Puristelitko finniä ja sait ihon vain ärtymään? Erikoinen tuote saa hehkutusta näpyistä kärsiviltä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Puristelitko finniä ja sait ihon vain ärtymään? Erikoinen tuote saa hehkutusta näpyistä kärsiviltä

Kantapäästä tuttu laastari edesauttaa myös finnien paranemista.

Taas uusi kikka finnien nujerrukseen!

7.9.2018 18:27

Kun naamaan ilmestyy finni, ei auta kuin yrittää kestää ja odottaa, että se menee pois. Kaikenlainen räpelöinti yleensä vain pahentaa tilannetta ja saattaa jopa hidastaa paranemista.

Jos tulit silti räpelöineeksi, Reddit-keskustelupalstan ihonhoitoaddiktit ovat löytäneet yhden tuotteen, jonka hehkutetaan tekevän finneille ihmeitä. Se on rakkolaastari, hienommalta nimeltään hydrokolloidilaastari.

[PSA] Hydrocolloid bandages + a clean hole-punch = tons of perfectly sized pimple patches! from r/SkincareAddiction

Hydrokolloidilaastari imee itseensä kosteutta, ja sen alla iho saa parantua rauhassa. Parhaiten laastari toimii keskustelijoiden mukaan nimenomaan sellaisiin näppyihin, joiden kohdalta iho on jo mennyt rikki, sillä silloin se pääsee imemään kosteutta ja auttamaan haavan paranemisessa. Se saattaa auttaa myös vähentämään arpeutumista.

Myynnissä on myös finnien päälle tarkoitettuja aknelaastareita, joiden toiminta perustuu hydrokolloidimateriaaliin, mutta halvemmalla ja vähemmällä etsimisellä pääsee, kun leikkaa kantapäälaastarista pieniä ympyröitä. Jos finnialue on laaja, laastarin voi tietenkin lätkäistä iholle myös sellaisenaan.

Redditin keskustelussa osa kertoo käyttävänsä finnilaastareita vain yöaikaan, mutta etenkin pienimmät ja huomaamattomimmat kestänevät myös päivänvalon. Hydrokolloidilaastari irtoaa itsestään, kun se on imenyt tarpeeksi kosteutta. Ja on siitä myös se etu, että parantumassa olevaa finniä ei tule kosketeltua niin helposti.

Lue myös:

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Haluatko eroon mustapäistä? 8 asiaa, jotka sinun pitää tietää

Tämä kosmetiikkatuote saattaa olla syynä piinaavaan selkäakneen

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?