Lisää shampooseen sokeria ja 6 muuta hiusvinkkiä, jotka muuttavat elämäsi

Kokosimme nerokkaat niksit, joilla hiustenhoidon taso kohoaa kuin tukka tyviraudalla.

22.10.2018 19:11

Kerroimme viime viikolla nerokkaasta kikasta, joka tuuheuttaa hiukset välittömästi ja auttaa hiuksia pysymään rasvoittumattomana päiviä.

Vinkki sai meidät listaamaan joukon muitakin hiusniksejä, jotka mullistavat elämän ainakin tukan osalta.

Nämä neuvot ovat kokeilemisen arvoisia.

Harkitse hiusten pesuväliä

Hiusten peseminen on puhuttanut jo vuosia. Osa pesee hiukset päivittäin, toiset kerran viikossa, mutta jokaisella tuntuu olevan yhtä vahva mielipide siitä, mikä on se oikea tapa.

Suomalaisasiantuntijat ovat poikkeuksetta yksimielisiä siitä, ettei hiuksia todellakaan kannata pestä joka päivä. Tukasta tulee parempi, kun pesuväliä pidentää niin, että hiukset pesee noin kaksi kertaa viikossa eli noin kolmen päivän välein.

Hiusten nopea rasvoittuminen johtuu usein nimenomaan siitä, että hiuksia pesee liian usein. Tällöin päänahka riisutaan sen omista rasvoista, jolloin hiuspohja alkaa tuottaa yhä enemmän talia.

Lisää hiusrutiineihisi syväpuhdistava shampoo

Jos käytät hiuksissa minkäänlaisia muotoilutuotteita, tarvitset tukkaan myös säännöllistä syväpuhdistusta.

Syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksiin ne vähitellen kertyneet muotoilutuotejäämät, suihkuveden mineraalit ja ilmansaasteet, joihin tavallinen shampoo ei tepsi.

Syväpuhdistusta suositellaan aika ajoin jokaiselle hiuslaadulle. Esimerkiksi kerran kuussakin on jo hyvä tahti.

Lisää shampooseen välillä sokeria

Nopea hiuksia parantava shampookikka syntyy ihan tavallisella taloussokerilla. Päänahkaa kannattaa kuoria samoin kuin kroppaa ja kasvojakin, ja tähän hommaan sokeri käy loistavasti.

Ihotautilääkäri vinkkaa sekoittamaan omaan shampooseen aika ajoin ruokalusikallinen sokeria. Se kuorii hiuspohjan puhtaaksi kuolleista ihosoluista ja hiustuotejäämistä, kuten kuivasampoosta.

Huuhtele hiukset viileällä

Hiuksia pestessä pesu kannattaa viimeistellä viileällä vedellä. Kylmä huuhteluvesi sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista näin kiiltävämmät, vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa eli pitää hiukset terveempinä ja auttaa hiusta pitämään kosteuden sisällään, jolloin hius ei haurastu ja katkeile niin helposti.

Käytä hiusöljyä

Suuri osa kampaajista kysyy nykyisin, käyttäähän asiakas kotona hiusöljyä.

Helposti rasvoittuvan päänahan tai liruhiuksien kanssa kamppailevankaan ei kannata pelästyä: pahaenteisestä nimestään huolimatta öljy ei latista, kunhan valitsee omille hiuksille oikeanlaisen tuotteen, annostelee öljyä hiusten paksuuden ja tarpeen mukaan pienin tipoin ja levittää öljyn vain kuiviin latvoihin.

Öljyyn luottavat ammattilaisetkin: julkkiskampaaja Laura Polko kertoo, että hän sekoittaa pitoa ja paksuutta tuovaa rakennetuotetta kookosöljyyn ja levittää seoksen kuuluisien asiakkaidensa hiuksiin. Tällä tavalla julkkisnaiset saavat upeina kiiltävät ja terveen ja paksun näköiset hiuksensa.

Ota nerokas föönaustekniikka haltuun

Hiusten kuivaaminen on tekniikkalaji – tiesitkö nimittäin, ettei ole ihan sama, missä asennossa hiustenkuivaajan suutin on?

Kun suutin on pystysuunnassa, ilmavirta ohjautuu hiusten tyveen ja nostaa niitä ylöspäin: hiukset kuivuvat nopeammin ja kohoavat tyvestä. Kun suuttimen kääntää vaakatasoon, hiustenkuivaaja puhaltaa ilmaa enemmän päällimmäiseen hiuskerrokseen: hiukset silottuvat.

Muista föönaus myös käyttäessäsi kuivashampoota. Suihki kuivashampoo normaalisti tyveen, mutta föönaa ja harjaa sen jälkeen tyveä 30 sekuntia. Hiustenkuivain levittää tuotteen hiuksiin normaalia tasaisemmin, ja lämpö leipoo kuivashampoon hiukseen. Lopputulos on ilmava ja tuuhea, ja tuotteen teho pysyy kauemmin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?