Taputtele pisteittäin ja neljä muuta pientä kikkaa, joilla saat kaiken hyödyn irti ihonhoitotuotteista - Tyyli - Ilta-Sanomat

Taputtele pisteittäin ja neljä muuta pientä kikkaa, joilla saat kaiken hyödyn irti ihonhoitotuotteista

Kosmetiikan hyödyntäminen viimeiseen pisaraan ja niin, että joka pisara vaikuttaa, on tekniikkakysymys.

Viimeisten pisaroiden pyydystäminen on vaikeinta pumppupulloista. Vinkki! Kurota jämiin vanupuikolla.­

18.12.2018 10:47

Saattaa olla, että jotkin kosmetiikan koetuista hyödyistä ovat lumevaikutuksia. Kun kallista ja hyväntuoksuista voidetta taputtelee iholleen, voi suorastaan tuntea sen lisäävän solujen elinvoimaa – tai mitä siinä sievässä pikku purnukassa ikinä luvataankin.

Koska ihonhoitotuotteilla on usein melkoisesti litrahintaa, olisi lumevaikutusten lisäksi mukava saada tuotteiden todellisetkin tehot mahdollisimman suuressa määrin käyttöön.

Kosmetiikan hyödyntäminen viimeiseen pisaraan ja niin, että joka pisara vaikuttaa, on eniten tekniikkakysymys. Näillä nikseillä saat ihollesi maksimaalisen hyödyn lisäämättä tuotteita ostoslistaasi.

1. Puhdista kunnolla

Erityisesti kuivalle ja pintakuivalle iholle, ja talvisin muillekin ihotyypeille, kosteutus on ihonhoidossa erittäin olennaista. Ja jotta kosteutumista pääsee tapahtumaan, täytyy voiteiden imeytyä.

Tässä kohdassa näyttämölle astuu kasvojen puhdistus. Kosmetologi ja maskeeraaja Tuija Luukkainen on tiivistänyt asian niin, että maallikkokin tajuaa:

– Kun pitäisi saada kosteutta iholle, niin eihän se kosteusvoiteen vaikutus ole sama, jos siinä on meikkiä välissä.

Pese siis kasvot aamuin illoin huolellisesti ja hellävaraisesti, ihollesi sopivalla tuotteella. Voimakkaan meikin poistoon jopa tuplapuhdistus voi olla tarpeen, jotta iho on oikeasti puhdas ennen kosteusvoiteen levittämistä.

2. Hyödynnä joka pisara

Hintavasta, ja toki halvastakin, kosmetiikkapakkauksesta on syytä puristaa käyttöön joka pisara. Kaavi siis purnukat tyhjiksi ja leikkaa tuubit auki saadaksesi aineen jämätkin käyttöön. Erityisesti silmänympärysvoiteessa saatat muuten jättää käyttämättä ison osan ostamastasi tuotteesta.

Viimeisten pisaroiden pyydystäminen on vaikeinta pumppupulloista. Kokeile kuitenkin avata korkki ja kurottaa jämiin vaikkapa vanupuikolla.

3. Aloita silmänympäryksistä

Ihotautilääkäri suosittelee Marie Clairessa, että kosteutusoperaatio kannattaa aloittaa taputtelemalla silmänympärysvoidetta hellästi nimettömällä omalle paikalleen.

Näin arvokas silmänympärysvoide pääsee vaikuttamaan ja estää samalla tuhdimpien kasvovoiteiden pääsyn herkälle silmänympärysiholle.

4. Levitä seerumi kostealle iholle

Hyvä seerumi voi tehdä ihmeitä, kuten kolmekymppisen Varpun oivallus osoittaa. Parhaiten seerumi puree, kun sen levittää puhdistuksen jäljiltä aavistuksen kostealle iholle.

Seerumi ei haittaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä, päinvastoin. Oikea järjestys kosteuttavien tuotteiden kanssa on edetä kevyimmästä koostumuksesta paksuimpaan.

5. Taputtele pisteittäin

Luulitko, että meikki- ja kosteusvoiteiden taputteleminen ihoille pikku tipoiksi on turhaa kikkailua, joka on keksitty kosmetiikkamainoksia tai meikkivlogeja varten? Niin minäkin.

Marie Clairen haastatteleman ihotautilääkäri Sejah Shahin mukaan kasvovoiteen annosteleminen pikku pisteiksi ympäri naamaa on kuitenkin aivan järkevä juttu.

Kun voiteen annostelee ja sitten hieroo ihoon huolellisesti, tulee kasvojen joka kolkka oikeasti kosteutettua tasapuolisesti.

Lue lisää:

Ihotautilääkärit paljastivat hoitorutiininsa – ja jokaisella toistuu kaksi olennaista asiaa

Onko kosmetiikka loputon rahareikä? Näillä vinkeillä säästät selvää rahaa

Mistä ihonhoidossa kannattaa maksaa? Kokosimme yhteen kunkin tuotetyypin plussat ja miinukset

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset