Yksi muutos ihonhoidossa sai Varpun, 33, ihon tuntumaan paljon paremmalta – kuivuus ja rypyt katosivat - Tyyli - Ilta-Sanomat

Yksi muutos ihonhoidossa sai Varpun, 33, ihon tuntumaan paljon paremmalta – kuivuus ja rypyt katosivat

Pidätkö seerumeita pelkkänä hömpötyksenä? Varpun testi osoittaa, että joskus ihonhoitotuotteiden kerrostaminen kannattaa.

22.11.2018 6:42

Eletään vuodenaikaa, jona moni pohtii, mikä auttaisi ihon kuivuuteen ja kiristävään tunteeseen kasvoilla oikeasti.

Sään viileneminen, alhaisempi ilman kosteusprosentti ja koneellinen ilmanvaihto tuntuvat kasvoilla, vaikka ei olisi edes kuivaihoisista kuivaihoisin.

Aina rasvaaminenkaan ei auta. Varpu, 33, kokeili tänä syksynä ensimmäistä kertaa elämässään seerumia ja yllättyi, kun ihon kuivuus katosi.

– Olen käyttänyt erilaisia ihonhoitotuotteita laadukkaista merkeistä markettiversioihin. Aina olen käyttänyt putsaria ja kosteusvoidetta, välillä talvisin myös öljyä, jota olen levittänyt kasvoveden päälle vielä aavistuksen kostealle iholle.

Varpu kuvailee ihoaan ohueksi ja kuivuuteen taipuvaiseksi.

– Talvella ihoa kiristää ja kuivattaa ja ihon pintaan tulee monalisahenkisiä pintakuivuusryppyjä.

Kadotti myös ryppyisyyden

Lokakuun alussa hän alkoi käyttää kosteuttavaa, muun muassa hyaluronihappoa sisältävää seerumia.

– Luin lehdestä japanilaisesta kauneusasiantuntijasta, joka suositteli käyttämään seerumia kasvovoiteen alla.

– Hänen mukaansa moni tekee sen virheen, että kuvittelee kosteusvoiteen kosteuttavan ihoa, vaikka sen tehtävä onkin pääasiassa sitoa kosteus kasvoihin. Varsinaiseen kosteuttamiseen seerumi on kuulemma paras – ja vasta sen päälle sitten kasvovoide.

Varpu on käyttänyt seerumia aamuin illoin. Hän levittää sen kasvoilleen heti puhdistuksen tai suihkun jälkeen. Päälle hän lisää vielä kosteusvoiteen.

– Marraskuuhun tultaessa kasvoni ovat yleensä alkaneet näyttää selvästi pintakuivilta, ja esimerkiksi BB-voide on rullautunut iholla sen takia epätasaiseksi. Nyt tilanne on toinen. Mukavinta on kuitenkin ehkä pehmeä ja kimmoisa tuntu, joka ihossa on.

Lumenen Kirkastava & Silottava Hyaluronitiiviste sisältää myös c-vitamiinia, 29,90 €. Varpun suosikki: YA Naturaen seerumissa on hyaluronihapon lisäksi luomupellavaöljyä ja mustaherukansiemenöljyä, 19,90 €. Evolven hyaluronihapposeerumi on luonnonkosmetiikkaa, 36,90 €.

Muut ihonhoidossa käytettävät hapot ovat tunnettuja kuorivista ominaisuuksistaan, mutta hyaluronihappo sitoo itseensä ja sitä kautta ihoon kosteutta. Talvella hyaluronihappo kannattaa yhdistää kasvoveteen tai levittää heti suihkun jälkeen, jotta sillä on iholla kosteutta, jota sitoa.

Varpun mielestä myös kasvojen juonteet vaikuttavat seerumin ansiosta vähemmän näkyviltä.

– Pieniä pitkittäissuuntaisia kuivuusuurteita ei juuri näy. Muutaman viikon käytön jälkeen myös pienet rypyt otsassa ja silmien alla eivät ole niin näkyviä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Voiko iho jäädä voidekoukkuun? Selvitimme, pitävätkö ihonhoitouskomukset paikkansa

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Mitä ihmettä? Kosteuttava kasvosuihke voikin kuivattaa ihoa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?