Haluatko olla ekologisempi vaatteidenkuluttaja? Suomalaisasiantuntijat kertovat, mitä naiset tekevät väärin – ja miehet oikein - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haluatko olla ekologisempi vaatteidenkuluttaja? Suomalaisasiantuntijat kertovat, mitä naiset tekevät väärin – ja miehet oikein

Kierrätysmuotia suosivat ja luovat Outi Pyy ja Paula Malleus jakavat pyykinpesuvinkin, jolla vaatteen ikää voi pidentää.

5.12.2018 17:54

Trashionista Outi Pyy ja ompelijamestari Paula Malleus ovat kestävän muodin asiantuntijoita. He vierailivat Radio Rockin Korporaatiossa ja jakoivat vinkkinsä ekologisempaan pukeutumiseen.

Kuuntele koko haastattelu Suplasta!

Naisten mukaan naisten pitäisi ottaa oppia miehiltä.

Naiset pesevät vaatteita liikaa ja käyttävät siinä liikaa kemikaaleja, Pyy ja Malleus linjaavat.

Outi Pyy alleviivaa etenkin vaatteiden huollon ja ylläpidon merkitystä. Siksi hän ylistää miehiä edelläkävijöinä ekologisuudessa, sillä rankalla kädellä yleistäen miehet eivät pese vaatteitaan turhan takia ja hankkivat uusia vaatteita vain tarpeeseen.

Korvaa huuhteluaine etikalla

Lisäksi Pyy ja Malleus kertovat helposta ja halvasta ja kikasta, jolla vaatteen ikää voi pidentää.

– Suomalaisten pitäisi käyttää huuhteluaineen sijaan väkiviinaetikkaa, Pyy sanoo.

– Se poistaa hajuja ja sulkee tekstiilin kuidut niin, että kangas näyttää kiiltävämmältä, eikä siihen tartu lika niin helposti. Se pitää myös pyykinpesukoneen paremmassa kunnossa. Kun vaate kuivuu, etikka ei haise.

Kuuntele koko haastattelu vinkkeineen yltä!

Ilta-Sanomat, Radio Rock ja Supla ovat osa samaa Sanoma-konsernia.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?