Testaatko meikkivoidetta kämmenselkään tai leukaan? On olemassa parempikin paikka - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testaatko meikkivoidetta kämmenselkään tai leukaan? On olemassa parempikin paikka

Paras meikkivoidesävy löytyy kasvojen tummimman ja vaaleimman kohdan väliltä.

19.11.2018 10:28

Meikkivoide on tuote, jonka on oltava hyvä, jotta sitä on mitään järkeä ylipäänsä käyttää. Siksi suomalaisten meikkitaiteilijoiden mielestä se on yksi niistä puteleista, joista kannattaa monessa tilanteessa maksaa pikkuisen enemmän.

Mutta pelkkä pankkikortin vilauttaminen ei riitä, sillä pitäisi myös valita oikea koostumus ja sävy. Etenkin jälkimmäisen löytäminen tuntuu olevan yksi meikkishoppailun vaikeimmista tehtävistä.

Olemme haastatelleet aikaisemmin meikkitaiteilija Mariela Sarkimaa, joka antoi vinkkinsä onnistuneeseen meikkivoidevalintaan.

– Ykkösvinkkini on, ettei meikkivoidetta yrittäisi valita itse. Moni nainen ei uskalla mennä kosmetiikkaosastolle, koska siellä ovat ne pelottavat konsulentit. He kuitenkin tietävät ja osaavat neuvoa, Mariela neuvoi.

Peilikuvan perusteella meikkivoidesävyä on vaikea arvioida, joten myyjä tai jopa kaveri on usein hyödyksi. Jos homman kuitenkin joutuu hoitamaan yksin, kannattaa kokeilla vinkkiä, jonka Instagramissa tunnetuksi tullut meikkaaja Nam Vo kertoo Alluren haastattelussa.

Hänen mukaansa meikkivoidetta kannattaa testata – ei suinkaan leukaan tai kämmenselkään – vaan poskipään korkeimmalle kohdalle.

Ei tummin eikä vaalein kohta

Vinkki on siinä mielessä nerokas, että ylhäältä poskesta meikkivoiteen sävyä on helpompi arvioida kuin esimerkiksi alhaalta leuasta.

Kauppojen valot tulevat yleensä ylhäältä, joten varjot tekevät leuan tiirailusta hankalaa.

Nam Von mukaan poskipää on myös sävynsä puolesta täydellinen paikka meikkivoidetestille, koska se edustaa ihon mediaani- eli keskisävyä. Se ei saa eniten eikä vähiten aurinkoa, ja ihonsävy on poskipäillä muutenkin yleensä melko tasainen, mikä helpottaa sävyn arviointia.

Meikkivoidetesterit tosin ovat yleensä enemmän tai vähemmän ällöttäviä bakteeripesäkkeitä, sillä niitä koskettelevat useat likaiset kädet. Voi siis olla joka tapauksessa varmempaa kääntyä sen ehkä vähän pelottavan myyjän puoleen ja pyytää tuotenäyte.

Lue myös:

Vertasimme 8 kevyttä mutta peittävää meikkivoidetta

Maailman helpoin ja nopein jakauskikka, jolla hiukset saa näyttämään tuuheammilta

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Yhtä asiaa meikkivoiteissa ei voi sivuuttaa enää vuonna 2018 – hittimerkki sortui emämokaan

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?