Onko jaderullaus huuhaata vai helppo tapa saada iho parempaan kuntoon? Tästä on kyse ihonhoitotrendissä, josta nyt kohkataan

Ihon rullaamisesta on tullut kauneustrendi, vaikka tieteelliset todisteet sen hyödyistä puuttuvat. Rentouttavasta kasvohieronnasta ei toisaalta ole haittaakaan.

12.11.2018 7:05

Aasiasta on jälleen rantautumassa Suomeen uusi kauneudenhoitohitti: jaderullaus. Kyseessä ei kylläkään ole uusi kauneuskikka, vaan ikivanha kiinalainen lääketieteellinen hoitomuoto. Se on herättänyt tänä vuonna niin epäilyksen kuin ihastuksenkin tunteita kauneustoimittajissa ja -bloggaajissa ympäri maailman.

Jaderullauksen periaate on yksinkertainen: jadekivestä tehdyllä pienellä telalla rullaillaan kasvojen ja kaulan ihoa alhaalta ylöspäin. Simppeliä!

Toiset pitävät rullausta yhtä älyvapaana ideana kuin finnien parantamista niitä kehumalla (kyllä, sellaisestakin on kuultu). Toiset taas hehkuttavat, että jokaisen ihmisen, jolla on naama, pitäisi rullata sitä.

Pienemmät ihohuokoset ja laskenut turvotus?

Jaderullien tehon sanotaan perustuvan siihen, että ne on valmistettu luonnonkivestä. Materiaalinsa ansiosta rullat pysyvät viileinä lämpötilasta huolimatta. Viileys taas pienentää ihohuokosia, ja rullaavan liikkeen pitäisi saada nesteet kiertämään paremmin ja turvotuksen häviämään.

Jaderullauksella väitetään olevan kolmenlaisia vaikutuksia.

1. Se lievittää stressiä ja rentouttaa.

2. Se tekee ihosta kirkkaamman ja sileämmän.

3. Se poistaa ihon pinnalta myrkkyjä ja parantaa aknen.

Kuulostaa juhlavalta ja lupaavalta, mutta tehoaako se?

Tuntuu kivalta – ei todistettuja hyötyjä

Yle Areenan videobloggaajat Emma ja Milla testasivat jaderullausta. He laittoivat kasvoillensa korealaisen kangasnaamion ja ihoöljyä ja rullasivat ihon pintaa kymmenen minuutin ajan.

Emma ja Milla kertoivat, että kasvot tuntuivat rullauksen jälkeen raikkailta ja liike tuntui kasvoissa miellyttävältä.

Buzzfeedin haastattelemat ihotautilääkärit Michele S. Green and Amy Perlmutter toteavat, että tieteellistä näyttöä jaderullauksen hyödyistä ei ole. He kuitenkin uskovat sen parantavan verenkiertoa ja poistavan vähäistä turvotusta, kuten silmäpusseja.

Marie Clairen haastattelema ihotautilääkäri Melissa Kanchanapoomi Levin puolestaan uskoo, että jaderullaus voi lisätä pintaverenkiertoa, joka taas tuo hetkellisen punan poskille. Hän painottaa, että rullaamalla EI voi vähentää ryppyjä, edistää ihonhoitotuotteiden imeytymistä tai parantaa aknea. Rullaaminen voi jopa pahentaa vaikeaa aknea, sillä se levittää näppylöiden bakteereja ympäri kasvoja.

Levinillä ei ole kuitenkaan mitään sitä vastaan, että joku rullaa kasvojaan, jos siitä tulee hyvä olo. Kiven rullaaminen voi tuntua rentouttavalta, jolloin se voi lievittää stressiä ja sitä kautta vaikuttaa ihon hyvinvointiin.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Joko tunnet kaikkien aikojen finnikikan? Tuttu tuote voi edistää paranemista ja ehkäistä arpia

Ihonhoitohurahdus ja 3 muuta syytä, joista aikuisiän akne voi johtua

Brasilialainen pyllynkohotus on hittikauneusleikkaus, jossa on hurjat riskit: ”Pahimmillaan kuolleisuus on viisi prosenttia”

Kun perusvoide ei riitä: 3 uutta ihonhoitovillitystä, joista nyt kohkataan

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?