Näin Vivi sai kuivan ihonsa parempaan kuntoon kuin koskaan – kaksi helppoa muutosta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näin Vivi sai kuivan ihonsa parempaan kuntoon kuin koskaan – kaksi helppoa muutosta

MyStylen kauneustoimittaja vaihtoi puhdistustuotteen uudenlaiseen ja lisäsi ihonhoitorutiiniin seerumin. Näistä tavoista hän ei aio luopua koskaan.

Toisin kuin useimpina talvina, iho näyttää nyt keskellä marraskuutakin hyvältä.

27.11.2018 15:17

Havahduin vasta hetki sitten siihen, kuinka paljon käyttämälläni kasvojenpuhdistustuotteella on vaikutusta ihon kuntoon.

Kuulin kärjistetyn nyrkkisäännön siitä, kuinka kuivaihoisen kannattaa valita vaahtoamaton puhdistustuote, ja ehdottomasti vielä sellainen, joka sisältää ihon omia rakennusaineita keramideja, ja pistin ohjeet täytäntöön.

Ei mennyt kauaakaan, kun pintakuiva, eloton, samea ja talviaikaan jopa hilseilevä ihoni oli paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Keramidit toimivat ihon ”laastina”

Keramidit ovat välttämätön elementti siinä, että iho pysyy terveenä ja kosteana.

Muun muassa Skincity-sivustolla kerrotaan, että keramidit muodostavat suuren osan ihosta, jopa reilut 50 prosenttia sen koostumuksesta. Liian pieni keramidipitoisuus heikentää ihon omaa suojausta ja voi aiheuttaa esimerkiksi ihoärsytystä, kutinaa ja punoitusta.

Ihon keramidipitoisuus laskee esimerkiksi ikääntyessä. Toisaalta atooppisessa tai esimerkiksi aknesta tai ruusufinnistä kärsivässä ihossa keramideja on luontaisesti liian vähän, kertoi ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Susanna Majasuo ihonhoitosarja CeraVen lanseeraustilaisuudessa.

Keramideja tarvitaan ihosolujen välissä ihon läpäisyesteen osana. Majasuo vertaa keramideista, kolesterolista ja erilaisista rasvahapoista koostuvaa ainetta tiiliseinän laastiin.

– Kun ihosolut ovat terveitä, ja niiden välissä on kunnolla tätä ”laastia”, iho on terve. Jos laastia ei ole tarpeeksi, myös ihosolut voivat huonosti. Tilannetta voi verrata rapautuneeseen tiiliseinään, josta laasti on lohkeillut, eikä seinä ole yhtä vahva.

Toinen kuvaava esimerkki on kuivuudesta halkeillut maa.

– Monesti selitän potilaille niin, että kuiva iho on vähän kuin kuiva savimaa. Kun savimaa halkeilee, halkeamista pääsee haihtumaan pois entistä enemmän kosteutta. Lisäksi halkeamista pääsee tunkeutumaan sisäänpäin ärsyttäviä ja haitallisia aineita, Majasuo selosti tilaisuudessa.

Keramideja sisältävät tuotteet korjaavat ”tiiliseinän laastia” ja ”kuivaa savimaata” eli täyttävät ihosolujen välit kuntoon. Keramideja löytyy nykyisin niin voiteista, seerumeista kuin puhdistustuotteistakin.

V 10 Plus on japanilaisen ihonhoitogurun Akiko Yokotan ihonhoitosarja. Merkin keramideja sisältävä putsari toimii testatusti, 29 € / 100 ml, apteekeista.

Tähän putsariin on helppo rakastua: hyvää ja halpaa! CeraVe Hydrating Cleanser sisältää keramideja ja hyaluronihappoa, 9 € / 237 ml, apteekeista.

Elizabeth Arden Ceramide Purifying Cream Cleanser -putsari lupaa kosteuttaa ja poistaa meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti, 43,90 € / 125 ml, mm. Stockmann.

Tehosta ihonhoitoa seerumilla

Ihon omaa läpäisyestettä hoitavan puhdistustuotteen lisäksi otin aiemmasta poiketen käyttöön myös seerumin. Sitä suositteli minulle ihoani tutkaillut kosmetologi.

Moni turvautuu kuivan ihon kanssa ensimmäisenä kosteusvoiteeseen, mutta todellisuudessa kosteusvoiteen alle tuleva seerumi on avain kosteampaan, kuulaampaan ja hehkuvampaan ihoon. Seerumi tuo asiantuntijoidenkin mukaan nopean avun iholle ja lisätehon ihonhoitorutiiniin.

Etenkin kuivuudesta tai ihon pienistä juonteista eroon haluavan kannattaa suosia seerumeissa kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Katso kolme seerumisuositusta esimerkiksi täältä!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?