Avasimme hypetetyt kosmetiikkakalenterit, tätä rahalla sai – yksi kalenteri aivan 5/5! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Avasimme hypetetyt kosmetiikkakalenterit, tätä rahalla sai – yksi kalenteri aivan 5/5!

Avasimme kahdeksan kauneusjoulukalenteria ja arvioimme niiden sisällön. Näin joulun hittituotteet pärjäsivät.

Skincityn, Lumenen ja Kicksin kalenterit olivat osana kauneuskalenteriarviota.

25.12.2018 8:05

Kosmetiikkaa sisältävät kauneusjoulukalenterit ovat nousseet parin viime vuoden aikana joulun must have -tuotteiksi. Halvimmillaan kalenterin saa muutamalla kympillä, luksusversiot nousevat helposti yli sataan euroon.

Avasimme kahdeksan kalenteria eri hintaluokista ja annoimme kokonaisuuksille arvosanat.

Clarins Holiday Blossoms 24 Days of festive beauty surprises, 110 €

Clarinsin kalenteri sisälsi 24 luukkua ja tuotetta: 11 kasvojenhoitotuotetta, 5 vartalonhoitotuotetta, 6 meikkituotetta ja 2 tarviketta. Nämä ”tarvikkeet” paljastuivat ei erityisen tyylikkäiksi rannekoruksi ja avaimenperäksi, jotka ainakin kaikilta toimituksen jäseniltä jäisivät käyttämättä – tästä iso miinus.

Kaikkiaan 22 kosmetiikkatuotetta sisältävän kalenterin hinta tuntuu hurjalta siihen nähden, että suuri osa tuotteista oli aivan minikokoisia. Kosmetiikkatuotteille jäi hintaa viisi euroa kappaleelta. Muutama kiva ja isompikin yllätys luukuista paljastui, mutta kokonaisuudessaan korkealla olleet odotukset aiheuttivat pettymyksen tunteen.

Se ei tietenkään poista sitä, että Clarinsin tuotteet ovat oikeastaan aina taattua laatua. Sisältö on siis toimivaa, monipuolista ja kiinnostavaa. Hinta-määräsuhde on ainut, mikä kalenterissa verrattuna muihin joulukalentereihin hieman hiertää.

Arvosana: 3- / 5

The Body Shop 25 Days of the Enchanted Ultimate Advent Calendar, 139 €

The Body Shopin kalenteria rakastivat toimituksessa kaikki! Ultimate-joulukalenterin 25 luukkua paljastivat jopa 14 täysikokoista tuotetta sekä merkin suosituimpia ja ylellisimpiä kasvojenhoitotuotteita, kuten naamioita, öljyjä ja voiteita. Koko kalenterin arvoksi luvattiin 335 euroa, ja siltä se myös tuntui.

Muuten kalenteri oli täydellinen, mutta viimeisen 25. luukun lapsellinen korvapanta oli suuri pettymys. Tosin se onkin suomalaisessa joulussa ylimääräinen luukku.

Jos pantaa ei laske mukaan, jokaiselle tuotteelle jäi hintaa 5,80 euroa. Se ei ole näin hyvän kokoisista tuotteista paljon – varsinkin, kun suurin osa oli monenlaiselle tyypille toimivaa kosmetiikkaa.

Ainoa tapaus, jossa tämä kalenteri menee kieltolistalle, on hajuherkkien tai hajusteita välttelevien kohdalla. Body Shopin tuotteet ovat vahvasti tuoksuvia, joten hajusteettomia tuotteita suosivien ei kannata kajota merkin kalentereihin.

Arvosana: 4½ / 5

Biotherm Joulukalenteri, 65 €

Suosikkimerkin kalenterista luvataan paljastuvan ihonhoidon 24 kokeilukokoista tuotetta. Kalenteri todella pitää lupauksensa – tuotteet ovat kokeilukokoisia, kaikki siis matkakokoa ellei minimpääkin.

Luukuista ei paljastu mitään yllättävää, uutta tai ihmeellistä. Tämä oli testin tylsin kalenteri. Tosin Biothermin tuotteita rakastavalle ja muutenkin käyttävälle tai merkin kokeilusta kiinnostuneelle kalenteri on täydellinen tapa löytää omat uudet suosikkituotteensa ilman, että niitä täytyy ostaa sokkona.

Jokainen tuote kustantaa kuitenkin vain 2,70 euroa.

Kalenteri toimii ihonhoidon laadukkaalle kuluttajalle. Kaikki tuotteet keskittyvät vartalon-, käsien- ja kasvojenhoitoon.

Miinusta tulee käyttöliittymästä: kynnet ja hermot menevät, kun tuotteita ei meinaa saada kalenterista irti.

Arvosana: 3 / 5

Rituals The Ritual Of Advent Calendar, 71 €

Rituals tunnetaan tuoksuvista tuotteistaan, ja kun niitä kasataan 24 kappaletta samaan laatikkoon, haju voi tuntua tuoksujen sekamelskalta. Tuotteet tuoksuineen pääsevät oikeuksiinsa vasta käytössä. Tätä kalenteria emme suosittelisi kuitenkaan hajuherkille.

Ritualsin kalenterissa yllätti tuotteiden suhteellisen suuri koko – suurin osa kalenterissa tulevista tuubeista on 70-millisiä. Muissa joulukalentereissa tuntuu olevan huomattavasti pienempiä näytekokoisia tuotteita. Hintaa per luukku jää vain 2,95 euroa.

Paljon matkustava kuitenkin kiittää siitä, että tuotteet mahtuvat käsimatkatavaroihin.

Suosikeiksi nousivat kosmetiikan rinnalla muun muassa vesimelonin ja granaattiomenan tuoksuiset kynttilät, jotka tuovat spa-tunnelman omaan kylppäriin, sekä ihanan tuoksuiset The Ritual of Sakuran shampoo ja suihkukuorinta.

Mutta miksi lähes jokaisessa tämänkaltaisessa joulukalenterissa pitää olla pakollisena tuotteena kynsiviila?

Kalenteri sopii sellaiselle, joka haluaa arkeensa pientä ylellisyyttä ja spa-tunnelmaa. Tämän ostaisimme myös ensi joulukuuksi. Osa tuotteista voi olla myös hyviä joululahjoja – esimerkiksi käsivoide lähtee pakettiin äidille.

Arvosana 4+ / 5

Lumene 24 Arctic Beauty Treasures Advent Calendar 2018, 89,90 €

Kotimainen Lumene ei petä. Joulukalenteri on kattava kurkistus brändin uutuusvalikoimaan. Jos siis olet Lumene-uskollinen, tämä kalenteri on sinulle.

Toki tuotteet näyttävät suloisilta kelle tahansa. Matkakokoiset voidepurkit ja pipettipullot ovat söpöjä, ja muutamat täyskokoiset meikit oli valittu monenlaiselle tyypille toimiviksi.

Ainoastaan yhdestä luukusta tuleva compressed sheet mask eli napiksi puristettu ja kosteudesta aukeava kangasnaamio herätti kysymyksiä. Se olisi toiminut luukun lisänä, ei omana päivän luukkunaan. Muuten perushyvä paketti.

Arvosana: 4 / 5

KICKS Beauty Christmas Calendar, 44,90 €

Meikkimyymäläketju Kicksin oma kalenteri sisälsi 24 luukkua kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoon sekä meikkaamiseen Kicksin oman merkin valikoimasta.

Kicks on kauneuskalentereiden markettiversio. Tuotteet eivät tunnu muiden kalentereiden rinnalla erityisen arvokkailta, eivätkä ne sitä olekaan – jokaiselle tuotteelle jää hintaa 1,90 euroa. Kalenteri on testin toisiksi edullisin.

Luukuista tuli muun muassa paljon brändin omia edullisia meikkituotteita, kasvonaamio, runsaasti erilaisia meikkivälineitä, kuten munameikkisieni, meikkikynäteroitin ja ripsiväriharjat. Toimituksessa todettiin, että kalenteri olisi omiaan nuorelle, vasta meikkaamista aloittelevalle tyypille, jonka meikkipussista ei vielä löydy esimerkiksi ripsentaivuttimia tai varastosta valtavaa määrää kynsilakkoja.

Miinusta siitä, että kalenterista tuli todella rumannäköinen, kun luukkuja avasi. Ne repsottivat ympäriinsä, ja pahvia joutui myös repimään auki, jotta osan tuotteista sai irrotettua hyvin tiukoista aukoistaan.

Arvosana: 2½ / 5

Skincity The Skincare Calendar 2018, 125 €

Keväällä Suomeen saapunut verkkokauppa Skincity lanseerasi jouluksi oman kalenterinsa. Upean näköinen kalenteri sisälsi 25 luukkua, joista paljastui yksi tai useampi matka- tai täyskokoinen, kansainvälisesti tunnetun tuotesarjan tuote.

Tämä oli ulkomuotonsa ja 360 euron arvonlupauksensa takia ennakkosuosikkimme, mutta kalenteri jopa ylitti odotukset. Luukuista tuli oikeasti todella arvostettujen, arvokkaiden ja erikoisempien merkkien tuotteita, joita ei muuten tulisi välttämättä ostettua.

Puhdistustuotteita, kasvovoiteita, naamioita, seerumeita, koreakosmetiikkaa, itseruskettavaa, silmänympäryslappuja tarjoileva kalenteri tuntui oikealta kauneusintoilijan superpaketilta, josta kovinkin kosmetiikkahifistelijä löytää kiinnostavia uutuuksia. Viimeisestä luukusta paljastui vielä 150 kruunun eli noin 15 euron lahjakortti Skincityn verkkokauppaan. Luukkujen keskihinnaksi jäi 5 euroa, kun keskiverto arvo oli peräti 14,40 euroa.

Plussaa myös siitä, että jokaisessa luukussa oli nätti ohjeistuslappu tuotteelle, joten toisin kuin kaikissa muissa kalentereissa, tässä tuotteiden ominaisuuksia ja niiden käyttötapaa ei heti tarvinnut lähteä googlailemaan.

Tämä kalenteri vakuutti. Suosittelemme ensi vuodeksi!

Arvosana: 5 / 5

Dermosil Joulukalenteri, 40 €

Tämä kalenteri pitäisi löytyä jokaiselta Dermosil-käyttäjältä!

Dermosil sai viime vuonna palautetta kalenteristaan ja kertoikin ottaneensa ihmisten toiveet huomioon. Toimituksessamme toive oli vähentää kynsilakkojen määrää, ja iloksemme huomasimme, että tämä oli kuultu.

Tämä on avaamistamme kalentereista halvin: jokaiselle tuotteelle jäi hintaa 1,66 euroa.

Suosikkituotteita olivat punainen appelsiini -suihkugeeli (30 ml) sekä viimeisestä luukusta paljastunut rauhoittava puolukkakasvovoide (50 ml). Lisää suihkugeelejä olisi saanut olla mukana, koska ne ovat näppäriä vaikkapa kuntosalin suihkussa.

Lisäksi kalenterista paljastui esimerkiksi kynsilakkaa, jalkavoidetta, luomivärejä, huulivoiteita, kuorinta ja kasvonaamio.

Kalenteri on herttaisen näköinen, mutta aika ajoin ongelmaksi osoittautui tuotteiden saaminen irti luukuistaan.

Arvosana: 3½ / 5

Kuvat: Valmistajat ja jälleenmyyjät

Seuraa muotia ja kauneutta myös MyStylen Instassa @iltasanomatmystyle!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?