5 yllättävää asiaa, jotka voivat auttaa talven kuivattamaan ihoon - Tyyli - Ilta-Sanomat

5 yllättävää asiaa, jotka voivat auttaa talven kuivattamaan ihoon

Mikä neuvoksi, kun kylmä ilma kuivattaa ihoa kohtuuttomasti? Nämä yllättävät asiat saattavat auttaa.

21.11.2018 18:35

Talvipakkaset tekevät pikkuhiljaa tuloaan – ja monella myös pakkasen aiheuttamat iho-ongelmat.

Niistä kärsiviä neuvotaan kosteuttamaan ja rasvaamaan ihoa sopivilla aineilla, mutta myös arkiset valinnat saattavat helpottaa oloa.

Muun muassa The Guardian sekä Vogue ovat hiljattain uutisoineet talven tuiverruksessa kamppailevasta ihosta ja asioista, jotka sen kuntoon vaikuttavat. Keräsimme näistä viisi yllättävintä.

1. Satsaa ilmankostuttimeen

Mitä kuivempi sisäilma, sitä kuivempi on ihokin. Jotta saisit lisää kosteutta ilmaan, kannattaa hankkia ilmankostutin huoneeseen jossa oleilet eniten – eli mahdollisesti makuuhuoneeseen.

Toiseksi kannattaa varmistaa, että lämpötila asunnossasi on tarpeeksi alhainen, sillä liika lämpö kuivattaa sekin talvi-ihoa entisestään.

2. Vaihda saippuaa

Syy iho-ongelmiin voi piillä myös vääränlaisessa saippuassa. Voimakkaat, ihoa kuorivat saippuat ovat kuivan ihon pahimpia vihollisia.

Vältä deodorantti- ja tuoksusaippuoita sekä alkoholia sisältäviä saippuoita ja kokeile niiden sijaan kosteuttavia puhdistustuotteita.

3. Vältä villavaatteita

Kyllä, ihan totta – myös valitsemasi paita saattaa pahentaa talvisen sään kourissa kamppailevaa ihoa.

Esimerkiksi villa voi ärsyttää herkkää ihoa ja aiheuttaa kutinaa. Vaikka mieli tekisi kietoutua lämpöiseen villapaitaan, iho-ongelmien helpottamiseksi kannattaa valita ihoa vasten pehmeämpiä materiaaleja, kuten puuvillaa.

4. Muuta ruokavaliota

Ihon kunnolla on suora yhteys myös suoliston terveyteen, joten huomioimalla paremmin sen, mitä suuhusi pistät, saatat vaikuttaa ihosi kuntoon.

Suosi runsaasti avokadoa, oliiviöljyä ja jalopähkinää. Vastaavasti vältä suuria määriä alkoholia ja kofeiinia, sillä ne aiheuttavat kropan kuivumista.

Ennen kaikkea muista juoda tarpeeksi vettä.

5. Valitse haaleampi suihkuvesi

Vaikka tulikuuma suihku houkuttelee pakkasesta palatessa, talvi-iho kiittää, jos valitset mieluummin haaleamman veden peseytymiseen. Kuuma vesi poistaa näet ihosta tärkeitä pintaöljyjä.

Älä myöskään valuta vettä pitkiä aikoja, vaan yritä rajata suihkussa käyminen kymmeneen minuuttiin. Myös pesuharjat ja -sienet voivat satuttaa herkkää ihoa.

Kun kuivaat itsesi pyyhkeellä, taputtele iho puhtaaksi ankaran hankaamisen sijaan.

Miten sinä olet saanut helpotusta kuivaan talvi-ihoosi? Kommentoi alle!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?