Miksi kasvot pitää puhdistaa? Ammattilainen kertoo syyn – ja neuvoo lyömättömän putsaustyylin

Kasvot kannattaa puhdistaa, mutta hellävaraisesti. Kaksoispuhdistus on kauneusintoilijoiden uusi lempirutiini.

Kaikki tietävät vähintään teorian tasolla, että meikit täytyy poistaa aina ennen nukkumaanmenoa. Samalla kasvot tulee pestyä päivän muistakin pölyistä.

Mutta entä jos päivän on viettänyt meikittä, tai meikkiä ei käytä lainkaan? Pitääkö kasvot silloinkin puhdistaa?

Ammattilaisella on asiaan selkeä kanta.

– Päivän aikana iholle kerääntyy bakteereita ja ilmansaasteita. Iholla oleva lika edistää ihon ennenaikaista vanhenemista, pigmenttiläiskiä ja epäpuhtauksia, kauneuskonsultti Ida Varonen selostaa kauneuspalvelu Glamlinin tiedotteessa.

– Perusteellinen mutta hellävarainen ja omalle iholle sopiva puhdistus pitää ihon terveenä ja raikkaana.

Uusi kasvojenpesutrendi tuplapuhdistus – siis mikä?

Kaksoispuhdistuksen nimeen vannovat nyt lähes kaikki kauneusalan ammattilaiset. Tuplapuhdistuksesta on tullut varsinainen ihonhoidon trenditermi.

– Kaksoispuhdistus on kasvojen pesu, joka tehdään kahdessa vaiheessa, Varonen kertoo tiedotteessa.

– Ensimmäisessä vaiheessa käytetään puhdistusöljyä, -voidetta tai misellaarivettä poistamaan meikki, aurinkosuoja ja ihon erittämä tali. Toinen puhdistusvaihe on vesipohjainen puhdistus, jossa poistetaan iholta hiki, bakteerit ja kuolleet ihosolukot. Puhdistuksen toinen vaihe puhdistaa myös ihohuokoset.

Pese ihon öljy pois öljyllä, puhdista lopuksi putsarilla

Kaksoispuhdistus perustuu siihen, että vesi ja öljy eivät sekoitu keskenään.

– Tali on ihon tuottamaa öljyä, joka tukkii ihohuokoset helposti ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Tali takertuu kuolleisiin ihosoluihin ja muihin epäpuhtauksiin, jolloin ne jäävät ihoon kiinni.

Öljypohjaisista puhdistustuotteista löytyy nykyisin useita erilaisia vaihtoehtoja. Ammattilaisella on niille yksi ehto.

– Öljypuhdistustuotteen täytyy sisältää surfaktantteja, joita lisätään tuotteeseen kemiallisesti. Nämä pinta-aktiiviset aineet eivät jää iholle vaan peseytyvät vedellä pois.

Vesipohjaisen puhdistuksen tulisi olla Varosen mukaan puolestaan erittäin hellävarainen. Kakkosvaiheen kuuluu sekä puhdistaa että kosteuttaa ihoa.

Näin ammattilainen toteuttaa tuplapuhdistuksen

  1. Ensimmäisessä puhdistusvaiheessa pese kasvosi niin, ettei ihollasi ole enää näkyvästi meikkiä eikä pumpulituppoon jää jälkiä meikistä. Jos kasvoillasi on paljon meikkiä, tämä vaihe voi vaatia useamman pesukerran. Kun pintamöhnä on poistettu, on vesipohjaisen puhdistuksen aika.

  2. Hiero puhdistustuotetta iholle minuutin verran. Tarkoituksena on päästä eroon ihohuokosiin kerääntyneestä liasta. Hieromalla tuotetta tarpeeksi kauan pidät huolen siitä, että kaikki tuotteessa olevat raaka-aineet ehtivät aktivoitua. Kasvojen puhdistukseen pätee vähän samat säännöt, kuin hampaiden harjaamiseen. Suosittelen siis käyttämään ainakin kaksi minuuttia puhdistukseen. Muistathan myös olla käyttämättä liian kuumaa vettä kasvojen huuhteluun. Kuuma vesi ärsyttää ja kuivattaa ihoa turhaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?