Testasimme markettien peitevoiteet – 3,49 euron halpistuote nousi kirkkaasti kärkeen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testasimme markettien peitevoiteet – 3,49 euron halpistuote nousi kirkkaasti kärkeen

Onko markettien peitevoiteista mihinkään? Testasimme.

Markettipeitevoiteista halvin maksoi 3,5 euroa, kallein lähes 25 euroa.

11.10.2018 6:51

Ennen kuivakat puikkopeitevoiteet olivat markettien peruskauraa, mutta nykyään niiden rinnalla on useita nestemäisiä ja voidemaisia vaihtoehtoja.

Puteleissa luvataan täyttä peittävyyttä ja virheettömyyttä mutta myös hehkuvaa lopputulosta ja ilmeen kirkastumista. Kun marketeista on tullut entistä ehompia meikkien ostopaikkoja, myös peitevoidevalikoima on laajentunut.

Peitevoiteiden sävyvalikoimissa sen sijaan on merkkien välillä huimia eroja. Kaikista vaaleimmat ja tummimmat sävyt puuttuvat edelleen monen merkin valikoimista, vaikka värikartan vaaleaan päähän on tullutkin viime vuosina parannusta. Tummia sävyjä puolestaan saattaisi jopa olla merkkien valikoimissa, mutta niitä ei ole tuotu Suomessa markettimyyntiin.

Testasimme kahdeksan erityyppistä markettipeitevoidetta.

Vasemmalta oikealle: Max Factor, Maybelline, Catrice, Essence, IsaDora, L’Oréal, Pretty by Flormar ja Lumene.

Meikittömään tyyliin: Max Factor Radiant Lift Long Lasting & Radiant Concealer, 12,40 € / 7 ml

Tuntuu, että nämä sienipäiset peitevoiteet ovat tämän hetken juttu. Ideana kai on, että levittäminen ja häivyttäminen onnistuisivat samalla kertaa, mutta ainakin Max Factorin peitevoidetuubissa oleva sieni on aivan liian pieni ja kova häivytyspuuhiin. Tuotteen saa sillä toki levitettyä. Sienissä on sekin miinus, että ne menevät nopeasti aika saastaisen näköisiksi.

Tuotepakkauksen radiant-lupaus kyllä toteutuu, sillä vaalein sävy kirkastaa ihoa mukavasti. Notkea tuote häivyttyy kauniisti, ja iho jää kosteutetun ja hehkuvan näköiseksi. Peittävyys tuotteesta kuitenkin puuttuu lähes kokonaan. Siksi se sopii lähinnä meikittömään meikkiin ja kirkastamaan silmänalusihoa. Finnien peittämiseen kannattaa valita jokin muu tuote.

Arvosana: 2½ / 5

 

 

Tuhtia peittävyyttä: Maybelline Master Conceal Camouflaging Concealer, 8,90 € / 12 ml

Vaalein Fair-sävy on vaalea ja aavistuksen kellertävä, minkä ansiosta tuote peittää ja kirkastaa tummemmatkin silmänaluset tehokkaasti. Tuote asettuu nopeasti mataksi, joten häivyttämisessä pitää toimia sukkelasti. Ensimmäisellä käyttökerralla esiintyy pientä häivytys- ja paakkuuntumisongelmaa, mutta se saattaa johtua alla olevista ihonhoitotuotteista.

Koska koostumus on kuivahko, aine on helpointa työstää ihoon pieni määrä kerrallaan. Kuivaihoinen tarvinnee alle kunnon kosteutuksen tai häivytysvälineeksi kostean sienen, jottei meikistä tule paakkuinen. Siitäkin huolimatta lopputulos jää helposti aavistuksen meikatun näköiseksi, joten arkimeikkiin Master Conceal saattaa olla jopa liian tykkiä tavaraa.

Arvosana: 3 / 5

 

Superkevyt koostumus: L’Oréal Paris True Match Concealer, 12,90 € / 6,8 ml

Jos tykkää ohuesta koostumuksesta, True Match on testattujen peitevoiteiden liruimmasta päästä. Sävyvalikoima on keskivertoa parempi, mutta peittävyyttä saisi olla enemmän. Nestemäinen peiteaine kuitenkin häivyttyy nätisti ja jättää ihon kivan luonnollisen näköiseksi. Vaaleilla sävyillä saa myös kirkastettua tummia silmänalusia, vaikka ihosta ei täydellisen virheettömän näköistä tulekaan.

Arvosana: 1½ / 5

 

Hileisenä hohtava: IsaDora Light Up Brightening Cushion Concealer, 23,60 € / 4,2 ml

IsaDoran putelin kyljessä lukee concealer, mutta onko tämä peitevoidetta lainkaan? Brightening-lupaus sen sijaan toteutuu, sillä aine sisältää runsaasti pikkiriikkisiä, valoa heijastavia hippusia. Silmäpussien tai näppyjen päällä hohde-efekti on aivan liikaa, mutta muualla kasvoilla se tuo iholle tervettä kuultoa. Myös silmän sisänurkkaan strategisesti sijoitettu sipaisu tuo katseeseen valoa.

Sieniapplikaattori on testin parhaasta päästä, sillä se on tarpeeksi iso ja pehmeä. Huolelliseen häivytykseen tarvitsee silti avuksi myös sormia tai meikkisientä.

Arvosana: 2 / 5

 

Peittävä ja kuiva: Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer, 3,99 € / 5 ml

Testin edullisimmasta päästä olevaa Catricen peitevoidetta on hehkutettu, sillä se on todella peittävää ja valikoimassa on myös vaaleita sävyjä. Porcellain-sävyn kuitenkin näyttää iholla harmahtavalta, ja yllä olevassa käsivarsikuvassa näkyy hyvin, kuinka Catricen peitevoide on muuttunut kuivuessaan itse asiassa joukon tummimmaksi ja viileän harmaaksi.

Jos sopiva sävy löytyy, tuote on kuitenkin todella peittävää. Kuivakan ja tymäkän koostumuksensa ansiosta se pysyy hyvin myös rasvoittuvalla iholla ja sopii näppyjen peittämiseen – kuivaihoiselle se voi olla jo liian matta ja kuiva. Vedenkestävänä tämä saattaisi toimia myös silmämeikin pohjustajana ja luomivärin kestämään pidempään?

Arvosana: 3 / 5

 

Heleä sekä peittävä: Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer, 3,49 € / 5 ml

Vielä muutama vuosi sitten Youtuben ja Instagramin meikkaajat suosivat mahdollisimman peittäviä ja mattaisia meikkipohjia, mutta nyt heleys on taas haluttua. Myös edullisen Essencen valikoimaan on mattavoiteiden rinnalle heleyttä lupaava mutta silti peittävä versio.

Lupaukset myös täyttyvät! Testattu sävy on aika vaalea, joten se vie tummuuden, peittää ja näyttää silti melko luonnolliselta. Vaarana tosin on, että voidetta tulee levitettyä liikaa, sillä sitä tarvitsee vain niin pienen määrän kerrallaan.

Koostumus on miellyttävän ohut ja helppo häivyttää sormin. On siinä ja siinä, tarvitseeko peitevoidetta kiinnittää puuterilla – ehkä, jos tykkää mattapintaisemmasta ihosta, mutta jos silmänaluset eivät rasvoitu, puuterointi ei ole välttämätöntä.

Testikierroksen jälkeen tämä on se puteli, johon käsi ensimmäisenä tarttuu. Testin paras!

Halvimmille merkeille kuitenkin risuja siitä, että ne tuntuvat pakkaavan peitevoiteensa isokokoisiin puteleihin, joiden sisällä on hyvin vähän tuotetta.

Arvosana: 4½ / 5

 

Puolipeittävä arkimeikki: Lumene Invisible Illumination Brightening Flawless Concealer, 16,90 € / 10 ml

Lumenen peitevoiteen sienipää on samanlainen kuin Max Factorin voiteessa. Ilmankin pärjäisi.

Voide itsessään on perushyvää ja puolipeittävää – parhaan lopputuloksen saa kostutetulla meikkisienellä. Tuote myös asettuu nopeasti, joten sitä ei tarvitse kiinnittää puuterilla. Silmänalusihosta tulee mattapintainen mutta silti aavistuksen hehkuva.

Värisävyjä on kolme, joista vaalein ei ole erityisen vaalea. Sormella häivyttäessä se myös muuttuu omituisen kellertäväksi ja jää silmien alla hieman meikatun näköiseksi. Fair-sävy ei olisi pahitteeksi!

Silmänalusihon lisäksi peitevoide sopii pienen punoituksen häivyttämiseen, mutta finnien peittämiseen tehoa ei ole tarpeeksi.

Arvosana: 2½ / 5

 

Yllättävän toimiva: Pretty by Flormar Cover Up Liquid Concealer, 5,95 € / 6 ml

Tokmannin valikoimista löytyvä edullinen Pretty by Flormar on Essencen ja Catricen uusin kilpailija, jonka kohderyhmää ovat tyttömäisistä pakkauksista päätellen nuoret naiset. Peitevoiteen hajusteessakin on lähdetty kosiskelemaan imelästä ja hedelmäisestä tykkääviä, vai onko tarkoitus ollut vain peittää kemikaalien tuoksua? Joka tapauksessa voimakkaan ällöttävä haju viipyilee nenään vielä kasvoiltakin.

Tuote itsessään on kuitenkin pätevä tummien silmänalusten peittäjä. Sävyvalikoima on persikkaisen pinkki, mikä toimii silmien alla yllättävän hyvin. Koostumus on ohut mutta peittävä ja tuntuu kevyeltä. Peitevoide levittyy sormilla hyvin ja asettuu kuten lupaa luonnollisen samettiseksi pinnaksi. Sävynsä vuoksi se ei tosin välttämättä ole paras valinta finnien päälle.

Arvosana: 3½ / 5

Kuvat: Valmistajat

Testaamme kosmetiikkaa joka torstai! Lue kaikki kauneustestit täällä.

Lue myös:

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Huono naamapäivä? 5 kasvojen kohtaa, joissa peitevoide tekee ihmeitä

Mitä ihmettä? Vanha kasvovoideneuvo saattaakin olla syynä siihen, että meikkivoide levittyy epätasaisesti

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Vasemmalla IsaDoran sieniapplikaattori, oikealla Max Factorin, joka on samanlainen kuin Lumenen peitevoiteessa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?