Kuiva iho pehmeäksi! Testasimme vartalonkuorintavoiteet ja löysimme uudet suosikit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kuiva iho pehmeäksi! Testasimme vartalonkuorintavoiteet ja löysimme uudet suosikit

MyStyle otti uudet kuorintavoiteet mukaan suihkuun ja selvitti, mihin sileyttä, pehmeyttä, kosteutta ja kaunista ihoa lupaavista purkeista on.

28.9.2018 18:17

Kuorintavoiteiden tarkoitus on poistaa aivan ihon pinnalta vanhimmat ja jo kuolleet ihosolut. Kuivimman ja kovimman ihosolukerroksen kuorimisen jälkeen kosteusvoide ja muut ihonhoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan ihoon nopeammin ja tehokkaammin.

Asiantuntijat ovat ihon kuorimisesta eri mieltä. Yleisesti ihon kuorinnan esimerkiksi kerran pari kuussa ajatellaan olevan iholle hyväksi, mutta jotkut ihotautilääkärit ovat myös sitä mieltä, että iho hoitaa kuorimisen itsekin.

Niin tai näin, jokainen ihoaan joskus kuorinut ja sen jälkeen rasvannut tietää, kuinka sileältä ja pehmeältä iho tuntuu ja kuinka paljon paremmalta se näyttää kuorintavoiteen jäljiltä.

Testasimme uusimmat kuorinnat.

Skin Treat Green Clarity Melting Sugar Body Scrub, 12,90 € / 200 ml

Lupaus: Luomusokerista valmistettu kuorinta vartalolle, käsille ja jaloille. Tasoittaa ihoa, kiihdyttää verenkiertoa ja irrottaa kuolleita ihosoluja. Jättää ihon hehkuvaksi ja elinvoimaiseksi.

Kokemus: Yksinkertaisen tyylikäs purkki sopii näkyville sisustuskylppärinkin hyllylle. Tuote kuorii orgaanisen sokerin voimin.

Sokeri sulaa tuotetta iholle hierottaessa nopeasti, ja vihreä voide tuntuu mukavan hellävaraiselta. Iho jää pehmeäksi, ja tuote valuu maitomaisena viemäriin huuhteluveden mukana.

Tuote hoitaa hommansa ihan hyvin, mutta ei jätä erityistä wow-efektiä. Sinänsä ihan raikas ja puhdas tuoksu tuo mieleeni välittömästi halvan palasaippuan. Tällaiselta tuotteelta toivoisin enemmän luksuksen fiilistä.

Toimii hellävaraista ja luonnonmukaista tuotetta etsivälle.

Lumene Harmonia Nutri-Recharging Salt Body Scrub, 22,90 € / 250 ml

Lupaus: Turvetta ja suolaa sisältävä vartalokuorinta. Öljypohjainen ja pohjoista pakurikääpää sisältävä koostumus ravitsee ja pehmentää, suola kuorii pois kuivunutta ihoa. Ihosta tulee pehmeän tuntuinen ja terveen näköinen.

Kokemus: Todella onnistunut pakkausdesign! Tuotekin on juuri sellainen, mitä pakkaus antaa odottaa.

Turpeesta ja öljyistä syntyvä luonnollinen tuoksu on ihanan suomalainen ja puhdas, ihan napakymppi. Tuoksu vie ajatukseni välittömästi ylelliseen hoitolaan ja rentouttavaan vartalohoitoon. Todellista luksusta kerrostalon saunavuorolla.

Suola ei sula vartalolla, joten tuote tuntuu tehokkaalta ja sillä voi työstää ihoa pidempäänkin. Tuote tuntuu kuitenkin normaalilla iholla myös hellävaraiselta, ja iho jää pehmeäksi.

Turpeesta tuleva syvän tummanruskea sävy toki tarkoittaa sitä, että roiskeet pitää suihkuttaa huolella pois kylppärin valkoisista kaakeleista.

Tehokasta, kotimaista ja luonnonmukaista luksustuotetta etsivälle.

Rento Saunahunaja Kuoriva mustikka, 7,50 € / 150 ml

Lupaus: Kotimainen Mustikka Saunahunaja sisältää kevyesti kuorivaa mustikansiementä. Luonnon hunaja pehmentää ja kirkastaa ihoa.

Kokemus: Pelkkä purkin avaaminen tuo mieleen vanhan ajan mustikkahillon. Kuorintaa tekee suorastaan mieli hivellä iholle. Tuoksu ei silti ole hyökkäävä, mikä on minulle allergikkona tärkeää.

Tuote on ilahduttavan hellävarainen. Rakeet ovat isoja ja tuntuvat iholla juuri sopivasti, oman käden hankaustehosta riippuen.

Saunassa tuote muuttuu iholla paksuksi ja hunajamaiseksi. Melkein harmittaa huuhdella se pois. Iho tuntuu käytön jälkeen pehmeältä. Jatkoon!

Organic Shop Body Desserts Mango Sugar Sorbet uudistava sokerikuorinta, 8 € / 450 ml

Lupaus: Luonnonkosmetiikkakuorinta hoitaa hellästi ja tuo terveen hehkun. Mangovoi nopeuttaa ihon luonnollista uudistumista, rypäleensiemenöljy hidastaa ihon ikääntymistä ja luomulaatuinen aprikoosiöljy napakoittaa ihoa.

Kokemus: Kuorintavoiteissa on mielestäni jotakin ihanan ylellistä. Silkinpehmeä iho on yhtä kuin ihana tunne! Organic Shopin mango-sokerikuorinta näyttää houkuttelevalta. Olen hulluna kosmetiikkaan, joka näyttää siltä, että sen voisi hyvällä omallatunnolla vaikka syödä.

Tuoksukin huumaa. Tulee kiva fiilis. Kahmaisen purkista reilun määrän kuorinta-ainetta.

Haasteita urakkaan tulee, kun yritän levittää seosta vartalolleni. Kuorintaseos on yllättävän kokkareista, eikä se levity iholle tasaisesti. Saan työn kuitenkin kunnialla loppuun.

Pestyäni kuorintavoiteen vartalolta ja levitettyäni kuivatulle iholle vartalovoidetta koen kuitenkin toisen pettymyksen. Iho ei ole silkinpehmeä, vaan ikään kuin hieman puolustuskannalla. Olisiko ihoni kaivannut hellävaraisempaa käsittelyä?

Vielä viikon päästä kylpyhuoneen kaakelissa muistuttaa kuorinnasta muisto: pala oranssia kuorinta-ainetta.

Herbina Mango Spa vartalokuorinta, 5 € / 150 ml

Lupaus: Herbina Mango Spa vartalokuorinta puhdistaa, pehmentää, silottaa ja virkistää ihoa poistamalla kuollutta ihosolukkoa. Tuote kuorii ihon hellävaraisesti mutta tehokkaasti, ja kevyesti vaahtoava koostumus puhdistaa ihon. Tuotteessa käytetyt kuorivat rakeet ovat luonnollisia ja biohajoavia. Tuote valmistetaan Itä-Suomessa Heinävedellä.

Kokemus: Tuote tuoksuu miellyttävältä – ei kuitenkaan sovi esanssisia tuoksuja karttaville.

Koostumus on mukavan jämäkkää, eikä valu. Kuorinta tekee tehtävänsä, eli kuorii ihon hyvin.

Käytän tuotetta sekä pelkästään suihkussa että saunan jälkeen. Varsinkin saunan jälkeen käytettynä iho tuntuu todella pehmeältä, mutta vaati kuorinnan jälkeen reilusti kosteusvoidetta.

Hyvä perustuote.

Bio Rich Tähtimö & Mustikka kuorintavoide, 4,70 € / 300 ml

Lupaus: Suomalaisen Lh-Beautyn Bio Rich -kuorintavoide vartalon ja kasvojen kuorintaan. Sisältää tehokkaasti kuorivaa hienonnettua aprikoosin kiveä sekä ihoa hoitavia että pehmentäviä aineosia. Ei sisällä muovirakeita. Sopii kaikille ihotyypeille. Miedosti hajustettu.

Kokemus: Tuotteessa on hyvin mieto tuoksu. Koostumus on ehkä aavistuksen liian löysä, ja tuote valuu käsittelyssä. Juoksevuuden vuoksi voiteen käyttö on hieman haasteellista.

Tuote kuitenkin kuorii todella hellästi ja sopii siksi myös kasvoille. Tätä voisi käyttää, jos kaipaa vain kevyttä kuorintaa, tai esimerkiksi silloin, jos on käyttänyt tavallista enemmän meikkiä ja haluaa ihosta pesun jälkeen todella puhtaan.

Jos tarvitsee jämerämpää kuorintaa esimerkiksi jaloille, tämä tuote ei ehkä riitä siihen. Luonnolliset ainesosat ja kotimaisuus ehdottomasti plussaa.

MON SUN Time Out Scrub Vitamin & Oil Body Exfoliator, 14,90 € / 225 ml

Lupaus: Täyteläinen vartalonkuorinta sisältää niasiiniamidia sekä B5-, E- ja F-vitamiineja, jotka suojaavat ihoa ja ylläpitävät ihon luonnollista tasapainoa. Valmistettu Ruotsissa. 100-prosenttisen vegaaninen.

Kokemus: Tämä kuorinta on loistava! Kuin paksua, valkoista vartalovoidetta yhdistettynä kuoriviin siemeniltä näyttäviin rakeisiin. Tuote levittyy kermaisena iholle ja kuorivia rakeita on runsaasti.

Tuote sekä näyttää että tuntuu kosteuttavalta, eikä normaalisti kuivaa ihoani kiristä suihkun jälkeen yhtään. Iho on sileä ja pehmeä, ja varsinkin rasvaamisen jälkeen upea.

Kaikki muu on tuotteessa täydellistä, mutta tuoksu on miesten suihkugeelimäinen ja hyvin maskuliininen. Mies kysyy suihkusta tullessani, käytinkö hänen saippuaansa. Voimakas haju hämmentää, eikä tuotetta siksi tule jatkossa käytettyä kuin yksinäisinä koti-iltoina. Tätä kuorintaa voisi tosin suositella miehille!

Skin Treat Pure Clarity Shower Peeling, 9,90 € / 200 ml

Lupaus: Syväpuhdistava ja pehmentävä kuorinta sisältää aktiivihiiltä. Musta koostumus poistaa kuivat ihokerrokset, saasteet ja lian hellävaraisesti. Ihosta tulee kirkas, kimmoisa, pehmeä ja hehkuva.

Kokemus: Tämä kuorinta-aine on hiilen takia aivan mustaa, ja levittyy iholle harmaana.

Tuoksu tuo mieleen ensin jonkin tutun drinkin, sitten tuoksuvan muovailuvahan. Erikoinen haju, muttei huono.

Kuorivia rakeita olisi saanut olla tuotteessa tiuhemmin, nyt niitä joutuu hieman etsimään iholta. Tuote on kevyen geelimäistä, eikä tunnu hoitavan ihoa esimerkiksi niin hyvin, kuin edellinen voide. Hoitaa kuitenkin hommansa, ja tuubi näyttää ihanalta. Hyvä hinta-laatusuhde tuo plussaa.

Kuvat: Valmistajat ja jälleenmyyjät

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?