Millaisia alusvaatteita naiset todella käyttävät? 4 naista esittelee arjen suosikkinsa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Millaisia alusvaatteita naiset todella käyttävät? 4 naista esittelee arjen suosikkinsa

Kahdeksan liivitoppia Lidlistä ja värjäytyneitä pikkareita! Neljä naista paljastaa, millaisia alusvaatteita he käyttävät mieluiten arjessa.

­

1.10.2018 19:00

Kauppojen alusvaateosastoilta ja erityisesti alusvaatemainoksista löytyy tunnetusti vaikka millaisia hepeneitä. Korea ulkonäkö ei kerro paljoakaan siitä, millaiset alusvaatteet ovat oikeasti hyvät.

Kysyimme tavallisilta naisilta, mitkä pikkarit ja rintsikat he pukevat päälleen aamulla, kun haluavat tuntea olonsa mukavaksi.

”Kaikki vaatteeni ovat muuttuneet violeteiksi”

”Pyykinpesukoneellamme on kummallinen taipumus muuttaa kaikki vaatteet vähän kerrallaan vaaleanvioleteiksi, vaikka pesemme siniset ja punaiset vaatteet eri pesuissa. Nämä alun perin mintunvihreät ja valkopilkulliset pikkarit ovat hyvä esimerkki ilmiöstä.

Perinteinen brief on mielestäni mukavin malli alushousuille. Urheiluvaatteiden kanssa ja esteettisistä syistä käytän tosin usein stringejä. Nämä kulahtaneet, kuosinsa menettäneet ja oudosti melko korkeavyötäröiset pikkarit ovat mielestäni niin hirveän näköiset, että se melkein haittaa mukavuutta. Käytän näitä silti edelleen.

Pinkit, kaarituelliset liivit ovat luottorintsikkani. Kirkas väri näkyy yllättävän vähän läpi mistään paidoista, ja malli sekä koko ovat juuri sopivat.

Ostan alusvaatteita Lindexiltä ja Changelta. Pienehköt rintani harmittivat minua teini-iässä, joten itsetuntoani hivelee, kun Lindexillä kokoon 75B sopivat tissini ovatkin Changella vähintään kokoa 70D. Nämä pikkarit ja liivit ovat molemmat Changen.”

­

”Minulla on 8 samanlaista liivitoppia”

”Minulle alusvaatteissa tärkeintä on istuvuus ja mukavuus. Omistan kyllä jos jonkinlaista pitsi- ja silkki-ihanuutta, mutta käytän lähestulkoon pelkästään perusmallin alusvaatteita.

Alushousut ovat Marks & Spencerin. Haalin niitä Briteistä jo silloin, kun kyseisen puljun tulosta Suomeen ei voinut edes haaveilla.

Minulla on aina jemmassa myös käyttämättömiä peruspikkareita, jos edelliset menevät roskiskuntoon. Näiden ikää en muista, mutta ulkomuodosta päätellen ne eivät ole kovin montaa vuotta vanhat.

Saumattomat alushousut ovat huomattavasti stringejä mukavampi vaihtoehto. Persvaossa ei tarvitse jemmata mitään ylimääräistä, mutta saumat eivät näy ja muodosta ylimääräisiä pakarakuhmuja.

Lisäksi minulla on saumallisia mustia, valkoisia ja beigejä puuvilla-alkkareita, joita käytän, kun tekee mieli käyttää hengittävämpää materiaalia eikä reunojen näkyminen housujen alta ole niin paha juttu.

Liivitoppi on Lidlistä, ja näitä minulla on kahdeksan: neljät mustat, kahdet valkoiset (tätä nykyä harmaat) ja kahdet pinkit – joita käytän harvemmin. Liivitoppi riittää hyvin päivinä, joina rinnat eivät kaipaa erityistä tukea.”

­

”En muista, milloin olisin viimeksi ostanut itse alusvaatteita”

”Nämä alusvaatteet ovat olleet minulla jo monta vuotta, en tarkkaan muista, miten kauan. Kuten värierosta näkyy, alaosaa on tullut käytettyä ja pestyä paljon enemmän kuin yläosaa.

Tykkään simppeleistä alusvaatteista, jotka ovat napakat ja mukavaa materiaalia, eivätkä erotu vaatteiden alta. Käytän lähes aina stringejä.

Pidän silkistä, mutta en pitseistä, koska ne pistelevät tai kutittavat.

En muista, milloin olisin viimeksi ostanut itse alusvaatteita. Kun ostan, ostan vähän mistä sattuu. Aika usein saan lahjaksi omalta äidiltä tai aviomieheltä.”

­

”Imetysliivien jälkeen ei ole paluuta kaarituellisiin”

”Käytettyäni vuoden verran pehmoisia imetysliivejä ei ollut enää paluuta painaviin kaaritukiin. Nämä superpehmeät puuvillaliivit tuntuvat melkein topilta, jollaisia käytin viimeksi varhaisteininä ennen kuin tissit alkoivat kasvaa. Pienirintaisena näiden tuki riittää kyllä minulle.

Pikkuhousujen pitää ehdottomasti myös olla puuvillaiset ja hengittävät. Keinokuituiset vain hautovat, ja pillakan pitää antaa tuulettua, neuvoi jo äiti. Ainoat oikeat pikkarimallit ovat mukavat tait tai hipsterit. Painajaiseni on persvakoon porautuva stringinnaru.

Näistä alkkareista suosikit tekee mukavuus ja brodeeraus égalité, joka tarkoittaa tasa-arvoa.

Ostan alusvaatteita milloin mistäkin, ihan oikeista alusvaateliikkeistä ketjuliikkeisiin ja jopa Lidliin. Inhoan kuitenkin rintsikoiden sovittelua, joten ostin pitkään saman merkin saman mallisia liivejä aina vain eri värissä.

Nämä liivit ovat Nude Labelin, joka on espanjalainen ekomerkki. Merkin vaatteita voi tilata netistä, suosittelen! Pikkarit ovat & Other Storiesin alennusmyynnistä.”

­

Lue alkuperäisestä jutusta myös XL-kokoisen suosikeista sekä superpehmeistä alusvaatteista, joissa mikään kohta ei hierrä.

Lue lisää:

Näin paljon rintaliivit vaikuttavat rintojen ulkonäköön – katso kuvat!

Helppo kikka paljastaa armotta, ovatko sovittamasi rintsikat oikeasti sopivat

10 liivikikkaa, jotka jokainen rintsikoita käyttävä haluaa tietää

Myönnä pois! Saamahousut ja 5 muuta alusvaatetta, jotka löytyvät sinunkin kaapista

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset