide on paikoin kertynyt ihohuokosiin. Kun halpa hinta otetaan huomioon, tuote on kuitenkin parempi kuin ei mitään.

Arvosana: 2 / 5

HOITAVIN: Paese Hydrobase Under Make-up kosteuttava meikinpohjustusvoide, 29,90 € / 30 ml

Meikki- ja ihonhoitotuotteiden raja on hämärtynyt viime vuosina, ja tätä trendiä edustaa myös puolalaismerkki Paesen pohjustustuote, joka on pakattu kosteusvoiteen tapaan purkkiin.

Voidemainen primer tekee ihosta todella kauniin – kasvojen pinta on tasainen ja kiilloton mutta kuulas. Iho tuntuu kosteutetulta, ja meikkivoide kestää päivän ajan siistinä.

Pikkumiinusta siitä, että purkin sisältö tuntuu hupenevan kovin nopeasti.

Arvosana: 4 / 5

APTEEKEISTA: e.l.f. Tone Adjusting Face Primer, 15,95 € / 14 ml

Suhteellisen edullisista meikeistään tunnetun jenkkimerkin geelimäinen pohjustustuote toimii ihon pinnan silottajana. Väriltään vihreän primerin luvataan korjaavan ihon punakkaa sävyä, mutta tätä ominaisuutta en huomaa käytössä lainkaan.

Tuote ei ole rasvoittuvalle iholle sopivin, sillä iltapäivästä kiilto ei pysy enää hallinnassa. Samasta sarjasta tosin löytyy neljä muutakin pohjustajaa: kaikille ihotyypeille sopiva tasoittaja, rasvaisen ja sekaihon mattapintaistaja, hehkua tuova primer ja kosteuttava pohjustusvoide.

Purkissa on vähemmän tuotetta kuin päälle päin näyttää. Kun pohjan irrottaa, puolet pakkauksesta on tyhjää.

Arvosana: 1½ / 5

HEHKUVIN: Becca Backlight Priming Filter, 31 € / 30 ml

Nyt löytyi täsmätuote harmaisiin kaamoskuukausiin! Primer antaa lämmintä hehkua ja jonkin verran myös tasoittaa ihon pintaa. Iho hohtaa hehkeänä mutta ei yhtä intensiivisesti kuin highlighteria käyttämällä.

Hyvin pieni määrä tuotetta riittää, eikä tätä välttämättä kannata käyttää koko kasvojen alueelle: jos nenälläsi on taipumusta kiiltää päivän mittaan, tämä saa sen suorastaan loistamaan.

Arvosana: 4 / 5

 

KLASSIKKO: Smashbox Photo Finish Foundation Primer, 33 € / 30 ml

Ikoninen tuote pitää pintansa tässäkin testissä.

Väritön ja tuoksuton geeli häivyttää pikkuvirheet ja tekee ihon pinnasta samettisen. Ihohuokoset ovat pohjustusaineen levittämisen jälkeen selvästi aiempaa huomaamattomammat.

Lopputulos ei ole täysin matta, vaan iho hehkuu kauniin ja luonnollisen näköisenä. Meikki pysyy siistinä pitkälle iltapäivään.

Arvosana: 4½ / 5

MATTAPINTAISIN: Essence Prime+Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer, 4,39 € / 30 ml

Esimerkiksi onnistuneista ripsiväreistään tunnetun edullisen meikkimerkin savipohjainen ja kiiltoa hillitsevä pohjustustuote tasoittaa ihoa ja antaa matan, jopa hiukan puuterimaisen pinnan olematta pakkelimainen. Koostumus sopii iholleni, joka tyypillisesti päivän mittaan rasvoittuu.

Iltapäivästä meikkivoide ei kuitenkaan näytä enää hyvältä. Mattapintaisen sijaan iho näyttääkin elottomalta. Valitettavasti tämä tuote myös kuivattaa.

Arvosana: 1½ / 5

KALLEIN: Gaya Cosmetics Primer, 54 € / 30 ml

Italialaisen, apteekeissa myytävän mineraalimeikkisarjan silikonipohjainen meikinpohjustaja lupaa sileän, posliinimaisen pohjan ja sopia myös herkälle iholle.

Geelimäinen voide liukuukin kasvoille, ja ihon pinta tuntuu ihanan sileältä, jopa liukkaalta. Meikkipohjasta primer tekee kuitenkin paksuhkon, ja meikkivoide ei oikein tunnu pysyvän paikoillaan.

Iltapäivästä meikki on hiukan kertynyt ihohuokosiin. Parhaimmillaan pohjustustuote onkin yksinään käytettynä ihon kaunistajana.

Arvosana: 1½ / 5

PARAS EDULLISISTA: Pretty by Flormar Make-up Base, 7,95 € / 30 ml

Tokmannin myymän halpismeikkisarjan tuubin vaatimaton ulkonäkö johtaa harhaan. Tuotteessa on miellyttävä voidemainen koostumus, jonka ansiosta primer on helppo ja nopea levittää.

Voide tuoksuu aluksi turhan voimakkaalta, mutta tuoksupilvi häipyy nopeasti. Ihosta tulee raikas, kauniisti hehkuva ja silmin nähden tasaisempi. Meikkivoide pysyy siistinä koko päivän, eikä meikkipohja tunnu missään vaiheessa pakkelimaiselta tai kuivalta.

Meikki vaatii pientä korjailua iltapäivästä, mutta näin edulliseksi tuotteeksi primer toimii loistavasti.

Arvosana: 4 / 5

ERI IHOTYYPEILLE: Clarins SOS Primer, 37 € / 30 ml

Clarinsin SOS Primer -sarjassa on kuusi eri ominaisuuksilla varustettua pohjustustuotetta.

Testiin valikoituvat ihoa raikastava ja virkistävä Minimizes signs of fatigue (sävy rose) ja epätasaisuutta häivyttävä Blurs Imperfections (sävy peach). Blurraava tuote tekee näkyvämpää jälkeä, koska se on näistä kahdesta tehokkaampi ihon pinnan silottaja.

Kumpikaan tuotteista ei kuitenkaan ole täyskymppi, sillä ne eivät ole aivan niin tehokkaita kuin hinnan perusteella odottaisi.

Arvosana: 2½ / 5

VOITTAJA: Benefit The POREfessional Face Primer, 30,50 € / 22 ml

Kulttituotteen maineessa oleva primer suorastaan liukuu iholle, ja meikkivoide levittyy sen päälle aivan yhtä vaivattomasti.

Pohjustustuotteen koostumus tuntuu puuterimaiselta, ja se tekee ihon pinnasta ihanan samettisen ja tasaisen. Lopputulos näyttää terveeltä ja raikkaalta. Meikki pysyy työpäivän ajan täydellisesti paikoillaan eikä kasaudu lainkaan ihohuokosiin.

Tämä on testin paras tuote ja tehokkain ihohuokosten hävittäjä – olen luullut, ettei ihohuokosiani pysty piilottamaan näin hyvin. Tästä en luovu!

Arvosana: 5 / 5

IHAILTU BRÄNDI: Huda Beauty Complexion Perfection Pre-Makeup Base, 29,90 € / 30 ml

Megasuosioon nousseen kauneusgurun Huda Kattanin meikkimerkki on omaa luokkaansa irtoripsissä ja voimakaspigmenttisissä nestemäisissä huulipunissa, mutta kaikki sarjan tuotteet eivät ole täysosumia.

Tämä pohjustustuote on koostumukseltaan yksi testin paksuimmista, tahmea ja voimakkaasti tuoksuva. Ihon pinta näyttää omalla meikkivoiteella meikkaamisen jälkeen hyvältä, mutta tuntuu liian pakkelimaiselta ja tahmealta. Tymäkkä tuoksupilvi hälvenee nopeasti, mutta parin tunnin kuluttua poski tuntuu yhä tahmealta, eikä meikkivoide ole enää parhaimmillaan.

Sarjan oman, paksun ja peittävän meikkivoiteen parina primer toimii kuitenkin erittäin hyvin. Tämä yhdistelmä voi olla etsimäsi, jos haluat meikata vahvan ja täyspeittävän meikkipohjan.

Arvosana: 2 / 5

KOREALAISTA KAUNEUTTA: Tony Moly Egg Pore Silky Smooth Balm, 18,90 € / 20 g

Munanmuotoinen pakkaus ei ole kaikkein käytännöllisin, mutta väkisinkin sen näkeminen meikkipöydällä hymyilyttää.

Purkin sisältä paljastuva voidemainen tuote on paksuhkoa, hyväntuoksuista ja sitä on ihana käyttää. Iho näyttää aluksi hehkuvalta ja terveeltä. Primer sisältää ihohuokosia supistavia ainesosia, ja sen luvataan auttavan nimenomaan näkyviin ihohuokosiin.

Lupauksesta huolimatta lopputulos ei näytä erityisen blurratulta. Päinvastoin, iltapäivästä meikkipohja on kertynyt nenänpieliin ja paikoin ihohuokosiin.

Arvosana: 2½ / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai! Kaikki kauneustuotearviomme löydät täältä. Seuraa muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?