Testasimme 11 kivipuuteria – muutaman euron halpikset päihittivät kalliit!

Testasimme joukon marketeista, tavarataloista, apteekeista ja luonnontuotekaupoista saatavia kiinteitä puutereita. Edulliset nousivat testin kärkikastiin.

25.10.2018 14:26

Kiinteä puuteri eli kivipuuteri on tarkoitettu pääasiassa meikin korjailuun. Kivipuuterin sijaan meikki suositellaan kiinnittämään irtopuuterilla, ja kiinteitä puuterikakkuja kompaktissa rasiassa kannetaan päivän aikana mieluummin mukana.

Otimme joukon kivipuutereita testiin. Mikä pärjäsi parhaiten?

Cien Matte Powder Compact, 3,99 € / 4,5 g

Lidlin Cien-merkin mattapuuteri ei pakkauksen ulkonäöllä koreile, mutta eipä ole korkea hintakaan! Vaatimaton ulkokuori pettää, sillä halpispuuteri on oikein toimiva tuote. Puuteri on koostumukseltaan silkkinen ja helposti levittyvä.

Jättää iholle kauniin mattapinnan, eikä jämähdä ihon kuiviin kohtiin.

Miinusta pakkauksesta, jossa ei ole mukana peiliä eikä puuterivippaa.

Arvosana: 4 / 5

Paese SPF 30 Powder, 21 € / 9 g

Puolalainen meikkimerkki on itselleni aivan uusi tuttavuus. Plussaa spf 30 aurinkosuojasta! Puuteri on kätevän aurinkosuojan vuoksi oivallinen täsmätuote esimerkiksi reissuun. Kiva peruspuuteri, joka jättää iholle luonnollisen mattapinnan, mutta ei kestä kovinkaan pitkään.

Arvosana: 3- / 5

Lumene Nordic Nude Air-Light compact powder, 24,90 € / 10 g

Kotimainen Lumene on kokenut kasvojenkohotuksen ja puuteri on pakattu kauniiseen, peilipintaiseen rasiaan.

Siihen kehut loppuvatkin, sillä itse puuteri on täysi pettymys. Puuteria markkinoidaan ilmavan kevyeksi, joka valitettavasti tässä tapauksessa tarkoittaa jauhomaista. Ei hillitse ihon kiiltoa ollenkaan. Sopinee parhaiten ihmiselle, jolla on täydellisen tasainen iho. Plussaa kotimaisuudesta. Paremman puuterin saa ostettua murto-osalla tämän hinnasta.

Arvosana: 1 / 5

 

L’oreal Glam Beige Healthy Glow Powder, 14 € / 10 g

Outo oranssi sävy, jota sutiessa ihan jännittää, mikä lopputulos tulee olemaan. Alkuvaikutelma kuitenkin pettää, sillä sävy on hyvin läpikuultava ja kevyt.

Tuote tasoittaa mukavasti ihon sävyä, eikä pakkaudu ihon juonteisiin, vaikka sitä lisäilisi pitkin päivää. Testin yllättäjä.

Arvosana: 4+ / 5

Essence All About Matt! Fixing Compact Powder, 3,69 € / 8 g

Taattua Essence-laatua, eli todiste siitä, että hyvää saa halvallakin. Pitää kiillon kurissa. Koostumuksessa olisi toivomisen varaa, sillä jauhomainen puuteri pöllyää.

Arvosana: 3+ / 5

Miss Beauty London -puuteri, 2,98 € / 12 g

Kiva peruspuuteri, jota ei ole hinnalla pilattu. Hyvin pelkistetty pakkaus ei anna olettaa paljon, mutta puuteri ajaa hyvin asiansa.

Arvosana: 3 / 5

Maybelline Fit Me Matte + Poreless, 8,90 € / 9 g

Plussaa erittäin hienojaksoisesta koostumuksesta, joka levittyy kasvoille kuin unelma. Jättää matan mutta luonnollisen lopputuloksen. Parin tunnin päästä kasvot alkavat kuitenkin kiiltelemään ja puuteria joutuu lisäämään. Rasiassa on kätevästi mukana peili ja puuterivippa.

Arvosana: 4 / 5

Avène Couvrance Translucent Mosaic Powder, 20,40 € / 10 g

Onko tämä puuteri, highlighter vai aurinkopuuteri? Vai kaikki samassa? Sitä ei tunnu mosaiikkipuuteri itsekään tietävän, sillä osa puuterista kimmeltää ja paikoin puuteri on niin tumma, että vaaleimmat voisivat käyttää sitä aurinkopuuterina.

Avène kertoo, että puuteri on herkän ihon hajustamaton, säilöntäaineeton ja parabeeniton ihon väriä heleyttävä mosaiikkipuuteri. Se soveltuu käytettäväksi irtopuuterin tapaan koko kasvoille sitomaan meikin ja poistamaan iholta kiiltoa. Sitä voidaan käyttää myös poskipunana, aurinkopuuterina sekä luomivärinä.

Mosaiikkipuuteri on hienon näköinen, mutta kuvion todellinen hyöty jää testissä hämärän peittoon. Tuote levittyy kehnosti ja sitä saa sutia kunnolla, ennen kuin puuteria tarttuu siveltimeen. Miinusta myös kummallisesta tunkkaisesta hajusta.

Arvosana: 2 / 5

Rimmel Clear Complexion Clarifying Powder, 7,90 € / 16 g

Heppoinen pakkaus: puuterista lohkesi iso pala, kun rasia kolahti pöydälle. Itse tuote on kuitenkin erittäin hyvä! Puuteria ei tarvitse sipaista t-alueelle työpäivän aikana kuin kerran.

Tuotemerkin pureskin-yhdiste lupaa auttaa kirkastamaan ihoa ja ehkäisemään epäpuhtauksien syntymistä.

Arvosana: 4- / 5

IsaDora Matt Fixing Blotting Powder, 15,90 € / 9 g

Lähes identtinen pakkaus Miss Beautyn ja Rimmelin kanssa. Kantta ei kuitenkaan kierretä vaan napsautetaan auki. Hienojakoinen koostumus. Puuteri ajaa asiansa, mutta on muutoin melko hajuton ja mauton tapaus.

Arvosana: 3 / 5

Boho Green Make Up Mineral Compact Powder, 13,90 € / 4,5 g

Ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkin puuterissa on herttainen pieni pakkaus. Iso plussa ympäristöystävällisestä, helposti kierrätettävästä pahvipakkauksesta ja vegaanisuudesta.

Puuteri jättää luonnollisen, mutta rasvoittuvalla iholla ei kovinkaan kestävän lopputuloksen. Peittää ihon pikkuvirheitä yllättävän hyvin.

Arvosana: 3+ / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki tuotearviomme täällä ja seuraa kauneusjuttuja Instagramissamme @iltasanomatmystyle!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?