Kauneustoimittajan kesän paras päätös: Varpaankynsien geelaus - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kauneustoimittajan kesän paras päätös, jota todella kannattaa kokeilla

Kesäjalat sandaalivalmiudessa joka päivä? Kyllä kiitos.

Kauneustoimittajan varpaat lomalla. Kynsien sävyksi valikoitui helppo nude, joka sopii yhteen monen kanssa.­

2.7.2018 15:08

Kuinka monta kertaa olet ajatellut sujauttavasi avonaiset sandaalit jalkaan, katsahtanut sitten jalkojasi ja todennut, että ne on sittenkin parempi piilottaa ballerinojen sisään?

Jep, niin minäkin.

Pidän kädet ja sormien kynnet yleensä edustuskunnossa, mutta jalat ja varpaankynnet jäävät armottoman vähälle huomiolle.

Kun kesä ja lämpimät säät tai aurinkoloma koittavat ja kengät on aika vaihtaa kevyempiin tai potkaista kokonaan pois jaloista, talvikaudella pitkään piilotellut jalat saavat aikaan suurin piirtein saman reaktion kuin ikkunat kevätauringossa: jotain on pakko tehdä, sillä silmiä kirvelee.

Tänä kesänä poikkesin kauneudenhoitotavoistani ja päätin olla kotona puunaamisen sijaan laiska. Varasin vastoin tottumuksiani ajan kauneushoitolasta ja hoidatin jalkani toukokuussa kuntoon.

Se oli kesäni paras päätös.

Perinteisen jalkahoidon lisäksi nimittäin repäisin ja otatin varpaankynsiin geelauksen, kauniisti kiiltävän ”kestolakkauksen”.

Kauneustoimittajan varpaat lomalla. Kynsien sävyksi valikoitui helppo nude, joka sopii yhteen monen kanssa.­

Geelaus on oman kynnen päälle tehtävä geelivahvistus ja halutessa värilakkakerros tai ranskalainen manikyyri UV-kovetteisella geelillä. Geelaus tasoittaa kynnen ja antaa tavallista kynsilakkaa kiiltävämmän pinnan.

Lopputulos näyttää lähes tavalliselta lakkaukselta, eikä kynteen lisätä pituutta, joten varpaat pysyvät hyvin luonnollisina. Varpaiden geelauksen hinta vaihtelee hoitoloittain noin 55–70 euron välillä.

Parasta geelauksessa on sen kesto: Lakkaus kestää varpaissa täysin kulumattomana ja siistinä noin 1–2 kuukautta, oman kynnen kasvunopeudesta riippuen. Tämän jälkeen geelatut kynnet voi joko laitattaa uudelleen tai kasvattaa pois.

Omani ovat säilyneet kauniina jo reilut kuusi viikkoa. Ne ovat selvinneet esimerkiksi viikon rantalomasta, juhannuksesta ja mökkiviikonlopusta, ja odottavat nyt tulevaa kesäfestareilla tamppaamista.

Lisäksi jalat ovat olleet aina takuuvarmassa sandaalikunnossa, eikä kynsilakan tilanteelle ole tarvinnut uhrata ajatustakaan puoleen kesään.

Nyt olen varaamassa varpailleni uutta aikaa – seuraavalla lakkauksella mennäänkin sitten elokuun loppuun asti.

Tämän päätöksen tulen uusimaan taas ensi kesänä.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset