Hoitolatukun toisen polven yrittäjät Henna Meriharju, 46, ja Harri Kujala, 49, ovat innovatiivisia yrittäjiä Vahdolta Varsinais-Suomesta.
Sisarukset pyörittävät Hoitolatukkua, vuodesta 1985 toiminutta hoitoalan perheyritystä, jo toisessa sukupolvessa. Meriharju on 5,5 miljoonan euron liikevaihtoa takovan yrityksen toimitusjohtaja, Kujala vastaa yrityksen tuotekehityksestä.
Hoitolatukku valmistaa, tuotekehittää, tuo, vie ja jakelee hoitola-alan tuotteita, kalusteita ja laitteita.
Suomalaisella karvanpoistoinnovaatiolla on vientiä
Nyt yrityksen uusin keksintö, karvanpoistomassa Skin Candy on saanut turvakseen patentin.
– Tämä on aivan mahtavaa. Nyt uskallamme tehdä aivan oman tehtaan Skin Candy -tuotteille. Patentin ansiosta kasvu on turvallisempaa, yrittäjät kommentoivat tuoreessa tiedotteessa.
Perheyrityksen pyörittäjät Harri Kujala ja Henna Meriharju.
Heinäkuun lopulla patentoitu tuote on ehtinyt valloittaa maailmaa jo muutaman vuoden. Jälleenmyyjiä on muun muassa Ruotsissa, Uudessa-Seelannissa, Venäjällä, Saksassa, Englannissa, Sveitsissä, Japanissa ja Kiinassa.
Henna Meriharju arvioi MyStylelle, että brändiä käyttäviä hoitoloita on maailmassa jo reilusti yli tuhat, Suomessakin satoja. Yrittäjien mukaan myös skandinaavisuus, suomalaisuus ja turkulaisuus ovat maailmalla kovaa valuuttaa, joita isot kosmetiikkajätit eivät pysty kopioimaan.
Skin Candyn eli candingin tai cändäyksen teho perustuu ksylitoliin. Ksylitoli eli koivusokeri on luonnontuote, joka ei allergisoi, sopii atooppiselle iholle ja ehkäisee bakteerien kasvua.
– Ksylitolipohjaisia tuotteita on paljon, mutta kukaan ei ole soveltanut sitä ihokarvojen poistossa ennen meitä, Meriharju sanoo tiedotteessa.
Ksylitoli ja karvanpoisto
Kaupallisen alan lisäksi kosmetologiksikin opiskellut ja edelleen hoitoja tekevä Meriharju kertoo puhelimessa, että ajatus oman karvanpoistotuotteen kehittämiseen lähti sokerointituotteiden monen vuoden maahantuonnin jälkeen.
Perinteisesti ihokarvat poistetaan joko höylällä, vahalla tai sokeroimalla. Höyläämisessä on omat huonot puolensa, vahalla poistaminen sattuu usein sokerointia enemmän, ja tavallinen sokerointi voi olla hankalaa opetella ja raskasta ranteelle ammattilaisellekin.
Sisarukset kehittivät pitkään massaa, joka tarttuu vain ihokarvaan ja kuolleeseen ihosolukkoon jättäen ihon hoidon jälkeen sileäksi ja pehmeäksi. Lopulta he keksivät lisätä massaan ksylitolin, joka tarttuu myös hentoihin ja lyhyisiinkin karvoihin mutta ei ihoon.
– Canding toimii pitkälti kuten sokerointikin, mutta tekniikka on hieman kevyempi kosmetologille ja vielä sokerointiakin hellävaraisempi asiakkaalle. Moni sokerointeja teetättänyt asiakas on ihmetellyt, miksi toimenpide tuntuu erilaiselta. Ksylitoli tarttuu perinteistä sokerointia tehokkaammin entistä pienempiin karvoihin.
Tältä karvanpoistomassa näyttää.
Karvanpoistosarjan lisäksi yrityksellä on oma ihonhoitolinja.
Candingia varten ei aina tarvitse mennä kauneushoitolaan: sarjaan on suunniteltu myös kotikarvanpoistoliuskat.
Koko perhe mukana
Meriharju ja Kujala ovat omien sanojensa mukaan oman tiensä kulkijoita. He haluavat tehdä asiat eri tavalla.
– Kauneus- ja hyvinvointituotteet näyttävät yleensä steriileiltä, hajuttomilta ja mauttomilta. Me halusimme väriä, iloa ja retroa. Niinpä värväsimme lapsemme kuvauksiin, he sanovat tiedotteessa.
Meriharjun, Kujalan ja heidän veljensä tyttäret antoivat kasvonsa brändin mainoskuviin.
– Tyyliksi valittiin ”moderni retro”. Brändi haluttiin rakentaa pirteän erilaiseksi, kotikutoisen ja helposti lähestyttävän näköiseksi. Sellaiseksi, joka erottuu muista edukseen, Kujala sanoo tiedotteessa.
Skin Candy -tuotesarja sisältää erivahvuisia massoja kehon eri osiin. Sarjaan kuuluu myös ihon esi- ja jälkikäsittelytuotteet sekä kuvan diy-kotihoitopakkaus. Hinta noin 40 €.
Lue muista suomalaisista muoti- ja kauneusalan yrittäjistä täällä!