Testasimme anti-age-purkit! Nämä tuotteet saavat muutoksia aikaan jo kahdessa viikossa

Toimituksen 40–60+ ikäiset naiset ottivat joukon erilaisia anti-age-tuotteita testiin.

Miltä ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä ehkäisevät voiteet ja seerumit tuntuvat, ja huomaako parin viikon kokeilujakson aikana todellisia tuloksia?

Testasimme. Näin purkit pärjäsivät.

Joe Blasco Anti-ageing Cream -kosteusvoide, 50 € / 50 ml

”Pyöreä purkki on ulkoisesti vaatimattoman näköinen, kuin mikä tahansa voidepurkki. Itse voide ei kuitenkaan ole mitä tahansa tököttiä vaan erittäin laadukkaan tuntuista. Käsituntuma on pehmeä eikä tippaakaan rasvainen. Tuoksu on neutraali.

Voide levittyy helposti. Iholle jää kevyt ja ohut, hyvä tuntuma, eikä voide kiristä tai kirvele. Iho tuntuu terveeltä ja hoidetulta.

Kahden viikon kokeilun jälkeen kasvojen iho tuntuu pehmeältä kuin vauvanpeppu. Rasvoissa taitaa todella olla eroja. Tätä voidetta en unohda!”

Exuviance Age Reverse Total Correct + Sculpt Serum -hoitoseerumi, 89 € / 30 ml, ja Age Reverse HydraFirm -kosteusvoide, 74 € / 50 ml

”Seerumin rakenne ja tuoksu ovat miellyttävät. Seerumi imeytyy nopeasti ja tuntuu hyvältä iholla. Mukavaa kihelmöintiä muutamana ensimmäisenä päivänä! Tuli tunne, että jotain hyvää tapahtuu ihossa. Plussaa tyylikkäästä ja toimivasta pumppupullosta.

Kosteusvoide on miellyttävän tuoksuinen ja kermaisen ylellisen tuntuinen tuote. Helppokäyttöinen ja hygieeninen pumppupullo plussaa!

Tuote ei kuitenkaan imeytynyt kovin hyvin ihoon, vaan jätti melko rasvaisen pinnan. Voide ei sovi iltakäyttöön ainakaan juuri ennen nukkumaan menoa – tosin vielä aamullakin sekä seerumi että kasvovoide lähtivät rullana iholta, eivätkä sopineet meikin alle.

Rypyt olivat vielä kokeilujaksonkin jälkeen tallella, mutta iholla oli välillä kiva tunne siitä, että jotain olisi tapahtumassa!”

Green People Anti-Ageing 24-hour Cream, 28 € / 50 ml

”Brittiläisen luonnonkosmetiikkamerkin anti-age-voiteen pakkaus on yksinkertainen, pumppupullo valkoista muovia harmain tekstein.

Tuote on kätevä ja toimiva, ylellisyyttä tässä ei ole tippaakaan. Tuote itsessään on lähes tuoksuton valkoinen voide – ihan hyvä niin, se on miellyttävämpi kuin luonnonkosmetiikalle tyypillinen yrttinen tuoksu.

Voidetta neuvotaan annostelemaan säästeliäästi. Iän myötä hieman kuivemmaksi muuttuneelle sekaiholleni säästeliäs määrä tätä voidetta ei kuitenkaan riitä.

Ensimmäisellä käyttökerralla kasvot lehahtavat punaiseksi, mutta ihossa ei tunnu kihelmöintiä tai muuta ikävää, joten jatkan testiä. Samaa vaikutusta ei synny enää uudelleen.

Käyttökokemus on kokonaisuudessaan miellyttävä. Parin viikon jälkeen kuvittelen, että posket ovat hiukan sileämmät ja kiinteämmät, mutta suuria muutoksia ei ihossa tapahtunut.”

Estelle & Thild Super Bioactive Brightening Serum, 59,50 € / 30 ml

”Ruotsalaisen luonnonkosmetiikkamerkin anti-age-tuote on geelimäinen seerumi, väriltään vaaleanpunainen ja tuoksultaan kevyen kukkainen.

Huurrelasinen pumppupullo miellyttää silmää yksinkertaisella tyylikkyydellä – pumppu on tosin hankala, joka ainoalla käyttökerralla onnistuin ruiskaisemaan geeliä muualle kuin käteeni.

Geeli on yksinään käytettäväksi liian ohut, mutta kosteusvoiteen kanssa toimiva. Levittämisen jälkeen geeli imeytyy melko nopeasti ja raikas tunne säilyy hetken.

Erityisiä nuorentavia vaikutuksia en ihossani parin viikon käytön jälkeen huomaa. Iho tuntuu kuitenkin miellyttävän sileältä kokeilun jälkeen.”

Dior Capture Youth Plump Filler Serum, 115 € / 30 ml

”Lasipullo henkii luksusta, ja avatessa vaikutelma vain vahvistuu – pullosta leviää hento mutta huumaavan kukkainen tuoksu.

Ihoni rasvoittuu helposti, ja siksi tehoseerumit tuntuvat joskus päiväkäytössä meikin alla turhan tuhdeilta. Tämä hyaluronihappoa sisältävä seerumi on ihanan ohutta ja täydellisesti imeytyvää, ja sopiikin loistavasti sekä päivä- että yökäyttöön.

Tuote lupaa täyteläistää ihoa, ja sen se myös tekee. Iho näyttää kosteutetulta ja heleältä, ja sen pinta vaikuttaa tasaisemmalta. Näytät todella hehkeältä, sanoo työkaverikin. Iho on pehmeä kuin pumpuli.

Miinusta vain siitä, että seerumi hupenee harmillisen nopeasti! Pipetillä annosteltaessa ei tule onneksi lotrattua kallista ainetta hukkaan.”

Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules, 101 € / 60 kpl

”Elizabeth Ardenin keramidikapselit ovat uudistuneet, ja vaikutuksen luvataan olevan entistä tehokkaampi.

Biohajoavassa kapselissa on reiluhko annos seerumia. Koska ihoni ei ole erityisen kuiva, sitä riittää levitettäväksi myös kaulalle ja sipaisu dekolteelle.

Seerumi on kevyttä, silkkistä ja täysin tuoksutonta.

Seerumi tekee ihostani ihanan ravitun ja pehmeän – voisi sanoa, että nuorekkaamman tuntuisen.

Ihastun kapseleihin, koska niitä on helppo ottaa matkalle mukaan. Kapseleiden miinuspuoli tosin on, että avaamisessa saa olla tarkkana: et todellakaan halua, että tämän hintaista tuotetta valuu hukkaan.”

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum, 43 € / 30 ml

”Levitän seerumia yöksi, ja heti seuraavana aamuna ihoni näyttää paremmalta kuin edellisenä iltana. Yllättävän tehokkaasti täyteläistävä tuote!

Ihoni on herkästi rasvoittuva, ja tämä seerumi on koostumukseltaan sen verran paksua, että meikkipohjan kanssa lopputulos tuntuu turhan tahmaiselta. Yökäyttöön tuote kuitenkin jää.

Pikkumiinus tuoksusta, joka on omaan nenääni liian voimakas ja kliininen.”

Oriflame NovAge Advanced Skin Renewing -ihonhoitokuuri, 48 € / 40 ml

”Ihonhoitokuuripakkaus sisältää neljä tuubia kuorintanestettä ja neljä tuubia neutraloivaa nestettä. Kaksivaiheinen ihonhoito-ohjelma lupaa aktivoida ja uudistaa ihoa. Neljän viikon ihonhoitokuuri sisältää alfa-hydroksihappoja, jotka kuorivat iholta kuolleita ihosoluja ja edistävät ihosolujen uudistumisprosessia. Auttaa tasoittamaan ihon koostumusta ja väriä, vähentää juonteita ja ryppyjä, vähentää tummia läiskiä, supistaa ihohuokosia ja häivyttää aknearpia.

Tämän tuotteen käyttö kannattaa aloittaa lukemalla käyttöohje huolellisesti – ja noudattaa sitä.

Tuotteen sisältämät AHA-hapot voivat lisätä ihon herkkyyttä UV-säteilylle, joten tuotteen käytön aikana ja viikon sen jälkeen on syytä välttää aurinkoaltistusta ja käyttää aurinkosuojavoidetta.

Kokeilin tuotetta neljän viikon kuurina ja tein hoidon viikon välein, iltaisin suihkun jälkeen. Kaksivaiheinen hoito aloitetaan tuubilla, jonka kyljessä on numero 1 ja joka on glykoli- ja maitohappoa eli alfa-hydroksihappoja (AHA) sisältävä kuorintaneste. Kuorinta-aineen annetaan vaikuttaa 10 minuuttia, minkä jälkeen avataan numerolla 2 varustettu tuubi ja levitetään iholle sen sisältämä neutraloiva neste.

Kuorintaneste levittyy puhtaalle iholle helposti, ja 5 millilitran tuubi on yllättävän riittoisa, joten siitä riitti ainetta myös kaulalle ja dekolteelle. Jos teet samoin, huolehdi että levität myös 2-vaiheen neutraloijaa samoille ihoalueille.

1-vaiheen 10 minuutin vaikutusajan täytyttyä ihoa kihelmöikin jo huomattavasti, mutta 2-vaiheen neutraloija pysäytti kuorinnan aikaansaaman kirvelyn.

Pian hoidon jälkeen iho tuntui sileältä ja pehmeältä, ja seuraavana aamuna meikkivoide levittyi helposti ja tasaisesti. Ilmeisesti jonkinlainen puhdistusprosessi käynnistyi, koska ensimmäistä hoitokertaa seuraavana päivänä iho puski huokosista talia, etenkin leuan alueella. Myöhemmillä hoitokerroilla tätä ilmiötä ei kuitenkaan enää esiintynyt.

Mitään dramaattista ihon koostumuksen muutosta tai ihohuokosten taianomaista pienentymistä en voi väittää tapahtuneen edes neljän viikon kuurin jälkeen, mutta ei tämä aivan tehotonkaan tuote ole. Etenkin hoitoja seuraavina päivinä iho tuntui tasoittuneelta ja kasvojen väri näytti kirkastuneen.

Myös pienimmät juonteet olivat silottuneet, joten kenties ryppyjen muodostusta voi kuurilla himpun verran hidastaa.

Voisin suositella kuuria henkilölle, jolla ei ole aikaa tai varaa vastaavaan hoitoon kauneushoitolassa. Herkkäihoiselle AHA-hapot voivat olla liian väkevää tavaraa, joten jos vähänkään arveluttaa, kotikäytön sijaan kannattaa kääntyä kosmetologin puoleen ja nauttia hoidosta ammattilaisen käsissä, omalle ihotyypille valituilla tuotteilla.”

Nivea Cellular Hyaluron Filler + Volume Contour Plumping Pearls Serum, 19,90 € / 30 ml

”Korkea purkki on kätevä käyttää – pumppu tuo lisäpisteitä.

Seerumi on koostumukseltaan aavistuksen paksua, mutta levittyy iholle hyvin eikä jää kököksi. Paksuudesta tulee luotettava fiilis. Tuoksu on huomaamaton.

Seerumi on purkissa rakeina, jotka pumppu suodattaa voiteeksi. Tämä on hauska keksintö. Tulee yhtä ylellinen olo kuin kahvipapujen kanssa. Ilmassa on tuoreuden tuntua.

Kahden viikon kuluttua iho todella on heleämpi kuin aikaisemmin. Tuttu ihastelee kasvojani ja kysyy, mitä minulle on tapahtunut. Kun kerron, että käytän anti-age-tuotetta, kaikki haluavat kuulla sen nimen.”

L’Oréal Wrinkle Expert Anti Wrinkle Firming Care -päivävoide 45+, 6,90 € / 50 ml

”Pyöreästä purkista ja voiteen annostelemisesta sormin tulee epähygieeninen olo.

Voide tuntuu vähän tahmealta. Tulee mieleen vedellä jatkettu hammastahna. Voide levittyy hyvin, mutta kirvelee vähän. Tuoksu on mieto.

Elämässä on asioita, joita ei osaa selittää. Tässä voiteessa ei ole mitään suurempaa vikaa, mutta jotenkin vain tuntuu, että emme kuulu yhteen. Kosmetiikasta pitää tulla ylellinen olo. Tästä voiteesta tulee homssuinen fiilis.

Kahden viikon testaamisen kuluttua iho on kuitenkin tasainen ja nätti.”

Sensai Cellular Performance Wrinkle Repair Essence, 176 € / 40 ml

”Tyylikkääseen pulloon pakattu hoitoseerumi lupaa vähentää uurteita ja ryppyjä ja tehdä ihosta täyteläisemmän ja kiinteän silkkisen tukemalla ihon kollageeniaineenvaihduntaa.

Levitän seerumin puhtaille kasvoille aamuin illoin ennen kosteusvoidetta. Tuote on todella riittoisaa: yksi kevyt painallus kätevästä pumppupullosta riittää koko kasvoille.

Seerumi on lupauksensa mukaisesti silkkimäisen pehmeää ja levittyy vaivatta kasvoille. Ihoni suorastaan imaisee seerumin itseensä.

Tuote jättää aavistuksen tahmean mutta napakan pinnan. Tuntuu, että kosteusvoidetta ei välttämättä edes tarvitsisi seerumin jälkeen.

Meikkivoide levittyy sulavasti ja rullautumatta seerumin ja kosteusvoiteen päälle. Parin viikon käytön jälkeen kuivat laikut ihollani ovat kadonneet ja tuntuu, kuin ihoni olisi saanut uutta hehkua. Napakkuuden lisääntymisen huomaan selvästi.

Hienoihin uurteisiin en huomaa vaikutusta, mutta iho on selvästi kosteutetumpi.

Luksustuote on loistovalinta väsyneelle, ikääntyvälle iholle, jos lompakko antaa myöten, sillä hinta kirpaisee. Miinusta nimenomaan hinnasta ja kohtuullisen voimakkaasta tuoksusta, joka onneksi haihtuu iholta nopeasti.”

 

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki tuotearviomme täällä!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?