Irtopuuteritestissä 10 tuotetta – nämä ovat parhaat irtopuuterit! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testasimme 10 irtopuuteria – voittaja on täydellinen!

Meikin viimeistely kannattaa tehdä huiskauksella irtopuuteria. Nykyisin monet puuterit lupailevat mattapinnan lisäksi myös hehkua tai häivytystä.

29.11.2018 14:42

Puuterilla meikin viimeistely kuuluu monen meikkirutiiniin. Samalla myös moni kuivaihoinen välttelee puuterointia, jotta kasvoista ei tulisi tunkkaiset ja kuivat.

MyStyle testasi meikin kiinnittämiseen tarkoitettuja irtopuutereita ja löysi suosikkituotteet, jotka eivät pelkästään pidä kiiltoa pois kasvoilta, vaan myös häivyttävät ihon pikkuvirheitä!

Näin irtopuuterit sijoittuivat.

Sensai Translucent Loose Powder, 50,90 € / 20 g

Tämä on täydellinen peruspuuteri. Tuote ei ole valkoista, joten pelkoa haamunaamasta ei ole. Se levittyy silkkisesti huiskulla ja lopputulos on luonnollisen matta.

Tuote ei lupaile erityistä häivytysefektiä tai muutakaan kikkailuja, eikä niitä käyttäjä jää myöskään kaipaamaan. Pitää nassun mattana pitkälle iltapäivään! Bonuspisteitä myös siitä, että puuterirasiassa olevan säleikön saa irti helposti ja viimeisiinkin puuterihippuihin pääsee käsiksi eikä tuotetta siten mene hukkaan.

Arvosana: 5 / 5

Linda Hallberg Infinity Filter, 28 € / 9 g

Ruotsalaisen vloggaaja Linda Hallbergin kosmetiikassa korostetaan usein tuotteiden monipuolisuutta. Tämän puuterin kehutaan toimivan sekä meikkiä kiinnittävänä, että hehkua tuovana puuterina. Kaupan päälle tuotteen väitetään myös häivyttävän ihohuokosia ja pieniä virheitä. Melkoisen kovat puheet, joten tartun tuotteeseen erittäin epäileväisenä.

Heti ensilevityksen jälkeen tuijotan kuitenkin peilikuvaa ällistyneenä. Iho näyttää todellakin tasaiselta kuin parhaan valokuvafiltterin jälkeen, mutta lopputulos ei kuitenkaan ole jauhoisen puuterinen vaan terveellisen hehkuva. Ja mikä parasta, mattapinta pysyy myös työpäivän ajan!

Ainoa pienen pieni miinuspiste tulee tuotteen tuoksusta, joka on todella pistävä. Onneksi tuoksu haihtuu päivän myötä, joten omalla naamalla se ei haittaa.

Arvosana: 5- / 5

Make up Store Smoothing Primer -puuteri, 47 € / 11 g

Puuteri mainostaa olevansa primer-puuteri, mutta testissä toimii paljon paremmin normipuuterina. Mattapintaisuus ei kuitenkaan pysy ihan koko päivää yhtä hyvin, kuin paremmat pisteet ansainneissa tuotteissa.

Tämä puuteri on kuitenkin parhaimmillaan Kim Kardashianilta tutussa baking-tekniikassa, jossa peitevoidetta levitetään silmien alle ja päälle tupsutetaan reippaasti puuteria. Joskus puuteri tuppaa keräytymään silmien alle juonteisiin, mutta Make up Storen puuteri pysyy jämäkästi paikoillaan ja vähentää jopa juonteita.

Arvosana: 4 / 5

RCMA no-color powder, 15,25 € / 85 g

Tässä puuterissa on kaikista lyhin ainesosalista, sillä meikkivloggaajien suosima puuteripurkki sisältää vain talkkia ja piioksidia. Tuote on erittäin edullinen ja kestää käytössä pitkään.

Meikkigurut suosittelevat myös tätä tuotetta erityisesti baking-tekniikkaan ja siihen se soveltuu erinomaisesti. Hyvä perustuote runsaasti irtopuuteria käyttävälle!

Arvosana: 4- / 5

Joe Blasco Setting Powder, 49,50 € / 35 g

Rasian tuntu on painava, jämäkkä ja tukeva. Puuteri ei lupaile häivyttää tai hehkuttaa, vaan pitää ihon yksinkertaisen mattana. Tuote on puhtaan valkoista ja pölisee enemmän kuin testivoittajat. Lopputulos onkin kasvoilla hieman jauhoinen. Mattapinta ihossa kuitenkin pysyy reippaasti iltaan asti.

Arvosana: 3,5 / 5

Skinfood Peach Cotton Multi Finish Powder, 7,50 € / 15 g

Korealaismerkki Skinfoodin persikkainen irtopuuteri ilahduttaa huumaavalla tuoksullaan. Pieni rasia kuitenkin aiheuttaa hieman ongelmia, tuotetta on vaikeaa saada ulos tai sitten sitä humpsahtaa liikaa.

Lopputulos on kuitenkin kohtalaisen luonnollinen eikä liian kakkumainen.

Arvosana: 3,5 / 5

Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Powder, 48 € / 17,5 g

Ainoa testin rasioista, jossa on peili! Mukana tulee myös hyödytön vaahtomuovivippa, jolla voisi tuotetta lisäillä päivän mittaan. Valitettavasti tuote pölisee niin, että päivän mittaan lisäily on hankalaa, lopputulos on erittäin helposti todella kakkuinen. Kapea ja korkea rasia ei myöskään mahdu helposti edes keskikokoiseen käsilaukkuun. Vaikka nimessä luvataan häivytysefektiä, ei sitä puuteria käytettäessä huomaa.

Arvosana: 3+ / 5

Paese Bamboo Powder, 17,90 € / 8 g

Puolalaisen meikkimerkki Paesen bambupuuteri eroaa testin muista puutereista sekä ainesosiltaan, että tunnultaan. Selkeästi muita irtopuutereita karkeampi valkoinen bambupuuteri epäilyttää testaajaa, mutta tuote muuttuu iholla läpinäkyväksi. Tuotteen saaminen ulos ruuvattavan välikannen kautta turhauttaa, onneksi väliosa on rasiasta helposti poistettavissa.

Tuote tekee ihosta mattapintaisen, mutta rasvoittuvalla iholla ei kovinkaan pitkään mattaisuus kestä, vaan päivän aikana pitää apua hakea kivipuuterista.

Arvosana: 3 / 5

Miss Beauty London Loose Powder, 4,98 € / 4,3 g

Joskus halpismeikit yllättävät ja ovat hintaansa parempia. Valitettavasti tällä kertaa ei niin ole, vaan tuote pöllyää ja kasvot näyttävät käytön jälkeen jauhokulhoon upotetuilta. Kun puuteria tuputtaa erittäin varovaisesti, aiheuttaa tämä puolestaan sen, että kasvot kiiltelevät loppupäivästä.

Arvosana: 2 / 5

Maybelline Master Fix baking + brightening , 11,90 € / 6 g

Tämä puuteri on Maybellinen versio suosituista ”banaanipuutereista”, jotka on tehty eritoten silmien alusia kirkastamaan. Valitettavasti tämä versio, kuten useat muut keltaiset puuterit, ovat ainakin minun vaalealle iholleni aivan liian tummia.

Käytettäessä efekti on siis päinvastainen, silmänaluset helottavat keltaisina ja tummempina muuta ihoa vasten. Kaiken lisäksi puuterissa ei ole mitään valoa heijastavia elementtejä, joiden voisi toivoa edes auttavan piilottamaan tummia silmänalusia.

Maybellineltä on tähän tarkoitukseen reippaasti parempi valkea FitMe -irtopuuteri, jota jostain syystä Suomesta ei marketeista saa.

Arvosana: 1 / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki meikki-, ihonhoito- ja hiustuotearviomme täällä!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?