Testasimme 4 toimivaa kasvohoitoa – näissä todella huomaa eron!

Toimitus kokeili neljä erilaista kasvohoitoa, jotka osoittautuivat tehokkaiksi ja toimiviksi. Näistä sinäkin saatat löytää uuden luottohoitosi.

16.5.2018 14:41

Vuosia nuoremmaksi

Mikä? Pinnoitushoito pHformula A.G.E. on aikuiselle ja ikääntyvälle iholle suunniteltu hoito, joka silottaa ja tasoittaa ihoa. Omat hoitonsa on myös aknesta, hyperpigmentaatiosta ja punakkuudesta kärsiville ihoille.

Hoito tehdään pinnoitushapoilla ja muilla aktiiviaineilla, kuten vitamiineilla. Pinnoituksella luvataan olevan huomattavia hyötyjä tavallisiin kuorintahoitoihin verrattuna. Kuolleen solukon poistamisen sijaan pinnoituksen tavoitteena on keskittyä ihosolujen uudistamiseen ja uuden solukon mahdollisimman tehokkaaseen muodostumiseen.

Miltä hoito tuntuu? Hoito aloitetaan aina S.P. Complex -herkkyystestillä, joka määrittelee ihon kunnon ja herkkyyden sekä valmistelee sitä varsinaista pinnoitushoitoa varten. Siveltimellä kasvoilleni levitetty aine vaikuttaa pari minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois. Jo herkkyystestissä käy ilmi, että nyt ei olla hemmotteluhoidossa: aine kihelmöi iholla, ja kasvoja tekee mieli hieraista, jotta kutina lakkaisi. Tuoksutkin tuovat mieleen lähinnä apteekin.

Seuraavaksi vuorossa varsinainen pinnoitushoito, jossa kasvoille hangataan vanupuikolla happokerros. Ihon reagoinnista riippuen kerroksia voidaan tehdä useampikin, ja minulle niitä tehdään kolme. Hoidon aikana asiakas arvioi tuntemaansa kihelmöintiä, nipistelyä ja kuumotusta asteikolla 1–10. Itse kuvailen voimakkaimpien tuntemusten olevan tasoa 4.

Lisäpalveluna kasvoilleni tehdään vielä V.I.T.A. C kirkastava tehohoito. Hoidossa käytettävä L-askorbiinihappo eli puhdas C-vitamiini vahvistaa ihon kollageeni- ja elastiiniverkkoja. Säännöllisesti tehtynä hoito auttaa myös parantamaan pigmenttihäiriöitä. Tämä hoitovaihe tehdään sivelemällä kasvoilleni neste, joka ei tunnu miltään mutta nostattaa iholle kunnon punoituksen.

Miltä iho näytti hoidon jälkeen? Jo hoidon aikana iho tuntuu napakoituvan, ja lopuksi tuntuu siltä kuin se olisi kutistunut yhdellä koolla! Tunne ei ole lainkaan epämiellyttävän kiristävä vaan ihanan napakka.

Välittömästi hoidon jälkeen iho punoittaa eniten juuri niistä kohdista, jotka hoidon aikana kovimmin kihelmöivät, mutta punoitus laskee nopeasti kotimatkalla.

Seuraavana aamuna katson peiliin – ja olen nuorentunut! Kasvoilta on lähtenyt muutama vuosi: iho on tasaisempi, kimmoisampi ja kuultavampi, ja se suorastaan hohtaa. Kuin nuoren ihon ihana hehku olisi palannut nelikymppiseen naamaani. Olen tehosta niin vakuuttunut, että tiedän jo nyt meneväni hoitoon uudelleen.

pHformula A.G.E. -pinnoitushoito 30–60 min 65–85 €, V.I.T.A. C -hoito lisäkäsittelynä noin 20 €.

Kyytiä mustapäille

Mikä? HydraFacial on patentoitu ihonhoitomenetelmä, joka yhdistää ihon puhdistuksen, kuorinnan, ihohuokosten tyhjennyksen epäpuhtauksista sekä ihoa kosteuttavien tehoaineiden imeytyksen. Pienen imurin näköinen ja tuntuinen laite puhdistaa alipaineimulla kuolleen ihosolukon, lian sekä haitalliset mikrobit erilliseen säiliöön.

Hoito korjaa ihon peruskuntoa ja syväkosteuttaa sitä. Hoitoon on mahdollista lisätä tehoja ja toiminnallisuuksia erilaisten hoitopäiden ja ampullien avulla. Hoito soveltuu kaikille ihotyypeille ja kestää vain 30 minuuttia.

Miltä hoito tuntuu? HydraFacial ei ole hemmotteluhoito. Tehokkaaksi niin ajallisesti kuin lopputulokseltaan kuvailtu hoito todella tuntuu siltä: naama nopeasti kuntoon, ja päivä voi jatkua. Ehkäpä epäkasvohoitomaisuutensa takia koneistettu menetelmä on niin suosittu myös miesten keskuudessa?

Hoito ei kuitenkaan missään nimessä satu tai tunnu edes kovin ikävältä. Pieni imurimainen laite hoitaa kaiken: Ensin sillä kuoritaan kasvoni, ja sen jälkeen laite imaisee ihohuokoset puhtaiksi talista ja töhnästä. Odotinkin, että tiukassa olevat mustapäät, satunnaiset valkopäät ja laajentuneiden ihohuokosten epäpuhtaudet poistuisivat hoidon myötä, ja sen hoito todella teki. Lopputuloksen näkee omin silmin vesisäiliöstä, jonne kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet imuroidaan.

Pienet mustat pisteet säiliössä ovat iholta imettyjä epäpuhtauksia.

Lopuksi puhdistettuun ihoon syötetään laitteen avulla kosteuttavia tehoaineita.

Miltä iho näytti hoidon jälkeen? Välittömästi hoidon jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mutta pystyin tapaamaan ystävän kaupungilla heti hoitolasta poistuttuani. Meikkaamista ei suositella seuraavaan vuorokauteen, joten hoito kannattaa ajoittaa päiville, jolloin ehostautuminen ei ole välttämätöntä. Hoidon jäljiltä puhdas, sileä ja hehkuva iho kelpaa työpaikalle hyvin ilman meikkiä.

Iho reagoi hoitoon seuraavan viikon aikana hilseilemällä ja puskemalla esiin finnejä ja valkopäitä. Pelästyisin, jos hoitaja ei olisi kertonut tämän olevan täysin normaalia. Iho jatkaa itsensä puhdistamista hoidon jälkeen, ja viikon verran reagoituaan kasvojen iho näyttää paremmalta kuin koskaan aikuisiällä.

HydraFacialia kuvaillaan markkinoiden edistyksellisimmäksi ihonhoitomenetelmäksi, johon jokainen sitä kokeileva jää koukkuun. Niin minäkin – kasvohoidon nopeus ja tehokkuus vakuutti, eikä menetelmän vaikutuksesta ollut kysymystäkään. Ihossa näkyy selvä muutos heti yhden hoitokerran jälkeen. Tästä tulee luottohoitoni.

HydraFacial Clean & Hydrate -kasvohoito 30 min 104 €, BeAlive Health Club.

Mikrobihemmottelua herkälle iholle

Mikä? Essen probioottinen kasvohoito tasapainottaa ihon omaa, hyvää, luonnollista mikrobistoa. Hoidon yksi tärkeimmistä elementeistä on eläviä probiootteja sisältävä seerumi. Hoito määritellään ihon tarpeiden mukaan joko kosteuttavaksi, tasapainottavaksi, syväpuhdistavaksi, korjaavaksi tai rauhoittavaksi.

Miltä hoito tuntuu? Hoito oli todella rentouttava. Itse kasvohoidon lisäksi siihen kuului myös niska-hartiahieronta, jonka jälkeen nukahdin ihanan viileän naamion alle.

Hoito alkaa alkupuhdistuksella, jossa Esse suosii aina kaksoispuhdistusta. Saviputsi valittiin syväpuhdistamaan ihoa, koska ihoni on herkkä ja ohut, eikä sille siksi tehty kuorintaa. Olin hiljattain myös palannut matkalta, ja otsani oli saanut hieman liikaa aurinkoa.

Seuraavaksi sensitive toner -kasvovesi ja hyaluroniampulli kosteuttivat ihoa, ja ihoon paineltu, solujen uusiutumista stimuloiva galvaaninen geeli rauhoitti auringon aiheuttamia vaurioita. Kasvohieronta tehtiin omega 3, 6 ja 9 -öljyillä, jonka jälkeen kasvot saivat omega-maskin ja silmänympärykset juonteisiin, turvotukseen, tummuuteen ja veltostumiseen tehoavan eye contour -naamion. Hoito päätettiin probioottiseerumilla ja kosteuttavalla kasvovoiteella.

Miltä iho näytti hoidon jälkeen? Iho oli sileämpi ja paksumman näköinen. Juonteet tuntuivat madaltuneen ja kasvot olivat ihanan pehmeät.

Suositus oli, että hoitotuotteiden antaisi vaikuttaa loppupäivän, mutta ihan hyvin olisin voinut vielä meikata ja lähteä baanalle. Kasvoissa oli hoidon jälkeen kiva hohto. Iho tuntui vielä seuraavanakin päivänä kosteammalta, pehmeämmältä ja paksummalta. Jään harkitsemaan Essen hoitotuotteiden ostamista kotikäyttöön.

Probioottinen Esse-kasvohoito ihon tarpeiden mukaan 60 min 90 €, Natural Goods Company -hoitola.

Sähkövarauksen tehostamaa punakkuuden poistoa

Mikä? Ihonhoitobrändi Guinot’n Hydradermie Youth -hoito imeyttää yksilöidysti jokaisen iho tarpeisiin sopivia aktiiviaineita syvälle ihoon, josta ne vapautuvat vähitellen ihon käyttöön. Cellular Energy -laitteella imeytettävät tehoaineet hoitavat silmänympärykset, kasvot, kaulan ja dekolteen. Patentoidulla laitteella palautetaan solujen elinvoima. Hoito voidaan toteuttaa kosteuttavana, rauhoittavana, puhdistavana, tasapainottavana tai aurinkoon valmistavana.

Miten hoito toimii? Hoidossa käytetyt tehoaineet omaavat joko positiivisen tai negatiivisen sähkövarauksen. Tehoaineiden syväimeytys perustuu galvaaniseen virtaan, jonka intensiteetti vaihtuu jatkuvasti positiivisen ja negatiivisen välillä ja työntää näin ihon pinnalla olevia tehoaineita syvälle ihoon.

Aktiiviaineiden imeyttämisen lisäksi galvaanisella virralla on ihoon myös muita vaikutuksia: ihon syväpuhdistus, ihotalin saippuoituminen sekä ihon syväkosteutus.

Jatkuva sähkönapojen vaihto stimuloi myös molekyylienergiaa. Hoito ”ravistelee” nukahtaneita ihosoluja ja palauttaa ne toimintaan, kuten ne toimivat nuorempana – aikaansaaden nuoremman ja elinvoimaisemman ihon.

Miltä iho näytti hoidon jälkeen? Ihon alkutilanne oli punoittava, ärtynyt ja pintakuiva. Hoidon jälkeen iho oli saman tien kuulaampi ja raikkaampi. Kasvojen väri muuttui parissa päivässä punakasta normaalimmaksi ja nenän alueen punoitus väheni.

Sen lisäksi, että ihoni oli välittömästi elävämpi, olo oli mahtava ja aineenvaihdunta kasvoi – koko päivän sai juosta vessassa. Myöhemmin väri vain parani kasvoilla, eikä mitään turvotusta tai punoitusta tullut. Ihon alkuperäinen punoitus hävisi noin kuukaudeksi ja palasi sitten vähitellen.

Hydradermie Youth Guinot 90 min noin 95–120 €, Guinot-hoitoloista kautta Suomen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?