Ihotautilääkärit kertovat: Näin varmistat ikääntymisen merkkien ehkäisyn - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ihotautilääkärit kertovat: Näin varmistat ikääntymisen merkkien ehkäisyn

Jos juonteet, rypyt ja kasvojen veltostunut iho kauhistuttavat, ota käyttöön ammattilaisten parhaat vinkit anti-age-ihonhoitoon.

Veikkaamme, että aina hehkeä Olivia Palermo käyttää kikoista ainakin numero ykköstä.

19.9.2018 18:49

Newyorkilaiset ihotautilääkärit Robert Anolik ja Whitney Bowe listaavat Elle-lehdelle toimivimmat ihonhoitokeinot niille, jotka haluavat välttää, ehkäistä ja siirtää ikääntymisen merkkien muodostumista kasvoille.

Rypyt, pigmenttimuutokset ja ihon veltostuminen ovat väistämättä joskus edessä, mutta kasvoistaan voi pitää huolta muutamalla suhteellisen helpolla keinolla.

Suojaa iho auringolta – AINA

UV-säteily eli käytännössä katsoen auringonvalo on suurin ulkoinen ihon ikääntymistä aiheuttava tekijä. Etenkin UVA-säteet, jotka eivät UVB-säteiden tapaan polta ihoa, vanhentavat sitä jatkuvasti. Skin Cancer Foundation -säätiön mukaan jopa 90 prosenttia ihon ikääntymisen merkeistä aiheutuvat auringosta.

– Aurinkorasva on anti-age-voiteiden numero ykkönen, jota voit käyttää heti ja päivittäin, Robert Anolik sanoo.

– Ainut aika, jolloin sitä ei tarvita, on yö.

Lue myös: Yksi kauneustuote todella lykkää ihon ikääntymistä

Harkitse A-vitamiinia

Anolik vannoo monien ihotautilääkäreiden tapaan myös retinolin eli A-vitamiinijohdannaisen voimaan.

Kuten mekin olemme kertoneet aiemmin, retinoli ja muut A-vitamiinin muodot uudistavat, silottavat, vahvistavat ja kiinteyttävät ihoa ja tasoittavat liiallista talin eritystä. A-vitamiini on yksi harvoista ihonhoidossa käytettävistä tehoaineista, jonka on tieteellisesti todistettu vahvistavan ihon kollageeni- ja elastaanisäikeitä.

Käytännössä se tarkoittaa juonteiden tasoittumista ja ihon pehmenemistä. A-vitamiinihoitotuotteilla pystyy myös vähentämään pigmenttimuutoksia.

Anolik muistuttaa, että retinoli- ja A-vitamiinituotteiden käyttö täytyy aloittaa asteittain, sillä iholla kestää hetken tottua suurentuneeseen A-vitamiinimäärään. Jos A-vitamiinituotteiden kokeileminen kiinnostaa, kannattaa se tehdä kosmetologin tai ihotautilääkärin opastuksella.

Ihosi heijastaa syömisiäsi

Dermatologi Whitney Bowe puolestaan muistuttaa, että suolisto ja iho ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa – suoliston hyvinvointi näkyy myös ihossa.

– Toksiinit imeytyvät suolistosta verenkiertoon ja aiheuttavat tulehdusta ympäri kehoa, myös ihossa.

Suoliston bakteeritasapaino vaikuttaa ihon hyvinvointiin. Siksi asiantuntija suosittelee muun muassa probioottien ja kuidun lisäämistä ruokavalioon.

Lue lisää: Syö itsesi kauniiksi – ravintoterapeutti listaa parhaat ruoka-aineet ihollesi

Jumppaa kasvoja

Lisäksi Elle kehottaa treenaamaan myös kasvojen lihaksia ja pitämään naaman näin kiinteämpänä. Kurkkaa eräät kasvojumppavinkkimme täältä: Kasvot kiinteiksi kotikonstein – lusikkatemppu virkistää ja kiinteyttää naamaa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?