Voiko perusvoiteella pestä kasvot? Varsinkin herkkäihoisen kannattaa kokeilla - Tyyli - Ilta-Sanomat

Voiko perusvoiteella pestä kasvot? Varsinkin herkkäihoisen kannattaa kokeilla

Perusvoidetta kuluu monessa kodissa paljon varsinkin talvella, kun kuivaa ihoa pitää rasvata. Jos rasvatuubi on jo käsillä, voisiko sitä käyttää myös pesemiseen? Selvitimme.

Perusvoidepönikkä saattaa kuulua kylppärin perusvalikoimaan. Siitä voi olla iloa myös meikin puhdistukseen.­

2.12.2018 19:00

Kun kylpyhuoneen peilikaapin avaa, eteen avautuu aikamoinen arsenaali kaikenmoista purkkia ja purnukkaa. Joskus tulee mieleen, että vähemmälläkin voisi pärjätä.

Yksi ratkaisu kosmetiikan vähentämiseen on saman tuotteen käyttö eri tarkoituksiin. Sopisiko esimerkiksi perusvoide ihon kosteuttamisen lisäksi myös esimerkiksi kasvojen puhdistamiseen?

MeTreatmentsin kouluttaja ja tuotepäällikkö Sari Luopa kertoo iloisen uutisen: perusvoidetta kannattaa kokeilla pesuun erityisesti heidän, joiden iho tuppaa kärsimään vähän kaikesta.

– Perusvoide voi mainiosti toimia puhdistusaineena, jos iho on hyvin allerginen ja herkkä eikä kestä normaaleja puhdistusaineita.

Perusvoiteessa on puutteensa

Sari Luopa lisää, että perusvoide sopii myös kasvojen puhdistuksen ensiavuksi kenelle tahansa, jos varsinainen puhdistusaine on loppunut. Jos kasvot kestävät tavallisia puhdistusaineita, hän suosittelee ensisijaisesti kuitenkin niiden käyttöä. Perusvoiteessa on puutteensa.

– Puhdistustuotteet hoitavat ihoa perusteellisesti. Niissä on puhdistavia hoitoaineita, minkä vuoksi ne ovat kasvojen iholle parempi vaihtoehto, Luopa sanoo.

Perusvoide kosteuttaa ihon pintaa, mutta ei puhdista sitä meikistä tai päivän aikana iholle kertyneistä ilmansaasteista varsinaisten puhdistustuotteiden tavoin.

Lue myös:

Onko kasvovesi pelkkää rahanhukkaa vai oikeasti hyödyllinen? Kosmetologi vastaa

Kasvovesi ei riitä iltapesuun + 8 muuta neuvoa kasvojen puhdistukseen

Käytätkö vanhentuneita meikkejä? Näin kauan kosmetiikka säilyy

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset