Kaksi olennaista asiaa, joihin ihotautilääkärit luottavat ihonhoidossa – nyt kannattaa ottaa mallia - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kaksi olennaista asiaa, joihin ihotautilääkärit luottavat ihonhoidossa – nyt kannattaa ottaa mallia

Ihotautilääkärit tietävät, mitkä ihonhoitotuotteet ovat ne välttämättömimmät.

­

9.12.2018 9:30

Vaikka oman alansa asiantuntijat usein neuvovatkin, että ei kannata tehdä niin kuin he tekevät, vaan niin kuin he sanovat, mallin ottaminen on kuitenkin houkutteleva ajatus.

Esimerkiksi hammaslääkärit kertoivat jokin aika sitten jutussamme, miten he itse pitävät hampaansa priimakunnossa. He tietävät, miten se tehdään oikeaoppisesti ja tehokkaasti.

Yhtä mielenkiinnolla luin Alluren jutun, jossa ihotautilääkärit kertoivat, miten he hoitavat naamavärkkejään. Jokaiselta heistä löytyi luottoa perusihonhoitoon ja tiettyihin tuotteisiin, vaikka onkin ammattinsa puolesta käytössään myös järeämpiä hoitokeinoja pistoksista reseptilääkkeisiin.

Jokaisen suosikit: SPF ja C-vitamiini

Kahta tuotetta mainitsi käyttävänsä jokainen: aurinkosuojaa ja c-vitamiinituotetta.

– Kaksi tärkeintä asiaa aamuisin ovat aurinkovoide, jossa on vähintään suojakerroin 30, ja antioksidanttipitoinen c-vitamiiniseerumi, ihotautilääkäri Shari Marchbein sanoo jutussa.

Myös dermatologi Joshua Zeichner hehkutti ihoa vapailta radikaaleilta suojaavaa c-vitamiiniseerumia luottotuotteekseen. Kaikilla haastatelluilla lääkärillä oli jokin c-vitamiinituote käytössään. Ne ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja näköjään vakuuttaneet myös alan ammattilaiset.

Kirjoitimme aiemmassa jutussamme, että c-vitamiini voi auttaa hidastamaan ja ehkäisemään vanhenemisen merkkejä ihossa, minkä lisäksi se myös kirkastaa ja silottaa ihoa. Tehovaikutuksistaan huolimatta aine on melko hellävarainen.

Huomio perusasioihin

Se, että ihotautilääkäreiden haastattelusta nousee esille vahvasti vain kaksi asiaa, on hyvä muistutus siitä, että joskus on hyvä vouhottaa vähän vähemmän ja palata perusasioiden äärelle. Aurinkosuojaa ei tulisi unohtaa, vaikka keskittyisikin siihen, että saisi ihonsa näyttämään upealta tässä ja nyt.

Pitkän tähtäimen teot eivät ehkä palkitse heti, mutta ahkera aurinkorasvaaja saa kiittää itseään myöhemmin. Myöhemmin ilmestyvien ryppyjen ja pigmenttiläiskien lisäksi pitää nimittäin muistaa myös ihosyöpäriski.

Vaikka auringolta suojautuminen ei juuri nyt tunnu erityisen ajankohtaiselta, dermatologeilta voi napata ainakin sen vinkin, että arjessa kannattaa suosia yhdistelmätuotteita, joissa on sekä korkea suojakerroin että runsaasti kosteuttavia ainesosia. Niin säästyy kahden eri voiteen levittämiseltä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Jaderullaus ja 6 muuta kauneustrendiä, jotka saavat meidän puolestamme jäädä vuoteen 2018

Mistä ihonhoidossa kannattaa maksaa? Kokosimme yhteen kunkin tuotetyypin plussat ja miinukset

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset