Pieni niksi lupaa ihosta paremman: Sekoita kaksi tuotetta keskenään - Tyyli - Ilta-Sanomat

Pieni niksi lupaa ihosta paremman: Sekoita kaksi tuotetta keskenään

Kuiva iho hyötyy seerumin tuomisesta ihonhoitorutiiniin. Näppärä lisää sen kosteusvoiteen joukkoon.

Tavallista kasvorasvaa voi buustata tehokkaammaksi seerumilla.

9.11.2018 19:11

Helppo kosteusvoidekikka, jolla saat kimmoisamman ihon nopeasti? Kyllä kiitos!

Korealaiseen kosmetiikkaan ja ihonhoitoon erikoistunut suomalaisverkkokauppa Bearel vinkkaa pienestä niksistä tiedotteessaan.

Se kehottaa tehostamaan omaa kasvovoidetta seerumilla: lisää pari tippaa seerumia kasvovoiteeseen kämmenellä ja levitä seos tuttuun tapaan kasvoille. Seerumi tuo nopean avun iholle ja lisätehon ihonhoitorutiiniin, sillä seerumit sisältävät ainesosia, joilla voi esimerkiksi kirkastaa ja kosteuttaa ihoa tai häivyttää ikääntymisen merkkejä.

Bearel muistuttaa, että seerumin käyttö kannattaa aloittaa pikimmiten, jos tuote ei vielä kuulu ihonhoitorutiiniin.

Miksi seerumi?

Seerumin lisääminen kasvovoiteen sekaan voi olla laiskemmalle ihonhoitajalle näppärä kikka, sillä sen avulla välttyy kaksinkertaiselta tuotteiden levittämiseltä. Normaalisti seerumi levitetään puhtaille kasvoille ennen kasvovoidetta.

Tärkeintä kuitenkin on, että seerumin ylipäänsä ottaa käyttöön.

Japanilainen ihonhoitoguru Akiko Yokota kertoi aiemmin MyStylelle, että seerumi on juuri se elementti, joka usealta suomalaiselta puuttuu ihonhoidosta. Se on kuitenkin suuri apu etenkin kuivuudesta ja elottomuudesta kärsivälle iholle.

– Toisin kuin monet luulevat, kasvovoide ei ole paras kosteuttaja. Sen tehtävä on muodostaa ihon pinnalle kerros, joka lukitsee kosteuden alleen. Itse kosteus saadaan iholle voiteen alle tulevasta seerumista, Yokota sanoo.

Varmista seerumin tehokkuus

Bearel vinkkaa tiedotteessaan suosimaan seerumeissa etenkin yhtä ainesosaa. Moni seerumi ajaa asiansa, mutta nopeat ja näkyvät tulokset saat, kun kasvovoiteen joukkoon lisää seerumia, joka sisältää hyaluronihappoa.

Miksi juuri hyaluronihappo?

Bearelin mukaan Suomen vaihtelevat vuodenajat ja sisäilman kuivuus laittavat ihon koetukselle. Etenkin kuivuuteen taipuvainen iho kuivuu talvella entisestään hilseillen ja punoittaen. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon ja auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista kasvoilta.

Vanhemmiten myös ihon oma hyaluronihapon tuotanto vähenee, jolloin iho kuivuu entisestään. Ihon kuivuminen johtaa löystymiseen ja ryppyjen syntymiseen. Täyteläistävä ja ihojuonteita häivyttävä hyaluronihappo ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja kimmoisuutta.

Samaa ainesosaa suosittelivat aiemmassa jutussamme newyorkilainen ihonhoitospesialisti, dermatologi Shari Marchbein ja suomalainen ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Susanna Majasuo. Kumpikin nimesi hyaluronihapon keramidien lisäksi toimivaksi ihonhoidon ainesosaksi.

Medik8-sarjan Hydr8 B5 -syväkosteuttava seerumi sisältää hyaluroni- ja panthoteenihappoa, 57 €.

Lumenen Kirkastava & Silottava Hyaluronitiiviste tekee ihosta täyteläisen ja heleän, 29,90 €.

Mizonin Hyaluronic Acid 100 -seerumissa on korkea, 50 prosentin hyaluronihappopitoisuus. Mukana on myös keramideja ja peptidejä, 29,90 €.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?