Tiesitkö, että meikinpohjustustuote tekee muutakin kuin saa meikin kestämään? Primerin 7 ominaisuutta

Meikinpohjustustuotevalikoimasta löytyy täsmätuote lähes jokaiseen ongelmaan ja tarpeeseen.

Pohjustaminen on meikkivaihe, jonka moni skippaa, koska se tuntuu turhalta.

Meikinpohjustusaine levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muita meikkejä. Pohjustamisen isoin ja tunnetuin hyöty lienee, että se saa meikkipohjan pysymään pidempään huoliteltuna.

Hyödyt eivät kuitenkaan lopu siihen. Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät.

1. Pohjustus luo tasaisen pohjan meikille

Epätasaisuuksiin ei välttämättä auta pelkkä meikkivoide tai puuteri. Silloin apuna kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta.

2. Piilottaa punoituksen

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän.

3. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla.

4. Häivyttää ihohuokosia

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia.

5. Tuo kasvoille hehkua

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta.

6. Kosteuttaa

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan.

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikkaprimerit.

Huom! Joissakin tuotteissa saattaa olla enemmän kuin yksi listan ominaisuuksista, mutta lähtökohtaisesti meikinpohjustustuote tulee valita sen mukaan, mitä vaikutusta milloinkin kaipaa.

Kasvoille voi aivan hyvin levittää myös kahta pohjustusainetta: esimerkiksi kiiltoa hillitsevää tuotetta kasvojen keskiosaan ja heleyttävää kuivemmille reuna-alueille.

Lue myös:

9 syytä siihen, että meikkipohja epäonnistuu – ja näin korjaat tilanteen

Päihitä se! Vinkit, joilla saat kaamean finnin takuulla piiloon

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?