Etsi kasvorasvasta kahta tiettyä ainesosaa ja 4 muuta neuvoa, joilla vältät kuivan ihon varmasti - Tyyli - Ilta-Sanomat

Etsi kasvorasvasta kahta tiettyä ainesosaa ja 4 muuta neuvoa, joilla vältät kuivan ihon varmasti

Ihon ammattilaisten vinkit auttavat ihonhoidossa ihan jokaista. Nyt ne kannattaa ottaa käyttöön etenkin talvikuivuuden takia.

Pelkkä rasvaaminen ei riitä, jos iho on kuiva. Useimmat voiteet muodostavat ihon pinnalle vain kosteuden haihtumista estävän kalvon.

31.10.2018 18:51

Kuiva ilma tarkoittaa automaattisesti kuivempaa ihoa. Talven tullen ilmankosteus laskee, ja iho luovuttaa kosteutensa helpommin rutikuivaan huoneilmaan.

Siksi ihonhoidon merkitys nousee monella talvikaudella uusiin sfääreihin. Ihon oman kosteus kannattaa yrittää pitää ihossa viimeiseen asti, ja siihen auttaa muutama yksinkertainen vinkki.

Newyorkilainen ihonhoitospesialisti, dermatologi Shari Marchbein listaa Voguelle keinoja, joilla kuivan ihon voi välttää tai hoitaa takaisin kuntoon. Nyt kuulolle!

1. Lopeta liian tehokkaiden puhdistusaineiden käyttö

Marchbein kehottaa välttämään liian tujuja puhdistustuotteita. Ne riisuvat ihon sen omasta rasvasta. Marchbein suosittelee kuivaihoisia poistamaan putsareista esimerkiksi hajusteet.

Ihonhoitopalvelun ja -myymälän TwistBen toimitusjohtaja Veera Brückler kertoi aiemmin MyStylelle, että vaahtoavat puhdistustuotteet häiritsevät ihon uloimman kerroksen toimintaa, mikä johtaa erilaisiin ongelmiin ihon kanssa, kuten kuivuuteen, liikarasvoittumiseen sekä epäpuhtauksiin.

– Vaahtoputsarit, kuten useimmat geelit ja yleisesti ottaen kaikki iholla vaahtoavat puhdistustuotteet ovat helposti liian voimakkaita tai liian tehokkaasti peseviä ihan kaikille ihotyypeille, mutta etenkin herkälle ja kuivalle iholle.

2. Vain viisi minuuttia suihkussa

Marchbein suosittelee suihkuajan lyhentämistä talvella viiteen minuuttiin ja lämmön kääntämistä pienemmälle. Kuuma vesi nimittäin kuivattaa ihoa.

Samaa mieltä on myös suomalainen ihotautien erikoislääkäri Ari Karppinen aiemmassa jutussamme.

– Kuivaihoisen ei kannata vähentää suihkussa käyntiä, vaikka tuntuisi, että vesi vain pahentaa ihon tilannetta. Ihon pinnan hiki ja bakteerit eivät tee hyvää kuivalle ja mahdollisesti ärtyneelle iholle, joten ne kannattaa huuhtoa pois. Suihkussa kannattaa kuitenkin välttää hyvin kuumaa vettä, koska se vie ihon luonnollista talia mennessään.

3. Kuivaakin ihoa pitää kuoria

Ihon kuorimisesta ollaan montaa mieltä. Shari Marchbein puhuu hellävaraisen kuorinnan puolesta. On nimittäin aivan sama, mitä hoitotuotteita iholle laittaa, jos ne eivät pääse imeytymään kuolleen ihosolukon läpi.

Suomalaisasiantuntija, SKY-kosmetologi Inkeri Valtonen on kertonut aiemmassa jutussamme, että hilseilevä iho on merkki siitä, että ihon pintaan on jumittunut tavallista enemmän kuolleita ihosoluja. Kosteuttavat voiteet eivät imeydy kuolleen solukon läpi.

Kuorinta poistaa päällimmäistä, kuollutta ihosolukkoa. Marchbein suosittelee kevyeksi kuorinnaksi tuotteita, joissa on glykoli- tai maitohappoa. Herkälle iholle lämmin ja märkä pyyhekin voi riittää.

4. Lupa lotrata

Seerumia, nimittäin. Ammattilaisen mukaan seerumia kannattaa käyttää ympäri vuoden. Erityisesti antioksidanttisia ainesosia, kuten E-vitamiinia, sekä C-vitamiinia ja UV-suojan sisältävät seerumit ovat Marchbeinin suosiossa.

Japanilainen ihonhoitoguru Akiko Yokota totesi aiemmin MyStylelle, että seerumi on juuri se tuote, joka uupuu liian monen ihonhoidosta.

Seerumi toimii kasvovoiteen alla kosteuden ja ravinteiden lähteenä, kun taas kasvovoiteen tarkoituksena on usein vain kosteuden haihtumista ehkäisevän pinnan muodostaminen iholle.

5. Valitse kunnon kasvovoide: etsi kahta ainesosaa

Jotta kasvovoide toimisi kuivalle iholle, se vaatii tiettyjä ainesosia.

Marchbein suosittelee valitsemaan paksun rasvan, jossa on keramideja ja hyaluronihappoa. Keramidit ovat ihon omia tärkeitä rakennusaineita, joiden puute vaikuttaa ihon terveyteen ratkaisevasti. Myös hyaluronihappo on ihossa luontaisesti esiintyvä aine, joka sitoo kosteutta tehokkaasti.

Samaan kehotti suomalainen ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Susanna Majasuo ihonhoitosarja CeraVen lanseeraustilaisuudessa.

– Keramidit, glyseroli ja hyaluronihappo, Majasuo luetteli iholle edulliset ainesosat.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?