Kaikki pukeutuvat nyt yhteen takkiin, kiitos Melania Trumpin

Monen takissa lukee nyt ”I really care”, minä todella välitän. Takit ovat vastalause presidentin puolison takkivalinnalle.

Melanian takki nostatti kohun reilu viikko sitten. Nyt sen avulla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen.

2.7.2018 12:59

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump vieraili Yhdysvaltain ja Meksikon välisellä rajalla toissa perjantaina päällään takki, jota ei voinut jättää huomiotta.

Koko maailma kiinnitti katseensa edullisen ketjuliiketakin selkämykseen, jossa komeili suurin kirjaimin lause ”I really don’t care, do u?” eli en todellakaan välitä, välitätkö sinä? Takki on tuttu ketjuliike Zaran aiemmasta mallistosta.

Presidentin puolison pukeutuminen herätti Yhdysvalloissa hämmennystä, ja pian takista puhuttiin maailmanlaajuisesti sosiaalisessa mediassa. Erityisesti pahennusta aiheutti takin konteksti, vierailu rajaseudulle ja tutustuminen siirtolaislasten kohteluun.

Melania nousemassa koneeseen kohutakissa perjantaina 21. kesäkuuta.

Melania vieraili takissaan USA:n ja Meksikon rajalla.

Melanian tiedottaja vakuutti, ettei teksti ollut tarkoitettu viestiksi siitä, ettei presidentin puoliso piittaa siirtolaislasten kohtalosta.

Itse Donald Trump puolestaan twiittasi, että takin teksti viittaa valeuutismediaan ja siihen, kuinka Melania on oppinut olemaan piittaamatta epärehellisyydestä.

Soppa oli kuitenkin valmis, ja pian takista ilmestyi päinvastaista viestiä julistavia vaateversioita. Nyt moni pukee päälleen takin, jonka selkäteksti ilmoittaa välittämisestä.

Jessica Maria Moreno puki päinvastaista ajatusmaailmaa viestittävän takin mielenosoituksessa Washingtonissa viime torstaina.

Tekstiä nähtiin myös ”Families Belong Together” -mielenosoituksessa Bostonissa lauantaina.

Tekstiä käytettiin toissa viikonloppuna myös Brexit-mielenilmauksessa Lontoossa.

Feministinen vaatemerkki Wildfang tarttui takkikohuun vielä hanakammin ja pisti hetkessä pystyyn kampanjan, jonka kaikki tuotot ohjataan RAICES Texas -järjestölle työhön maahanmuuttajien koulutuksen ja oikeuksien hyväksi.

Muun muassa Elle kertoo, että I really care, don’t u? -tekstillä varustetut parkatakit myytiin loppuun välittömästi. Splash Newsin tietojen mukaan kampanjan takit ja t-paidat ovat keränneet jo 250 tuhatta dollaria eli noin 215 tuhatta euroa hyväntekeväisyysjärjestölle.

Vaatemerkki loi omat takkinsa vastauksena Melania Trumpin takkityyliin.

Tuotteiden tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

Wildfangin perustaja ja toimitusjohtaja Emma McIlroy.

Wildfangin perustaja ja toimitusjohtaja Emma McIlroy kertoo Splash Newsille olevansa häkeltynyt kampanjan menestyksestä.

– Emme ikinä kuvitelleet, että voisimme kerätä näin paljon rahaa. Tunnemme olevamme niin etuoikeutettuja, kun saamme auttaa järjestöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?