Mitä meikkisiveltimiä oikeasti tarvitsee, ja kuinka usein ne pitää pestä? Näin toimit fiksusti

Laatusivellin kestää vuosia, kunhan saa säännöllistä huolenpitoa. Hyvän ja eettisen sudin voi löytää kohtuuedullisesti.

16.5.2018 6:58

Muista pestä

Siveltimet ovat loistava apu meikatessa, mutta vaativat säännöllistä huoltoa. Muuten pyörittelet lopulta rasvaa ja epäpuhtauksia pitkin kasvojasi. Yleensä pesun tarpeen huomaa viimeistään siitä, että meikki alkaa näyttää samealta. Siveltimeen pinttynyt ihon rasva ja vanhan meikin rippeet muuttavat esimerkiksi meikkivoiteen sävyä. Viikoittainen pesu olisi hyvä tavoite, mutta jos se tuntuu liian vaivalloiselta, pese siveltimet vähintään joka toinen viikko.

Huolla näin

  1. Pyörittele kostutettua sivellintä sille soveltuvassa saippuassa, kunnes kaikki meikki ja lika tuntuu irronneen.

  2. Huuhtele sivellintä, kunnes pesuvesi on kirkasta.

  3. Kun kuivatat siveltimen lappeellaan esimerkiksi käsipyyhkeen päällä, vältyt ennenaikaiselta karvanlähdöltä. Älä missään nimessä kuivata siveltimiä pystyssä esimerkiksi kupissa. Vesi valuu siveltimen tyveen ja haurastuttaa liimapinnan.

Osta harkiten

Moni on alkanut suosia synteettisiä siveltimiä – eikä ihme, sillä ne ovat kohtuuhintaisia ja eettisiä. Markkinoilla on kuitenkin myös cruelty free -merkittyjä luonnonkarvasiveltimiä. Niihin on yleensä käytetty vuohen tai ponin trimmauksesta ylijääneitä karvoja. Jos eettisyys kiinnostaa, kannattaa välttää kiinalaisia siveltimiä, koska niiden alkuperästä on usein vaikea saada selvyyttä.

Monta sivellintä sisältävä setti saattaa houkutella alhaisen yhteishinnan vuoksi, mutta kannattaa miettiä, tuleeko lopulta edullisemmaksi ostaa erikseen vain ne siveltimet, joita todella tarvitsee. Esimerkiksi ihan hyvä kulmaharja löytyy usein kulmakynän toisesta päästä. Vaihtoehto on pestä ja säästää kulmaharjaksi vanha ripsivärin harja. Osta siis harkiten!

+ aina et tarvitse sivellintä

Korostusvärit, peiteaineet ja nestemäiset tuotteet levittyvät myös sormin. Meikkivoiteesta tulee monen mielestä kaunein lopputulos käsipelillä. Taputtelulla lopputulos on aina sivelyä peittävämpi, eikä se poista alta muita meikkikerroksia.

Lue lisää:

Sieni, sivellin, sormet... Miten meikkivoiteen levitysvälineet eroavat toisistaan? Video havainnollistaa

Meikkitaito, joka kannattaa ottaa haltuun: yhden luomivärin silmämeikki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?