Tämän takia kampaajalla käydään! Suomalaiskampaajan ennen ja jälkeen -kuvia ei meinaa uskoa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tämän takia kampaajalla käydään! Suomalaiskampaajan ennen ja jälkeen -kuvia ei meinaa uskoa

Kampaaja Noora Toiviainen ei tyrmää kotivärejä täysin, mutta muistuttaa, että ammattilaisen käsissä syntyy myös ammattimainen lopputulos.

Muun muassa tällaisia tukkataikoja kampaaja Noora Toiviainen on tehnyt.

12.12.2018 14:38

Helsinkiläisen kampaajan Noora Toiviaisen By.NooraT-Instagram-tilillä vastaan tulee toinen toistaan parempia hiusmuutoksia.

Huonokuntoisen, karhean, pörröisen ja epämääräisen värisen näköiset hiukset muuttuvat upeasti leikatuiksi ja värjätyiksi hiustyyleiksi.

Tässä on tilin kenties suurin muutos. Voit klikata kuvia eteenpäin nuolesta kuvan reunassa.

Toiviainen työskentelee kampaajana Hope Hair -kampaamossa ja kouluttajana kotimaisella KC Professional -hiustuotebrändillä. Hän on loihtinut kampauksia myös muun muassa Linnan juhliin.

Ennen ja jälkeen -kuvissa on hurja muutos. Voit klikata kuvia eteenpäin nuolesta kuvan reunassa.

Mieti kauppaväriä kaksi kertaa

– Toivoisin, että suomalaiset kävisivät laittamassa hiuksia kampaajalla. Hiusten laittaminen ja hoitaminen kuuluu omassa ajatusmaailmassani itsestään huolehtimiseen siinä missä pukeutuminenkin, Noora Toiviainen sanoo.

Suomalaisten pahimmaksi hiusvärivirheeksi Toiviainen nimeää mustan kauppavärin iskemisen päähän – tai päinvastoin rajun kotivaalennuksen.

– Jos on kuitenkin joku tietty kaupan väri, jota on käyttänyt kotona esimerkiksi tyven värjäämiseen ja tietää, että se toimii, mielestäni siinä ei ole mitään pahaa. Tiedän, että kaupankin väreillä voi saada hyviä lopputuloksia, enkä lyttää niitä täysin. Mutta en toisaalta voi suositellakaan, Toiviainen sanoo.

Yhtään isompia muutoksia hän ei missään nimessä lähtisi tekemään kauppaväreillä.

– Kaupan väri ei tiedä, millainen hius asiakkaalla on. Kampaaja hallitsee tekniikat ja tunnistaa, minkälainen aine hiukselle sopii. Ammattitaito on myös turvallisuuskysymys.

Kuin eri hiukset!

Epätasaisen keltaiset hiukset saivat upean tuhkaisen sävyn.

Suuret muutokset vaativat vaivaa

Silti ammattilainenkaan ei pysty ihmeisiin. Toiviainen muistuttaa, että suuret muutokset, kuten mustasta blondiin meneminen, vaativat aikaa ja hyvin usein useampia käyntejä.

– Moni asiakas tulee kampaajalle hiuskuvien kanssa, joiden lopputulosta on mahdoton toteuttaa kerralla. Haastavaa on saada heidät ymmärtämään, että muutos vaatii enemmän kuin yhden kampaamokäynnin.

Useimmat Nooran Instagramissa jakamat muutokset on toteutettu yhdellä kerralla.

Toiviaisen kuvien mukaiset yhden päivän aikana tehdyt hiusmuutokset voivat ottaa aikaa seitsemänkin tuntia. Kun tuntihinta on Toiviaisen kertoma 60–70 euroa, uusien hiusten lopullinen hinta kohoaa helposti satoihin euroihin.

– Takapuoli kyllä puutuu. Moni on loppuvaiheessa jo epätoivoinenkin siitä istumisesta, mutta lopulta tietysti onnellinen hiuksista.

Huh, mikä muutos!

Oranssinen ja blondattu latva muuttui tyylikkääksi viileänruskeaksi liukuvärjäykseksi.

Vaikeat hopeansävyt onnistuvat varmimmin ammattilaisen käsissä. Voit klikata kuvia eteenpäin nuolesta kuvan reunassa.

Etenkin blondien kannattaa luottaa kampaajan osaamiseen.

Oh! Voit klikata kuvia eteenpäin nuolesta kuvan reunassa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?