Maksaläiskiä, näppyjä, punoitusta, verisuonia – näin saat ihon pienet virheet piiloon - Tyyli - Ilta-Sanomat

Maksaläiskiä, näppyjä, punoitusta, verisuonia – näin saat ihon pienet virheet piiloon

Onko aurinko herättänyt maksaläiskät talviunilta, vai onko punoittavien näppyjen peittäminen päivittäistä puuhaasi? Etsimme ratkaisut yleisimpiin pulmiin, joita epätasaisuuksia ja värivirheitä peittäessä voi tulla vastaan.

27.6.2018 6:57

Miten piilotan punoittavan finnin ja couperosan?

Punaisena hohtaviin epätasaisuuksiin kannattaa kokeilla vihreää peitetuotetta.

Suuremmille alueille, kuten couperosasta punoittaville poskille, mintunvihreä väri kannattaa levittää ennen meikkivoidetta. Kun pahin punaisuus on taitettu, peittävää meikkivoidetta voi laittaa kevyemmällä kädellä.

Yksittäiset finnit taas voi meikkivoiteen levittämisen jälkeen tuputella vihertävällä peitetuotteella. Sen jälkeen vihreys häivytetään pienellä määrällä ihon sävyistä peitevoidetta.

Parhaimman pysyvyyden saa, kun meikkikerrokset kiinnittää irtopuuterilla.

Miten peitän sinertävät verisuonet?

Ihon alla kuultavat verisuonet näyttävät usein sinertäviltä tai violeteilta. Sen vuoksi niille ei toimi sama viheriäinen kikka kuin punoittavalle suonistolle.

Keltainen tai persikkaiseen taittava peitevoide piilottaa parhaiten esimerkiksi nenänpielien violetit verisuonet tai silmien alla olevat tummentumat.

Levitä peitetuotetta taittoa vaativien kohtien päälle ja häivytä huolellisesti. Tarkimman jäljen saat pienellä peitevoidesiveltimellä.

Pystyykö sameita läikkiä kirkastamaan?

Joskus iho saattaa olla kauttaaltaan samea, joskus taas yksittäinen kohta kasvoissa vaikuttaa elottoman väriseltä. Keltapohjaisella iholla voi esiintyä myös keltaiseen taittavia maksaläiskiä, joiden sävyä haluaisi raikastaa.

Onneksi liilat taittosävyt pelastavat sameudelta ja kellertävyydeltä. Koko kasvojen kirkastukseen toimii heleän violetti pohjustustuote, yksittäisiin alueisiin taas pastellisen liila peitevoide.

Miten vältän perunapeltoefektin?

Kun meikkivoidetta ja peiteainetta kerääntyy koveriin arpikohtiin ja kohollaan olevien näppylöiden ympärille, saattaa lopputulos näyttää epätasaiselta perunapellolta. Siksi ihon pintaa kannattaa tasoittaa jo ennen meikkivoidetta.

Erityisesti silikonipohjaiset pohjustusvoiteet ovat epätasaisen ihon ystäviä, eikä nykyisten tuotteiden kanssa tarvitse pelätä ihon tukkeutumista – kunhan muistaa iltapesun. Pohjustusvoide auttaa myös meikkiä pysymään paikallaan, eikä peiteaine valahda kasaksi finnin ympärille.

Ja kun peitevoide on runsaspigmenttinen, sitä ei tarvita niin paljon, jolloin tuote ei kerrostu pakkelimaisesti.

Miten häivytän maksaläiskät?

Jos maksaläiskät tai pigmenttihäiriöt peittää liian paksulla tai vaalealla peitetuotteella, ne saattavat muuttua ikävän harmahtaviksi.

Paras tapa on häivyttää tummemmat alueet ympäröivään ihoon. Tarkoitukseen sopii aavistuksen tummempi sävygeeli, jonka voi levittää koko kasvoille tai vain maksaläiskän päälle ja ympärille.

Meikkivoiteen voi myös levittää niin, että jättää maksaläiskän ympäristön peittämättä ja tummentaa sitten sävynmukauttajan avulla muutaman pisaran meikkivoidetta tummemmaksi. Näin pigmenttihäiriöiselle alueelle voi levittää tummempaa sävyä, joka sulauttaa kohdan paremmin muuhun ihoon.

Myös maksaläiskille tarkoitetut tummemmat peitevoiteet toimivat hyvin, kunhan häivyttelee ne hyvin.

Millainen meikkivoide ei sula päivän aikana?

Peittävä ja pitkäkestoinen meikkivoide kannattaa valita huolella, jotta lopputulos ei ole pakkelinen. Mitä pigmenttisempi meikkivoide on, sitä ohuempi kerros riittää – näin lopputulos säilyy peittokyvystä huolimatta kuulaana ja kauniina.

Meikkivoiteen on hyvä olla aavistuksen mattapintainen, jotta se pysyy paikallaan pitkänkin päivän. Hillitön kivipuuterin tuputtelu ei kuitenkaan ole avain onneen, sillä kovin mattainen lopputulos tuo esiin jokaisen pienenkin kuopan ja kohouman.

Irtopuuterin painelu pehmeällä vipalla on kevyempi vaihtoehto ja auttaa hyvin kiinnittämään meikin.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää:

Rasvaisten hiusten pelastus on tässä: 6 kampausta, jotka piilottavat likaisuuden

Highlighter-tuotetta kannattaa laittaa myös muualle kuin kasvojen korkeimmille kohdille? Rihannan meikkaaja vinkkaa, minne

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?