Marketista saa huulipunan, joka kestää vaikka useammat kesäjuhlat putkeen

Testasimme huippusuositut, kauneusmaailman hiteiksi nousseet nestemäiset huulipunat.

31.5.2018 13:55

Nestemäiset huulipunat eli liquid lipstickit ovat nousseet parin vuoden aikana jokaisen kauneushifistelijän ja meikkitietäjän huulille.

Nestemäisiä huulipunia kiitellään etenkin pysyvyydestään. Ne voivat tuntua kesää kohden raskailta, mutta näille yleensä mattapintaisille ja erittäin kestäville tuotteille on tilansa esimerkiksi kesäjuhlissa, joissa meikin on kestettävä syömiset ja juomiset tuhraantumatta.

MyStyle testasi nipun punia ja poimi sieltä ehdottomat suosikkituotteet, keskivälin mukiinmenevät meikit sekä muutaman punan, jotka eivät toimineet testihenkilön huulissa lainkaan.

Näin tuotteet pärjäsivät.

Nämä kestävät koko illan

Jeffree Star Velour Liquid Lipstick, sävy Redrum, 19,50 €

Liquid lipstickien klassikkoja. Koostumus on ohuempi kuin suurimmassa osassa testituotteita, mutta väriä riittää niin, että huulet saa intensiivisen punaiseksi vain yhdellä kerroksella.

Ja tämä sitten kestää! Koko työpäivän, monta ateriaa, veden juonnit ja kaikki. Ilahduttavasti tuote kuitenkin lähtee huulilta kiltisti puhdistusöljyn avulla, eikä huuliin jää pysyvää punaista pigmenttiä. Lisäksi sävy on täydellinen punainen.

Testin paras!

Maybelline Superstay Matte Ink, sävy Romantic, 16,90 €

Kuten Jeffree Starissa, myös tässä tuotteessa on ihanan ohut koostumus. Pigmenttiä piisaa vaikka muille jakaa, ja applikaattoria ei tarvitse uittaa purkissa toistamiseen, vaan huulet saa peittoon yhdellä kerroksella.

Tämä on nimensä mukaisesti erittäin superstay, eli pysyy läpi kaiken mahdollisen syömisen ja juomisen. Siitä syystä tuote kuitenkin myös tipahti kakkossijalle – poisto on melkoisen haasteellista, ja pinkkejä rippeitä on huulilla vielä seuraavanakin päivänä.

Paras markettituote!

Elizabeth Arden Beautiful Colour Bold Liquid Lipstick, sävy Extreme Pink, 26 €

Hurmaava ja innovatiivinen aplikaattori hämmentää aluksi. Hetken opettelun jälkeen tuotetta saa naksuteltua vaahtomuovipäähän.

Levitys onnistuu yllättävän näppärästi. Ei kuivata, ja tuote pysyy huulilla hyvänä todella pitkään. Todella hyvä!

Kat von D Everlasting liquid lipstick, sävy Lolita, 17,25 €

Klassikkotuote, joka levittyy helposti ja pysyy hyvin. Loppuvaiheessa väri kuitenkin murenee huulien keskiosasta hivenen.

Lolita-sävy on klassinen nude, tosin kesäsävyksi aavistuksen ruskeahko. Tuotetta saa tilattua merkin nettikaupasta.

Ihan OK

Smasbox Always On Metallic Matte, sävy So jelly, 24 €

Todella ohut tuote tuntuu levitettäessä mukavalta. Teräväpäisen aplikaattorin avulla on helppo rajata huulet.

Ohuudesta huolimatta väri ei ollut laikukas, eikä sitä tarvinnut kerrostaa. Metalliefekti jäi tosin vähäiseksi – iltakäyttöön tuotetta kannattaa kerrostaa.

Tuote pysyi huulilla yllättävän hyvin ruokaa vastaan, mutta mureni loppupäivästä hieman huulten keskivaiheilta. Värin kerrostus valitettavasti kuivattaa huulia, ja paksu kerros murenee huulilta vielä helpommin.

Essence Colour Boost Vinylicious, sävy Bite me if you can, 3,49 €

Periaatteessa tämä tuote ei ole liquid lipstick, koska se jättää pinnan kiiltäväksi ja kosteaksi. Se ei kuitenkaan ole huulikiiltokaan, sillä väriä tuotteessa on oikein runsaasti.

Tuote tarvitsee ehdottomasti tujun huultenrajauskynän ja puuteroinnin huulten ympärille. Muutoin liikkuvainen tuote karkaa ympärysihon juonteisiin vilkkaasti. Tämän jos saa estettyä pysyy tuote yllättävän hyvin kiiltotuotteeksi huulilla.

Kicks Liquid Lipstick, sävy Your lips but better, 13,90 €

Tätä tuotetta nimitetään Kat von D:n edullisemmaksi kopioksi, ja se pitää paikkansa. Puna on hyvin samanlainen, ehkä hivenen paksumpi ja herkempi kulumaan kuin Kat von D.

Sävy on erittäin hyvä nude!

NYX Powder Puff Lippie Powder Lip Cream, sävy Moody, 13,90 €

Tämän huulivärin juju on sienimäinen applikaattori, jolla saa tehtyä huuliin utuisan rajauksen, aivan kuin look olisi suutelon jäljiltä.

Pallomaisen sienen käyttö on hiukan hankalaa. Tuubia puserrellessa väriä turskahtaa sieneen helposti liikaa, vaikka tuotetta pitää olla huulilla ohuen ohut kerros, tai se murenee ja kuluu pois.

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour, sävy Heartbeat, 7,90 €

Perushyvä markettituote. Erittäin pysyvä, mutta myös paksuhko ja testin voittajatuotteita kuivattavampi. Koska tuote kuivaa, se myös murenee huulten keskiosasta helpommin.

Nämä eivät toimineet

Lumene Nordic Chic Liquid Matte Lipstick, sävy Heather Nude, 12,90 €

Lumenen tuotteelle minulla on suuret odotukset, sillä ostaisin mielelläni kotimaista ja helposti marketista saatavaa huulimaalia.

Valitettavasti upean värinen puna on paksua, huulia kuivattavaa ja murenevaa. Tuote ei pysy edes työpäivän aamupäivää hyvän näköisenä, ja lisäys kesken päivän vain pahentaa tilannetta.

Smashbox Always On Liduid Lipstick Matte, sävy Bawse, 24 €

Koska metalliversio Smashboxin tuotteesta toimi hyvin, oletan, että tämäkin puikko olisi nappivalinta.

Mutta ei – ehkä vika on sävyssä, sillä tätä oli mahdotonta levittää tasaisesti huulille. Lopputulos on laikukas, ja kerrostuksen jälkeen jäykkä ja kuiva. Ainoa tuote, joka teki mieli poistaa huulilta heti levityksen jälkeen.

Isadora Ultra Matt Liquid Lipstick, sävy Cool Mauve, 13,90 €

Tässä punassa on sama vika kuin Smashboxissa. Lopputulos on laikukas, ja tasainen lopputulos vaatii useamman kerroksen. Tosin sävy olisi tässäkin ollut kaunis nude.

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki testijuttumme täällä!

Kuvat: Valmistajat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?