”Pelkkä ripsiväri ei ole silmämeikki” – näin Raili Hulkkonen meikkaisi suomalaisnaisten silmät - Tyyli - Ilta-Sanomat

”Pelkkä ripsiväri ei ole silmämeikki” – näin Raili Hulkkonen meikkaisi suomalaisnaisten silmät

Silmät syttyvät eloon, kun ne meikkaa ripsivärin lisäksi myös luomivärillä.

Raili Hulkkonen on meikannut suomalaisia jo 50 vuotta.

30.11.2018 15:42

– Moni käyttää silmämeikkinä pelkkää ripsiväriä, vaikka sitähän se ei oikeastaan ole, maamme ykkösmeikkaaja Raili Hulkkonen sanoo.

Hulkkosen mukaan ripsiväri antaa silmiin hieman enemmän syvyyttä kuin se, ettei ripsiväriä olisi ollenkaan, mutta todellisuudessa viimeistelty ilme vaatii ripsivärin pariksi luomivärinapin.

– Luomiväri kirkastaa silmien omaa väriä, eikä katse ole väsynyt. Aikuinen, joka jättää luomet vaaleiksi, tekee itsestään väsyneemmän näköisen, sillä vaaleus korostaa jo iästä raskaita luomia, Hulkkonen sanoo.

– Teimme juuri testin erään asiakkaani kanssa, jossa asiakaskin huomasi heti, kuinka vain yhdelläkin luomivärisävyllä saa nostettua katsetta.

Unohda pikimustat silmät

Luomivärin ei missään nimessä tarvitse tai kannatakaan olla musta tai kovin tumma, päin vastoin. Hulkkonen suosittelee varsinkin aloittelijalle ruskean eri sävyjä tai esimerkiksi sinisenharmaata.

– Niillä ei varmasti saa aikaiseksi liian vahvaa ”iltameikkiä”, jota moni pelkää.

Hulkkosella on jokanaisen silmämeikkiin helpot ja selvät säännöt.

– Jos luomet ovat raskaat, ja niille laittaa vähänkin luomiväriä tai rajausta, silmämeikki ei pysy paikallaan koko päivää ilman silmämeikinpohjustustuotetta, se vain on fakta. Raskasluomisen kannattaa pohjustaa luomet.

– Sen jälkeen voi levittää vaikka vain yhtäkin luomivärisävyä luomelle. Jo sillä saa katseeseen pehmeyttä ja syvyyttä.

Luomivärin käyttäminen on oletettua helpompaa

Luomivärin levittämiseen ei tarvita ihmekikkoja. Hulkkonen suosittelee unohtamaan banaanivarjostukset ja monen eri sävyn käyttämisen.

– Sitä banaania ei ole enää olemassakaan, jos luomet ovat vähääkään raskaat. Banaanivarjostus on tarkoitettu kiinteille luomille, Hulkkonen toteaa.

Sen sijaan luomivärin levittäminen aloitetaan yksinkertaisesti yhdellä värillä ripsien tyvestä ylöspäin edeten ja häivyttäen.

– Levitä luomiväri ensin pehmeästi ripsien tyveen ja luomen kannelle. Ala sitten häivyttää sitä ylöspäin kohti kulmakarvoja. Häivytyksen täytyy nousta luomen mahdollisen poimun yli, muuten raskas luomi peittää häivytyksen alleen, Hulkkonen ohjeistaa.

Eloa silmiin pehmeällä ja helpolla rajauksella

Samalla luomivärillä voi sivellä myös rajaukset, jotka tuovat silmät vielä entistä kauniimmin esiin.

– Sipaisisin samaa luomiväriä ohuella siveltimellä myös rajaukseksi ripsien tyveen. Viivan ei tarvitse olla mitenkään tarkka, vaan jälki saa olla utuinen, joten jokainen osaa tehdä sen. Ohut sivellin ja yksi ja sama luomiväri riittävät sen tekemiseen, Hulkkonen vinkkaa.

Muista myös kulmakarvat!

Kuten monen muunkin ammattimeikkaajan, myös Raili Hulkkosen mukaan kulmakarvat ovat jopa silmämeikkiä tärkeämpi elementti. Kulmat kannattaa korostaa meikillä kevyesti ja luonnollisesti, sillä ne ovat yksi ilmettä määrittelevistä kasvonpiirteistä.

– Kulmat antavat kasvoille kehykset, Hulkkonen muistuttaa.

Voit lukea kymmenet silmämeikkiä ja sen tekemistä käsittelevät juttumme täällä! Seuraa MyStylen muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?