Suomalaisia vuosikymmeniä meikannut Raili Hulkkonen nostaa esiin naisten ykkösvirheen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomalaisia vuosikymmeniä meikannut Raili Hulkkonen nostaa esiin naisten ykkösvirheen

Maamme tunnetuin meikkaaja Raili Hulkkonen tietää, mistä puhuu. Mikään ei näytä miltään ilman meikkivoidetta.

Meikkivoide tuo kasvoille ryhtiä, sanoo Raili Hulkkonen.

29.11.2018 19:00

– Vaihtaisin koko tuotteen nimen, jos voisin. Meikkivoide tuntuu monelle kaukaiselta, mieluummin puhuisin meikkivoiteesta osana jokaisen naisen ihonhoitoa, Raili Hulkkonen sanoo.

Meikkitaiteilija harmittelee oleellisen tuotteen puuttumista suomalaisten naisten kasvoilta. Meikkivoide on ensimmäinen tuote, josta kenen tahansa ehostus ja pirteämpi ilme lähtee.

– Et voi laittaa esimerkiksi huulipunaa tai ripsiväriä, jos et laita meikkivoidetta. Ihan jokaisen iho on sen verran epätasaisen sävyinen, että ilman meikkivoidetta kaikki muut meikit saavat kasvot näyttämään vain kirjavammilta eivätkä yhtään paremmilta.

Meikkivoide antaa suojaa, ryhtiä ja hehkua

Moni ajattelee, että meikkaaminen ja meikkivoide kuuluu juhlaan. Hulkkonen on keksinyt tällaisille ajatuksille vastalauseen, joka on helppo uskoa.

– Eihän siellä sisällä juhlissa paista aurinko tai tuule! Meikkivoide myös suojaa ihoa kylmältä ja tuulelta sekä auringonvalolta. Itse en haluaisi lähteä esimerkiksi nyt ulos ilman meikkivoidetta, se suojaa kasvoja.

Meikkivoide ryhdistää kasvot ja saa ne hehkumaan.

– Vaikka olisi kuinka hyvä iho, siinä on aina kirjavuutta. Meikkivoide tuo kasvoille ryhtiä ja saa sen eläväksi, Hulkkonen sanoo.

Meikkivoiteen valinnassa pitää huomioida ikä: Jos iho on juonteikas, ohut ja ikääntynyt, sille ei voi laittaa paksua meikkivoidetta. Aikuisen naisen kannattaa usein valita hyvin kevyt ja ohuelti levittyvä meikkivoide.

– Moni turhautuu siihen, että paksu ja mattapintainen meikkivoide näyttää huonolta. Silloin meikkivoide on vääränlainen. Mattainen meikkivoide sopii nukkemaista lookia hakeville tai vain hyvin rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle, Hulkkonen sanoo.

Vältä liikaa puuterointia

Samasta syystä ihoa ei kannata puuteroida liikaa.

Kuivaihoisen ei välttämättä tarvitse puuteroida ihoa ollenkaan tai vain kevyesti osittain. Kevyt kiilto ja kuulto antaa nimittäin iholle hehkua.

– Hehku ja kuulto häviää ihosta vanhemmiten. Sitä on vain aivan nuorilla, kun iho on vielä kimmoisa ja napakka. Itse teen niin, että sekoitan meikkivoiteeseen vielä pari tippaa kuultovoidetta, Hulkkonen vinkkaa.

Vaadi kaupassa palvelua

Jos BB-, CC- ja erilaiset meikkivoiteet ovat täyttä hepreaa, apua kannattaa Hulkkosen mukaan pyytää reippaasti. Kosmetiikkaosastolla saa vaatia sitä, että ammattimyyjä kokeilee tuotetta iholle ja neuvoo oikeanlaisen tuotteen valinnassa. Usein meikkivoiteita saa myös pienen määrän testiin kotiin.

– Eihän se auta, että voidetta kokeilee kaupassa kämmenselälle.

– Aikuiselle iholle ovat toimivia esimerkiksi nyt nousevat, ohuehkot seerumimeikkivoiteet, Hulkkonen vinkkaa.

Puuterin voi skipata, poskipunaa ei koskaan

Hulkkonen muistuttaa meikkituotteesta, jota kannattaa sipaista kasvoille aina.

– Pelkkä meikkivoide jättää kasvot tasaisiksi. Ripaus poskipunaa antaa iholle heleyden.

Ammattilainen suosittelee välttämään ruskeita sävyjä ja suosimaan korallia ja roosaa. Ne tuovat iholle heleyttä, jota ruskean sävyt eivät anna.

Tee meikkipohjasta arkinen tapa

Raili Hulkkonen painottaa, ettei hänen mielestään kaikkien tarvitse meikata runsaalla kädellä. Viiden tai kymmenen minuutin ehostus saa aikaan jo paljon – eikä meikkiä tarvitse jättää vain erityistilaisuuksiin.

– Tee vaikka vuoden alusta päätös, että otat rutiiniksi pienen ehostuksen. Olen ihan varma, että ihminen itsekin on tyytyväinen näkemäänsä. Älä säästä sitä pelkästään mihinkään lapsen rippijuhliin tai muihin vastaaviin!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?