Suomalainen Henry, 24, teetti brasilialaisen pyllynkohotuksen: Pakaroihin neljä kiloa rasvaa – katso kuvat ennen ja jälkeen

”Ehkä nopea, mutta ei helppo reitti,” vloggaaja Henry Harjusola kuvailee Espanjassa tehtyä rasvansiirtoa.

Henry Harjusola on kampaaja ja suosittu vloggaaja.

30.6.2018 8:03

Brasilialainen pyllynkohotus (brazilian butt lift), eli rasvansiirto pakaroihin on noussut viime vuosina yhdeksi maailman suosituimmista kauneusleikkauksista.

Suomessa suurten takamusten trendi ei ole yhtä kovassa nosteessa kuin vaikkapa toimenpiteen kotimaassa Brasiliassa, mutta täältäkin löytyy BBL-operaatiosta haaveilevia ja sen läpikäyneitä.

Yksi pakaroitaan kirurgisesti kohottaneista on kampaaja ja Youtube-tähti Henry Harjusola. 24-vuotias Henry on siirrättänyt lantionsa ja takapuolensa alueelle lisää rasvaa jo kahdesti.

Haaveissa muodokkaampi vartalo

Henry hakeutui rasvansiirtoon, koska hän on pitkään haaveillut saavansa muodokkaamman vartalon ja ennen kaikkea leveän lantion.

– Olen ollut ylipainoinen, ja aiemmin kropassani ei ollut minkäänlaista mallia. Tavoitteena oli leveä lantio, joka sopisi leveisiin hartioihini, Henry sanoo.

Hän kertoi kauneusihanteistaan Me Naisten haastattelussa vuonna 2016:

– Olen tosi nuoresta asti ihannoinut muovista ulkonäköä. En hae mitään bimbo-lookia, vaan saan usein scifileffoista inspiraatiota, ja muokkaan sen mukaan naamaani.

Tuolloin Henry oli ottanut kasvoihinsa pistoshoitoja ja kohottavia mesolankoja. Vartalon muokkaamista kauneuskirurgian keinoin hän harkitsi pitkään.

– Mikä tahansa kauneuskirurginen operaatio vaatii hirveät kasat tutkimista, jotta voi varmistua siitä, että menee hyvälle kirurgille ja toimenpide on turvallinen. Vuoden päivät tutkiskelin ennen kuin päädyin mihinkään.

Tältä Henry näytti ennen Espanjassa tehtyä brazilian butt lift -toimenpidettä.

Suuria muutoksia

Henryn ensimmäinen butt lift tehtiin Suomessa. Koska Suomessa ei siirretä kerralla suuria määriä rasvaa, toimenpiteitä oli tarkoitus tehdä lisää.

Henry kertoo kuitenkin todenneensa konsultaatiokäynnillä, ettei suomalainen kirurgi pystyisi antamaan hänelle sitä, mitä hän halusi.

Plastiikkakirurgi Hilkka Peltoniemi kertoi aiemmin Me Naisten haastattelussa, että Suomessa rasvaa siirretään kerralla noin 300–500 grammaa per pakara. Sillä saa takapuoleen hieman muotoa ja pehmeyttä, mutta ei valtavaa Kardashian-takapuolta.

Peltoniemen mukaan suurista rasvansiirroista haaveilevat hakeutuvatkin ulkomaille.

Niin teki myös Henry. Hän löysi Espanjan Marbellasta kirurgin, joka on tunnettu alallaan ja joka on tehnyt paljon juuri brazilian butt liftejä.

– Toimenpiteenä espanjalainen on kalliimpi, mutta muutokset ovat isoja, eivätkä mitään nysväämistä, Henry sanoo.

Hänelle siirrettiin kummallekin puolelle 2 100 grammaa rasvaa, eli noin nelinkertaisesti se määrä, jota Suomessa pidetään turvallisena.

Pyllynkohotusten jälkeen Henry on tyytyväinen lantionsa muotoon. Hän on silti lähdössä vielä yhteen toimenpiteeseen Espanjaan.

Maailmalla pyllynkohotuksissa on sattunut useita kuolemantapauksia, kun suurta rasvamäärää siirrettäessä on osuttu verisuoneen, ja rasva on tukkinut keuhkoverenkierron. Toimenpiteeseen liittyy paljon muitakin vakavia riskejä.

Henry sanoo silti, ettei häntä pelottanut mennä Espanjaan operoitavaksi.

– Toimenpide ei pelottanut, vaan jälkimaininki. Ensimmäinen viikko leikkauksen jälkeen on pahin.

Melkein rampa

Vaikka BBL-operaatio ei jätä suuria haavoja, toipuminen ei ole helppoa. Lantion alueelle ei saa kohdistaa moneen viikkoon lainkaan painetta, mikä tarkoittaa, että leikkauksen jälkeen on nukuttava vatsallaan ja vältettävä istumista monta viikkoa. Rasvanottokohdissa täytyy pitää painevaatteita.

– Onhan se rankka toimenpide, kun käsitellään rintalastasta polviin saakka. Ensimmäisen kuukauden ajan olet melkein rampa, et taivu etkä pysty laittamaan edes kenkiä jalkaan.

Radikaali vartalonmuokkaus vaikuttaa myös mieleen.

– Isoin puoli on henkinen toipuminen. Jossain vaiheessa tulee sellainen olo, että mitä tuli tehtyä, Henry kertoo.

Hänen mukaansa moni kokee kauneuskirurgian jälkeen masentuneisuuden tunteita. Toimenpiteen lopulliset tulokset näkyvät vasta noin puolen vuoden kuluttua, ja aluksi keho on turvonnut ja kipeä.

Harkitse vielä

Kaikesta huolimatta Henry kertoo olevansa tyytyväinen lopputulokseen. Suunnitelmana on käydä vielä kerran Espanjassa kiristämässä vatsanahkaa ja siirtämässä lisää rasvaa lantiolle, ja sitten on valmista.

Henry kokee, että kauneuskirurgia on ainoa reitti siihen ulkonäköön, jota hän tavoittelee.

– Hoetaan, että saman saisi helposti salilla, mutta joitain tavoitteita ei pysty treenaamalla saamaan.

Brazilian butt liftiä harkitseville Henry antaa neuvon.

– Harkitse vielä neljä kertaa ja monen kuukauden ajan. Tuo on ehkä nopea, mutta ei helppo reitti. Mieti, kestääkö päänuppi sen.

Lue myös plastiikkakirurgin näkemys toimenpiteestä.

Lue lisää:

Pari desiä itsetuntoa – kolme naista jätti häpeänsä rintakirurgin leikkauspöydälle

Courteney Cox myöntää tehneensä kasvoilleen asioita, joita katuu: ”Yritin jahdata nuoruutta”

Hiukset Turkista, rinnat Puolasta: Näihin maihin kauneusleikkausturistit matkaavat

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?