Pitääkö sekä yö- että päivävoidetta oikeasti käyttää? Suomalaismeikkaaja antaa selvän vastauksen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Pitääkö sekä yö- että päivävoidetta oikeasti käyttää? Suomalaismeikkaaja antaa selvän vastauksen

Jos et vielä tiennyt, mitä eroa yö- ja päivävoiteella on, kuulet sen nyt.

15.6.2018 19:05

– Törmään tosi usein siihen, että kysytään, että eikö se nyt ole ihan sama, mitä voidetta kasvoille levittää. Että onko sillä niin väliä, lukeeko voiteessa yö vai päivä, stylisti ja meikkitaiteilija Outi Broux kertoo ihonhoitomerkki Lieracin tilaisuudessa.

Yö- ja päivävoiteella on kuitenkin ammattilaisen selostuksen mukaan selvä ero. Yövoiteen ominaisuudet on suunniteltu korjaamaan ihoa, päivävoiteen puolestaan suojaamaan sitä.

– Keho toimii ihan eri lailla päivä- kuin yöaikaan, ja sekä kehon että ihon tarpeet ovat erilaiset päivällä ja yöllä, hän sanoo.

– Päivällä iho tarvitsee suojaa, sillä ihon koko tehtävä on olla puolustusasemissa kaikilta ulkopuolisilta haittatekijöiltä, kuten mikrobeilta, epäpuhtauksilta ja UV-säteiltä. Päivävoide tukee ihon omaa suojaa.

Yön aikana ihossa tapahtuu puolestaan päivän aikana syntyneiden vahinkojen ja vaurioiden korjaus- ja siivousurakka. Sitä varten suunniteltu yövoide auttaa ihoa sen omassa korjausprosessissa.

– Ihon lämpötila muuttuu yön aikana, se siivoaa kuolleet ja vaurioituneet solut pois tieltä ja hakee tarvitsemiaan ravintoaineita.

Siksi yövoiteissa keskitytään korjaaviin ja vaikkapa turvotusta vähentäviin ainesosiin ja ominaisuuksiin. Yöllä iho ei tarvitse myöskään esimerkiksi päivävoiteissa usein käytettyä SPF:ää eli suojakerrointa.

– Jos ihostaan haluaa pitää mahdollisimman hyvää huolta, kannattaa molempia voiteita käyttää, Broux summaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?