Suomen kovatuloisin muotibloggaaja? Sara Vanninen, 28, tienasi viime vuonna 113 000 euroa

Blogilla voi yltää yli sadantuhannen tienesteihin, todistaa yksi Suomen suosituimmista muotibloggaajista.

Sara Vanninen.

1.11.2018 12:48

Sara Vanninen, 28, kirjoittaa suosittua Tickle Your Fancy -blogia. Blogi on ollut pystyssä jo kymmenen vuotta, ja nykyisin bloggaaminen on hänen päätyönsä. Instagramissa Vannista seuraa yli 42 tuhatta ihmistä.

Tänään torstaina julkaistujen verotietojen mukaan Vanninen tienasi blogilla ja muilla töillään vuonna 2017 113 186 euroa. Melkein koko potti koostui palkasta: ansiotuloja oli 112 753 euroa.

Bloggaajien tulot koostuvat suurelta osin kaupallisista yhteistöistä. Vanninen paljasti vuosi sitten syksyllä Radio Aallon Jenni Alexandrovan haastattelussa, miten blogiyhteistyöt järjestyvät ja millaisissa summissa palkkiot liikkuvat.

Vannisen mukaan noin 80–90 prosenttia yhteistöistä tulee ehdotuksina suoraan yrityksiltä, joihin Vanninen vastaa tarjouksella ja toteutusehdotuksella.

 Pystyn seisomaan ylpeänä sen takana, että vitsi, minä olen tämän asemani luonut.

Palkkiot lasketaan tuhansissa

Palkkioita Vanninen ei tuolloin paljastanut suoraan, mutta puhuu tuhansista euroista – riippuen esimerkiksi brändistä, työn laajuudesta ja siitä, pitääkö ulkomaille matkustaa kuvauksiin tai edustaa yrityksen tilaisuudessa.

Bloggaamisen lisäksi Vanninen tekee pr-töitä.

Toisaalta Vanninen on kertonut aiemmin myös työn kuluttavuudesta ja siitä, kuinka paljon aikaa bloggaaminen ja siihen liittyvät työtehtävät vievät.

Sara Vanninen pitää bloggaajakollegoidensa Elisa Lepistön ja Marianna Mäkelän kanssa Suplassa julkaistavaa Yksillä-podcastia. Huhtikuussa julkaistussa Bloggaaminen, yrittäjyys ja raha -jaksossa nostetaan pöydälle raha-asiat ja kerrotaan esimerkiksi, paljonko bloggaamisella tienaa ja mistä bloggaamisesta saatava palkka koostuu.

– Pystyn seisomaan ylpeänä sen takana, että vitsi, minä olen tämän asemani luonut. Toisaalta siedän epävarmuutta, sillä huomenna saattaa olla toisin, Vanninen pohtii bloggaajan työtä.

– Välillä tulee sellainen, että voi saamari, meillä on niin paljon tärkeämpiä ammatteja, joista ei makseta. Tiedän, että markkinatalous toimii näin, Vanninen sanoo.

 Tiedostan täysin oman etuoikeutetun asemani, minkä takia osaan olla myös todella kiitollinen tästä.

”Olen tosi ylpeä siitä, että saan maksaa veroja”

Vanninen puhuu jaksossa myös veroista.

– Kun on tullut ikää lisää, on tullut tärkeäksi myös se, että osallistun yhteiskunnan pyörittämiseen. Olen tosi ylpeä siitä, että saan maksaa veroja, vaikka yrittäjänä se välillä v*tuttaakin, hän sanoo podcastissa.

Niille, joilla on sanomista bloggaajien palkkioista ja siitä, pitäisikö kaikkien vain laittaa blogi pystyyn, Vannisella on jaksossa selvä vastaus.

– Laita vaan, seuraavalla viikolla varmaan pystyt näitä summia laskuttamaan!

– Blogini ei olisi ikinä näin suosittu, jos en olisi aloittanut sitä juuri oikeaan aikaan. Tiedostan täysin oman etuoikeutetun asemani, minkä takia osaan olla myös todella kiitollinen tästä, hän jatkaa.

Kuuntele koko podcast-jakso tästä!

Nämäkin bloggaajat tienasivat mukavasti

Monen muunkin Suomen ykkösrivin tyylibloggaajan ansiotulot kohosivat vuonna 2017 kymmeniin tuhansiin euroihin.

Muun muassa Kira Kososen ansiotulot olivat 90 352 euroa, Mariannan-blogia pitävän Marianna Mäkelän 87 994 euroa, Alexa Dagmar -blogin Alexa Dagmar Mac Donald-Thomén 76 066 euroa, Metti Forssellin 67 590 euroa, Mungolifen Anna Pastakin 65 346 euroa, Uino-blogin Aino-Lotta Rossin 58 583 euroa, Annika Ollilan 58 314 euroa, Pupulandia-blogin Jenni Rotosen 50 592 euroa ja Start living your best life -blogin Elisa Lepistön 40 657 euroa.

Ketkä tienasivat yli 100 000 euroa? Katso tiedot IS:n verokoneesta täältä.

Lue kaikki jutut vuoden 2017 tuloista ja veroista täältä.

Radio Aalto, Supla ja Ilta-Sanomat ovat osa samaa Sanoma-konsernia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?